• 9.370.982 stemmen

Geregisseerd door: Dana Rotberg

Met onder meer: Álvaro Guerrero en Ana Ofelia Murguía

Gesproken taal: Spaans

Plot Otilia Rauda

Otilia (Gabriela Canudas) is een vrouw van uitersten, enerzijds gezegend en anderzijds vervloekt. Gezegend met een goddelijk voluptueus lichaam, anderzijds 'vervloekt' met niet alledaagse gelaatstrekken. Deze dualiteit tekent haar leven, een leven dat constant in het teken staat van haar beeldschone als wel afstotende uiterlijke kenmerken.

Chick flick gebaseerd op een romannetje van Emilio Galindo, ik dacht eerst dattut weer een feministies tractaatje zou zijn, maar het bleek zich hier weer om een op en top en ook over the top melodrama te handelen.

Geset in een stoffig provinciehol in de jaren 30 draait het allemaal om de eponieme heldin, gespeeld door Canudas. Op dat zgn. goddelijke lichaam kom ik nog terug, eerst dat bakkes. Een wat overschat lichaamsdeel doorgaans, maar de gigantische wijnvlek over de linkerhelft leidde toch wel ernstig de aandacht af. Dusdanig dat Otlia die zelf afkomstig is uit de gegoede kringen melaats wordt verklaard en maar wordt uitgehuwelijkt aan een corrupte bad cop van wie iedereen behalve de heldin weet dattie syfilis heeft, haar besmet en onvruchtbaar maakt...tot overmaat van ramp kan zelfs haar brave lakei Melquiades, zelf een soort Quasimodo, het niet eens op deze lelijkerd en brengt ze haar tijd door met de plaatselijke hoerenmadam en haar bonne.

Dit alles verandert echter als ze de ernstig gekwetste , halfdode maar nog studdy Ruben ontmoet, en deze knaap haar eierstokjes doet schudden..( WAARSCHUWING: BLOTE PIEMELS )

En zo komen we terecht op onvervalst telenovela terrein.

Dat zgn. goddelijke lichaam dan: het is waar dat Canudas is gezegend met gigantische, natural boobs, maar heel toevallig zien we haar slechts een keer ff naakt in beeld in wat verreweg de opmerkelijkste scène uit de film is, tamelijk onvergetelijk zelfs. Maar juist in die scène is duidelijk een body double gebruikt. Hoe kun je een body double gebruiken in een ff naakt scène? Nou lijkt me niet zo moeilijk te raden. Hoe kun je dan zien dattut een body double is? Welnu: die gigantische natuurlijke jetsers zijn hier plots veranderd in ook niet te kleine siliconen titties...de rest van dat lichaam was perfect, maar behoorde ongetwijfeld toe aan een of ander modelletje