• 9.369.514 stemmen

Food of the Gods II (1989)

Horror / Sciencefiction | 91 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: Gnaw: Food of the Gods II / Food of the Gods Part 2

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Damian Lee

Met onder meer: Paul Coufos, Lisa Schrage en Réal Andrews

Plot Food of the Gods II

"It's their party... you can die if you want to."

Een groeihormoon-experiment loopt uit de hand, wanneer er een reuze mensetende rat ontsnapt naar een nabijgelegen schoolkamp.

avatar van jimbo79

jimbo79

volledig van de pot gerukte horror met megaratten

alles aan deze film is hilarisch de extreem slechte special effects en akteurprestaties het verhaal en de dialogen

als je voor extreme trash bent zien want lachen zul je, anders niet aan beginnen

avatar van Waku

Waku

jimbo79 schreef:

volledig van de pot gerukte horror met megaratten

Hier heb ik niets meer aan toe voegen....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een hilarische film is toch al meer waard dan 0,5*?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Hilarisch is dit zeker! Zeker niet zo slecht als dat sommige hier zeggen, maar natuurlijk ook geen meesterwerk. De eerste scène waarin het (grote) kind "Fuck you, Get outta my room" zegt, schoot ik enorm in de lach, ik weet wel niet of het zo bedoeld was. Verder is dit best aangenaam vertier voor wie niet al te veeleisend is.

avatar van Filmbuff97

Filmbuff97

brucecampbell schreef:
Hilarisch is dit zeker!

Inderdaad!

dit was echt een onbedoeld grappige film, die meer een comedy/horror is dan horrof/SF.

laten we beginnen met het compleet van de pot gerukte plot: het lab van een Proffessor die met dieren Experimenteert word door millieubestrijdes vernield. Een stel ratten, waarmee geexperimenteert is om groter te worden, Ontsnappen, en beginnen direct aan een heuse slachtpartij.

De Ratten Zien er eerlijk gezegd eerder schattig uit dan eng, mede vanwege de weinige keren dat ze goed in beeld komen, Meestal zijn de ratten Point of view Shots, een erg goedkoop trucje. Qua gore is er meer da de eerste food of the Gods. Speaking of wich, deze film heeft totaal geen plotconnecties met het eerste deel.

Behalve dat, wil ik het graag hebben over de vele ongeloofwaardigheden, rare dingen, en de onbedoelt lollige scenés.

Als voorbeelt, Een rat die effe iemands hand eraf bijt terwijl de rat de groote van een kat is. of nog grappiger, de man die staat te wildplassen, en hij moet dan met een afgezakte broek en blote billen, voor zijn leven renen. of nu nog erger: Er is een Sub-Plot waarin blijkt dat er op een kind mee is geexperimenteert (!) dat zomaar roept: GET THE FUCK OUTTA MY ROOM!. of de doctor die op zichzelf gaat geperimenteren en daarna muteert en doodgaat. Sorry, Maar wat voor Idioot gaat dat Nou weer doen?! en dan nog als kers op de taart droomt de doctor tijdens werk dat hij met zijn vriending gaat naaien. Viezerik!

behalve dat, ook nog scenés die echt te abrupt beeindigen, mede het einde is erg storend!

Maar dus, Raad ik dit aan? Alleen als je een liefhebber bent van onbedoelt grappige films, De rest kunnen dit beter laten liggen.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Hier en daar toch nog best leuk. De hierboven benoemde (onbedoeld?) hilarische momenten kan ik wel waarderen en vooral de smeltende professor vond ik er nog best tof uitzien (qua gore fx). Verder heb ik zelf nooit zoveel angstaanjagends aan ratten gevonden en is dit ook niet de meest overtuigende horrorfilm om dit eventueel te veranderen.
Hier en daar een paar leuke scenes voor de liefhebbers van B-horrors, maar echt een grote meerwaarde heeft deze film niet.