• 9.374.591 stemmen

Advance to the Rear (1964)

Komedie / Oorlog | 100 minuten

Genre: Komedie / Oorlog

Alternatieve titel: Company of Cowards?

Geregisseerd door: George Marshall

Met onder meer: Glenn Ford, Stella Stevens en Melvyn Douglas

Plot Advance to the Rear

"You've met the Rat Pack... now... meet the Mouse Pack!"

Een officier die alles volgens het boekje doet en een gefrustreerde adjudant krijgen tijdens de Burgeroorlog het bevel over een stelletje mislukkingen en worden op een onmogelijke missie naar het Westen gestuurd. Ze moeten een ongewapende aanval uitvoeren door slechts met stenen te gooien.

Capt. Jared Heath

Sgt. Beauregard Davis

Capt. Queeg

avatar van lezertje

lezertje

Vreselijke flauwe film met humor die nog flauwer is dan de film zelf. De enige grap die ze kunnen maken is mensen laten struikelen, vallen of in het water gooien. Nog te flauw voor de onderbouw van de lagere school.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb betere westernkomedies gezien zoals 4 for Texas (1963), Texas across the River (1966), Support your local Sheriff (1969) en Support you local Gunfighter (1971). Advance to the Rear is echt niet onaardig, er zit best wel wat idioterij in, maar het komt niet uit de verf en blijft vlak. Maar ik heb mij gisteravond best wel vermaakt met deze film die ik dan ook een magere voldoende geef. -3.0 Deze gaat weer in de collectie en misschien over verloop van jaren dat ik hem misschien nog eens weer ga zien. Als je een op en top westernkomedie wil zien, dan moet de serie F-Troop (1965-1967) zien te bemachtigen. Die is echt hilarisch en is gewoon te pindakazen.