Uncle Adolf (2005)
Geregisseerd door: Nicholas Renton
Met onder meer: Ken Stott, Christine Tremarco en Ron Donachie
6,4 (249)
Plot Uncle Adolf
Deze film belicht het privé-leven van de Führer, dat zich concentreert op de obsessieve verhouding met zijn nicht, Geli Raubel. Ook zijn recentere verhouding met Eva Braun komt aan bod, die hij op de dag huwde alvorens zij en Hitler zich in de bunker van het leven ontnamen.
Adolf Hitler
Gregor Strasser
Anatolia
RolfWolf
Die Britten moeten het eens afleren Duitsers te imiteren.
Met een fantastische uitzondering: Charlie Chaplin als de Great Dictator.
Ken Stott zet een goede Adolf neer en de film laat ons kennis maken met de periode van Adolf met zijn nicht Geli Raubal en Eva Braun die dit jaloers gade sloeg.
Prima vertolkingen over een hoofdstuk uit het leven van Adolf Hitler.
Skindowz
Ohhh... Dit kan écht niet. 2 Sterren omdat men nog enige moeite heeft genomen om er een historische draai aan te geven. Wat een slechte Adolf zeg. Moet je eens vergelijken met Robert Carlyle in Hitler: The Rise of Evil. Die film is geniaal!
takkiej
Kijk die Hitler nou eens... asjeblieft...
helemaal mee eens, echt irritant! Vond de Adolf ook niet best neergezet, alleen het hoofdstuk uit zijn leven is wellicht goed gebracht, maar verder vond ik het bagger, vind het knap dat ik hem heb kunnen 'finishen'
Best aardig verhaal. Lage score verbaast me iets. Moest wel even wennen aan de Engels sprekende Hitler.
domuslucis
Een Engels sprekende Hitler went inderdaad niet. Het verhaal vond ik wel een beetje magertjes.
Zuvaluppa
Prima vertolkingen over een hoofdstuk uit het leven van Adolf Hitler.
Helemaal mee eens, ik vond het een prima film. Zeker wel iets om in een klas kinderen te laten zien zo aan het einde van het jaar....Als je klaar bent met de rest van de stof te behandelen.
Een mooie en zeker realistische weergave van een (bijna) ziekelijke passie van Hitler.
Persoonlijk vind ik dat Stott hem wel goed neer zet, je voelt zijn "madness" op alle fronten van het beeld springen.
Tarkus
Dit is wel een zeer slechte film, vooral omdat het niet met de werkelijkheid overeen komt.
Ik ken de geschiedenis van Hitler's liefdesleven zeer goed, zijn ganse levensloop trouwens, dus ook wat er is gebeurd tussen hem en zijn nichtje Geli Raubel, en hoewel hij gek van haar was, om mag zeggen verliefd op haar was, klopt niet alles wat er in deze film wordt getoond.
Ook de relatie met Eva Braun wordt totaal verkeerd weergegeven.
Om dan nog maar niet te spreken over de situatie in de Fuhrerbunker, waar amper iets van klopt wat hier wordt getoond.
Eén voorbeeld, Magda Goebbels smeekt haar man Joseph Goebbels op het einde om een vliegtuig om samen met haar gezin uit de bunker te ontsnappen. Magda Goebbels is naar de bunker gekomen om samen met de Fuhrer te sterven en ze zou daar zelfs haar kinderen voor ombrengen, wat ze dus ook daadwerkelijk heeft gedaan, van vluchten is nooit sprake geweest zoals in deze prent wordt verteld.
Ik zou hier nog een heleboel fouten kunnen noteren, maar aan jullie om dat zelf te ontdekken.
Een halve ster geef ik deze slechte film, alleen om de toch wel goede gelijkenis van Ken Scott met de echte Hitler, alleen het uiterlijke dan... want een goede Hitler neerzetten kan alleen als je Duits spreekt!!!
flowerpower1946
De rol van de hoofdrolspeler als Hitler vond ik niet overtuigend.
Ja een Engels sprekende Hitler, het blijft toch wennen.
Aardig verhaal, dat wel, goede rol nichtje Gebi, maar een goed spelende Hitler, nee dat niet.
De decors en entourage vind ik ook maar matig van kwaliteit.
erik neuteboom
Een fascinerende film waarin Ken Stott schittert in de rol van Adolf Hitler, zo realistisch zoals hij hem neerzet als een hysterische psychopaat met perverse trekken en volkomen onberekenbaar: het ene moment charmant en humoristisch, het andere moment woedend en meedogenloos met een wens tot totale controle, elke vorm van tegenstand of de dreiging ervan wordt direct de kop ingedrukt, dat zien we ook diverse keren in deze film met schokkende voorbeelden. De manier waarop Hitler de relatie opbouwt met zijn wulpse en naar aandacht snakkende nicht staat centraal in deze film, dat is echt ontluisterend en geeft een perfect beeld van de ultiem zieke geest van Hitler, werkelijk weerzinwekkend. Ik vind het erg goed gespeeld door Christine Tremarco, dat afwisselen van passie en walging, van zekerheid en onzekerheid, even triest als boeiend om te zien. Ook de omgang met de andere nazi’s en zijn rol als demagoog met zijn super theatrale speeches komen goed uit de verf, steeds minder ging ik me storen aan het Engels als voertaal en steeds meer ging Ken Stott eruit zien als Adolf Hitler. Het wisselen van de twee tijdperken (1929-1932 en de nadagen van 1945) is een goede vondst, geeft wat extra dramatiek en dynamiek aan het geheel. Het slot in de bunker is kippenvel en een sterke afsluiting van een zeer boeiende film met overtuigend acteerwerk.
hannes64
- 1926 berichten
Kijk die Hitler nou eens... asjeblieft...
Het leukste comment sinds tijden.
Fransman
Wanneer snappen regisseurs nu eindelijk eens dat je nazi-kopstukken geen Engels kunt laten praten. Daarmee zondig je tegen het belangrijkste principe bij het maken van een film: geloofwaardigheid. Het is bespottelijk en het klinkt bespottelijk. Nicholas Renton, nota bene een Oostenrijker van geboorte, net als Hitler, zal wel geen andere keus gehad hebben bij het maken van deze Britse televisiefilm. Maar als je hem helemaal in Litouwen draait kun je ook wel met een Duitse cast werken.
Dat gezegd hebbend is deze in 2005 gemaakte film van opmerkelijk hoge kwaliteit. Hij krijgt hier een veel te lage waardering. Op IMDb doen ze de film meer recht. Een relatief onbekende film, die ook nooit in de theaters te zien is geweest. Zonde. Want Ken Stott (nooit van gehoord) levert hier een topprestatie als de bezorgde oom van Geli Raubal alsmede ook de tot massahysterie opzwepende Duitse leider. De persoon van Hitler is in feite niet te spelen. De enige die dat m.i. fenomenaal gelukt is, is Bruno Ganz in Der Untergang, van een jaar eerder, die Stott ongetwijfeld gezien zal hebben. Tarkus heeft gelijk als hij zegt dat je alleen een goede Hitler kunt neerzetten als je Duits spreekt. En als je uitzonderlijk kunt acteren, voeg ik er aan toe. Stott is hij naar mijn smaak te vriendelijk, te sociaal dan Hitler in werkelijkheid was. En een tikje te oud en te dik voor de Hitler van 1928. En Hitler speelde zeker geen piano.
De film is fantastisch vormgegeven. Renton, die uitsluitend voor televisie heeft gewerkt, wist wat hij deed. Alles klopt, van de auto's, uniformen, vaandels, de moordpartijen en de gebeurtenissen uit de beginjaren van de nazi-heerschappij, alles is even herkenbaar en geloofwaardig. Je zou bijna vergeten dat het centrale punt de relatie tussen Geli Raubal en haar oom Adolf Hitler is. Elaine Cassidy, ook niet de eerste de beste, is verrukkelijk als het jonge en springerige meisje dat uit wil gaan met jongens en plezier wil maken en in feite niet weet wat ze met die enge oom aan moet. Haar strijd om uit de kooi waarin ze zit te ontsnappen, is volkomen geloofwaardig.
Renton kiest er voor om de gebeurtenissen van 1928-1931 af te wisselen met het einde van de Hitler-heerschappij in april 1945, waarbij Eva Braun een prominente rol speelt. In de film is er een soort concurrentie tussen de dames wie Hitler uiteindelijk zal kiezen als zijn vrouw. Dramatisch wel slim, maar historisch niet correct, denk ik. Dat is altijd het probleem, waar doe je bij historische gebeurtenissen en personen de werkelijkheid geweld aan omwille van de film. Nogal wat beoordelaars geven de film hier vier sterren, maar gezien dat Engels ga ik toch niet verder dan een 3,5.
Wat een tenenkrommende slechte film.
Smaken verschillen ( gelukkig maar) ik vond hem echt goed.
TronMan
Klopt niks van, en Hitler zelf is gewoon lachwekkend. Verder jat de film uit ; Der Untergang en uit Hitler; rise of evil.Bah.
Fransman
Ik heb deze film inmiddels nog een keer gezien, nu Duits gesproken, en dat verhoogt de authenticiteit. Ik was weer onder de indruk van deze film en het tijdsbeeld dat het laat zien. Ik doe er nog een halfje bij.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'