• 9.175.917 stemmen

The Devil in Miss Jones (1973)

Erotiek / Fantasy | 68 minuten

Genre: Erotiek / Fantasy

Geregisseerd door: Gerard Damiano

Met onder meer: Georgina Spelvin, John Clemens en Harry Reems

Releasedatum: 6 november 1980

Plot The Devil in Miss Jones

Miss Jones pleegt zelfmoord. In een wachtruimte wordt beslist of zij naar hemel of hel wordt gestuurd. Een sadistische meester brengt de maagdelijke Miss Jones ondertussen de kneepjes van het vak bij, waarna zij - onverzadigd en gefrustreerd - afdaalt naar de hel.

avatar van Wouter

Heb ooit een deel 2 gezien...

Vuurspugende vagina's!!

avatar van stinissen

Als ze de liefde aan het bedrijfen zijn begint haar ... ( je weet wel ) vuur te spugen)

avatar van EmDee

EmDee

Net nu BNN alles bij de naam noemt, gaat Henk taboe-achtig te werk.

Maar als dat van dat vuurspuwen waar is, moet er dan geen SF bij het genre staan?

avatar van stinissen

SF????? is dat niet normaal dan?

LOL

avatar van Mik

Mik

Het moet niet gekker worden in huize MovieMeter.

stinissen schreef:

Vuurspugende vagina's!!

Niet helemaal waar Stinnie ( love that name) Volgens mij ben je een beetje in de war met een andere film. (Zombie weet het wel) Ach als je veel van dit soort films ziet dan beginnen ze op elkaar te lijken, he?

avatar van stinissen

Het zag er toch uit als een bruisende vulkaan...

as

Eeeeh ik ben bang dat je in de war bent met iets anders.

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik kijk toch liever een porno film met Aria Giovanni, Jenna of Sylvia Saint ofzo, ik ben niet zo weg van dat harige zoals in deze film... maar toch zal de film inderdaad wel heel invloedrijk geweest zijn voor de porno films die erna uitkwamen en zelfs die van nu. Ik heb stiekem ook nog wel een beetje genoten dus ik doe het 3 sterren.

avatar van BwuceLi

BwuceLi

Devil in Miss Jones, The 3,5/5

Pornokapper Gerard Damiano slaagt erin om na "Deep Throat" een vrij intelligente (voor het genre) sexfilm te maken waarin Georgina Spelvin zich een weg door het vagevuur moet neuken.

Op een moment dat stagfilms en pornoloops nog steeds de overhand hadden op Times Square, was deze film een hele "verademing".

Heden komt hij toch erg gedateers over, maar dat verhoogt wel de charme.

Deze film was samen met "Behind the Green Door", "Deep Throat" en de Johnny Wadd reeks begin jaren 70 verantwoordelijk voor de porno chic opmars. Terecht, want porno dezer dagen is dwaas, dom en stelt niets voor. "The Devil in miss Jones" blijft een curiosum dat wel voor "voldoening" kan zorgen als je niet neerkijkt op dit soort film.

avatar van zombie

zombie

(Zombie weet het wel)

Wat bedoel je daar precies mee as?

Dat ik alleen maar pornofilms zit te kijken in m'n vrije tijd?

Alsof ik niks beters te doen heb...

Ik kan alleen maar bedenken dat Stinissen het heeft over

Angel Above, Devil Below...met die pratende vagina.

(ooit de trailer gezien op de Nacht van de Wansmaak).

Maar of die ook vuur kon spugen weet ik niet.

(Zombie weet het wel)

zombie schreef:

Wat bedoel je daar precies mee as?

Dat ik alleen maar pornofilms zit te kijken in m'n vrije tijd?

Alsof ik niks beters te doen heb...

Zou nooooit in me opkomen. Je moet immers ook nog wat tijd overhouden voor de nieuwste Steven Seagal

zombie schreef:

Ik kan alleen maar bedenken dat Stinissen het heeft over Angel Above, Devil Below...met die pratende vagina.

Echt? Dan weet je alsnog meer dan ik...

(ooit de trailer gezien op de Nacht van de Wansmaak
Ja, ja...

avatar van zombie

zombie

as schreef:

Je moet immers ook nog wat tijd overhouden voor de nieuwste Steven Seagal

Precies!

avatar van Reint

Reint

Sex met een slang, het moet niet gekker worden.

avatar van darkjaap

darkjaap

ik vond hem echt een beetje maf maar een flopper waarvan ik dacht dat dat het zou zijn was het helemaal niet

avatar van Fransman

Fransman

Een klassieker van Gerard Damiano, die terecht opnieuw is uitgebracht en van de vergetelheid is gered. Een van de zeldzame hardcorefilms die een onderhoudend verhaal heeft en ook nog enige erotiek biedt. Natuurlijk is het porno, maar in de film ontbreekt alles dat porno zo vervelend maakt: het onnatuurlijke gehijg en gekreun, de stereotiepe bewegingen waar geen einde aan komt, niemand die ooit op een normale manier klaarkomt of plezier beleeft aan seks. Je zou zweren dat mensen die seksfilms maken zelf nog nooit seks hebben gehad.

In Devil in Miss Jones gaat het om een vrouw van middelbare leeftijd die nog maagd is en haar verspilde leven zat is, ze snijdt haar polsen door in bad. Eenmaal 'boven' is er een vriendelijk man die haar een tweede kans biedt als ze goed maakt wat ze op aarde gemist heeft: lust. Dat is toch een aardig uitgangspunt niet? Eenmaal terug op aarde, voortgedreven door een onstuitbare seksdrive, leert ze te genieten van alle vormen van seks die denkbaar zijn. En wij, de kijkers, zitten er met onze neus bovenop en krijgen alles tot in de kleinste details te zien. Is dat leuk? Ja dat is leuk. Georgina Spelvin maakt dat leuk en geloofwaardig. Een niet zo heel erg knappe en aantrekkelijke vrouw die nu eindelijk eens aan haar trekken komt en daar met volle teugen van geniet.

De regisseur heeft niet de fout gemaakt hier een spetter van een vrouw te casten. Dat zou niet geloofwaardig zijn geweest als seksloos wezen. Harry Reems als 'Teacher' vind ik een griezel, maar ja, zoveel keus is er niet voor wat hij doen moet. Het begrip 'Devil' slaat op de lust, niet op echt duivelse trekjes bij Miss Jones. Als haar speeltijd voorbij is moet ze terug naar 'boven' en belandt in een cel met een celgenoot met waanideeën, die haar haar lust echter niet wil bevredigen. Een mooi, maar triest (s)lot. En geloof me, er komt echt geen vuurspuwende vagina in voor.

avatar van Theunissen

De Erotiek (Porno) film "Deep Throat (1972)" is natuurlijk de bekendste film van regisseur Gerard Damiano en deze tweede film was zijn tweede grote succes en deze gaat ook een stuk verder op het gebied van van seksualiteit, want in "The Devil in Miss Jones" (best een passende titel voor deze film ) is o.a. anale seks, dubbele penetratie en zelfs seks met dieren te zien. Bij dat laatste moet je je wel niet zoveel voorstellen, want daarbij gaat het om een slang die op het naakte lichaam van Georgina Spelvin ligt en waarvan ze het hoofd van de slang een aantal keren in haar mond stopt.

In dit verhaal draait het om de dertigjarige maagd Justine Jones (Georgina Spevlin). Ze is moe van eenzaamheid en wanhoop en maakt een einde aan haar leven in haar appartement door haal beide polsen door te snijden in bad. Bij het bereiken van het hiernamaals leert ze dat haar ontsnappingsdaad haar tot een eeuwigheid in de hel heeft veroordeeld. De zekere Abaca (John Clemens) die haar heeft veroordeeld, krijgt medelijden met haar en geeft haar de kans om terug te keren naar de aarde om haar weg naar de hel te verdienen door een leven te leiden, zoals ze het zelf uitdrukt, "verteerd door lust".

Georgina Spevlin mist de specifieke seksuele uitstraling van Linda Lovelace (over haar is overigens een film gemaakt, namelijk "Lovelace (2013)", en daarin speelt Amanda Seyfried de rol van Linda Lovelace) en ze is ook niet bepaald een schoonheid. Dat geldt ook niet voor de mannen in deze film, welke bekende pornosterren zijn, zoals de harige Harry Reems (was ook te zien in "Deep Throat") met zijn typische jaren 70 pornosnor. Uitzondering daarop is regisseur Gerard Damiano zelf, die als de man in de cel is te zien (niet naakt overigens) tijdens de opening en de helse finale en deze laatste is min of meer een déjà vu van de opening.

Dat we hier te maken hebben met een Porno film i.p.v. een Erotiek film is gelijk te zien bij de opening (waarbij twee personen in een opgesloten ruimte zitten) van de film, want binnen een minuut zien we dan al de geopende schaamstreek van Georgina Spelvin, die zichzelf aan het vingeren is en o.a. aan Albert Gork vraagt:

"Put your cock in me."

Na die scène gaan we min of meer terug in de tijd en treffen we Justine Jones aan in haar stille appartement in de chaos van New York City. Ze zegt geen woord, maar vanaf het moment dat ze in beeld is, voelen we haar pijn en leegte. Justine gaat dan voor een spiegel staan, verwijdert haar make-up van het gezicht, doet haar badjas af (dan zien we voor het eerst de borsten van Georgina Spelvin in de spiegel) en loopt daarna naar de badkamer. Ze laat daar het bad vollopen, pakt een scheermes uit een kastje en gaat daarna in bad liggen (dan zie je Georgina Spelvin ook voor het eerst volledig naakt). Eenmaal in bad sluit ze beide waterkranen met haar voeten (vond ik wel een leuk detail om te noemen) en begint ze haar beide polsen door te snijden, waarna ze al zeer snel doodgaat.

Daarna belanden we in het hiernamaals en krijgt Justine Jones (die dan handschoenen draagt) via Abaca haar veroordeling te horen in zijn kantoor. Daar wordt ze naar circa 16 minuten teruggestuurd en komt ze in een kamer terecht waar ze kennis maakt met "The Teacher" (Harry Reems). Ze moet hem haar naakte lichaam tonen waarna ze voorover moet bukken. Harry Reems doet dan een kleine dildo om zijn middelvinger en duwt deze in de kont van Georgina Spelvin en dat werd gewoon expliciet in beeld gebracht. Harry Reems gaat daarna op bed liggen en opent zijn badjas (geen prettig gezicht want Harry Reems was enorm harig op zijn lichaam), waarna Georgina Spelvin al snel zijn leuter (dat is het mooiste lichaamsdeel van Harry Reems) begint aan te raken en te kussen. Uiteraard stopt ze zijn leuter ook in de mond en begint ze hem gedurende vijf minuten te pijpen. Daarna gaat ze op hem zitten en wordt ze ontmaagd en daarbij trekt Harry Reems ook weer de dildo uit haar kont. Dit doet hij overigens om ruimte te maken, want nadat hij haar kont ook wat vingert, stopt hij daarna zijn leuter in zijn kont en dat werd wederom expliciet getoond (met een zichtbaar genietende Georgina Spelvin).

We belanden dan na circa 30 minuten via een spontane overgang in een soort van kelder, waar Georgina Spelvin volledig naakt op een matras ligt die overtrokken is met een plastichoes en daarbij loopt een andere vrouw (Judith Hamilton) naar haar toe, die dan haar witte jurk uittrekt. Ze smeert dan het lichaam van Georgina Spelvin in met één of ander goedje en heeft dan lesbische seks met haar, waarbij Georgina Spelvin zowel gevingerd als gebeft wordt. Heel veel valt daarbij echter niet te zien (komt mede omdat de vrouwen in de jaren 70 vrijwel allemaal een tapijtje op hun schaamstreek hadden), waardoor het meer neigt naar Erotiek dan naar Porno.

Na circa 37 minuten belanden we na wederom een spontane overgang in een badkuip, waarin we Georgina Spelvin zien liggen met een waterslang. Met deze waterslang gaat ze zichzelf masturberen en in eerste instantie richt ze de waterslang op haar schaamstreek en niet veel later stopt ze hem ook erin en daarna ook nog in haar kont. De hele scène duurt niet lang en al na circa 40 minuten belanden we weer in de kamer van "The Teacher" (dan zit Harry Reems in een stoel en heeft hij ook weer de badjas enigszins aan), waar Georgina Spelvin hem zit te pijpen en waarna hij klaarkomt in haar mond en op haar gezicht (Georgina Spelvin likt daarna ook zijn leuter schoon).

Daarna belanden we in een kamer waar Georgina Spelvin naakt (dit keer niet volledig naakt, want ze draagt namelijk nog nylonkousen) op bed ligt en waar ook een fruitmand op een kastje staat naast het bed, met daarin o.a. een tros druiven, appels en een banaan. Ze pakt eerst de tros druiven en hangt die in haar mond, waarna ze deze op haar buik legt, daarna pakt ze een appel die ze wat in haar mond stopt en daarna wrijft ze ermee over haar schaamstreek. Daarna plukt ze een paar druiven af van de tros en stopt ze die in haar schaamstreek, waarna ze deze opeet. Daarna pakt ze de banaan en zuigt ze er wat op en stopt ze deze in haar schaamstreek en masturbeert ze ermee. Als ze de banaan er weer uithaalt, pelt ze deze, zuigt ze er wat op en stopt ze hem helemaal in haar mond.

Daarna zien we opeens na 48 minuten een echte slang in beeld, welke op het naakte lichaam van Georgina Spelvin ligt (we bevinden ons dan nog steeds in dezelfde kamer) en o.a. op haar schaamstreek. Ze pakt dan de slang op en stopt het hoofd van de slang regelmatig in haar mond. Dat was best maf om te zien (een milde vorm van bestiality) en heb ik volgens mij nog nooit in een Erotiek / Porno film gezien

Daarna zien we Justine Jones en Abaca in de natuur lopen en vraagt Justine of ze langer de tijd krijgt. Uiteraard krijgt ze die en na circa 52 minuten zien we Georgina Spelvin samen met een andere vrouw (Sue Flaken) een man (Marc Stevens) om de beurt pijpen. Ze wordt ook door de man geneukt, waarna deze klaarkomt in de mond van de andere vrouw, waarna Georgina Spelvin het gezicht van de vrouw wat schoonlikt en hetzelfde geldt voor de leuter van de man. Ook deze scéne duurt relatief kort met circa vier minuten.

En als laatste (dan heeft Justine min of meer alle vormen van seks gehad) zien we Georgina Spelvin na circa 56 minuten in beeld met twee andere mannen (Marc Stevens en Levi Richards), waarbij ze een dubbele penetratie (dus zowel een leuter in de schaamstreek als in kont) met hun heeft en ook dat werd weer expliciet getoond. Zo te horen was Georgina Spelvin er niet bepaald vies van, want ze zegt regelmatig:

"Harder and faster."

Na circa 58 minuten komen beide mannen klaar en belanden we daarna weer in het kantoor van Abaca, waar Georgina Spelvin een sigaret rookt en daar krijgt ze ook te horen dat ze geen tijd meer krijgt en dat ze haar straf moet uitzitten tot in de eeuwigheid. We belanden dan min of meer weer bij de opening scène, waarbij Georgina Spelvin aankomt (daar zag ze eigenlijk ook het mooist uit in zwarte kleding) in een kille cel met witte muren en waarin een man (regisseur Gerard Damiano) op de grond zit die tegen haar begint te praten (kraamt wat onzin uit over dromen en een vlieg). Georgina Spelvin gaat daarbij op een houten koffer (het enige voorwerp in de cel) zitten en opent haar benen en zegt tegen hem:

"It's stupid to waste your time like this, pretending to sleep and waiting for a fly. Look what I have for you. It's wet and juicy. Do you see the juice coming out of my pussy ?"

De man zegt dan weer iets, waarop zij weer zegt:

"Lick my pussy. Put your fingers in it."

De man zegt dan weer iets, waarop zij weer zegt:

"Give me your dick. Give it to me. I want it. I want to suck it. I want to feel it in my mouth. Feel its flavor. Then when it's big, hard and slippery, you can shove it in my ass."

Wederom zegt de man iets, waarop zij dan weer zegt:

"I'm here for you. Touch me. Touch me, let me enjoy. We will be able to enjoy together. You just have to put your dick inside me. Put your cock inside me. We will be able to enjoy. I can't do it alone. Damn, touch me, please !"

Daarna zien we de geopende schaamstreek van Georgina Spevlin van dichtbij en vingert ze deze ook (dat zien we dan een aantal keren in beeld). Omdat de man maar blijft zitten en niets doet, raakt ze gefrustreerd en zegt (beter gezegd "smeekt") ze tegen hem:

"Help me please ! Damned ! Please touch me. Help me, help me, help me !"

Dat is ook het laatste wat er gezegd wordt en daarna is de film ook na 66 minuten afgelopen, waarna de aftiteling begint.

Waarom deze film nu juist een klassieke porno is geworden is misschien nog wel een groter mysterie dan het hiernamaals in deze film, maar desondanks heb ik me best vermaakt met deze onzin en gaat deze film ook best ver (m.b.t. de anale seks) t.o.v. andere Erotiek / Porno films die hier op MovieMeter staan zoals o.a. "Deep Throat (1972)", "Behind the Green Door (1972)", die heb ik gisteren nog gezien, en "Debbie Does Dallas (1978)". Opzicht is het ook wel geintg dat vrijwel alle porno scenes worden begeleidt met klassieke muziek (piano), sommige deuntjes zijn herkenbaar, en dat was min of meer de norm in jaren 70 en 80 pornofilms.