• 9.370.166 stemmen

Nacht zonder Zegen (1978)

Thriller | 88 minuten

Met onder meer: Ingrid De Vos en Femke Boersma

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 mei 1978

Plot Nacht zonder Zegen

Alfred, een nogal sullige veertiger, slijt zijn dagen aan de balie van een reisbureau in Amsterdam. In zijn stamkroeg ontmoet hij op zekere dag een vrijgevochten jong meisje uit de provincie dat droomt van een reis naar Mexico. Zij voelt zich tot hem aangetrokken en hoewel hij zich aanvankelijk nogal schuchter en afwerend gedraagt, ontstaat geleidelijk aan een wankele liefdesrelatie tussen de twee. Alfred torst echter de last van het verleden met zich mee, een verleden waarin hij ooit in een vlaag van wanhoop zijn vrouw vermoordde. Moord, doodslag of een ongeluk? In elk geval lijkt het noodlot hem te achtervolgen zodra zijn relatie met zijn nieuwe vriendinnetje serieus begint te worden...

avatar van Quido

Quido

Aha, dus wel op video verschenen, maar helaas onvindbaar ... zou hem graag zien. Werd volledig afgekraakt door de pers. Zo schreef Dick Ouwendijk in Trouw: "De makers hebben kennelijk te hoog gegrepen. Zij konden het verhaal niet aan."

Misschien iets voor Bridge om uit te brengen in de Hollands Glorie reeks, ze hebben immers meer Henk Bos producties uitgebracht.

avatar van Quido

Quido

Slecht geacteerde, knullig geschreven en lelijk gedraaide film. Spannend wordt het nergens. Jammer, het gegeven is best interessant.

avatar van by_the_way

by_the_way

Muziek van 'Rick van der Linden'

avatar van robertus65

robertus65

Leek typisch zo'n mislukte B-film, met onbekende acteurs die nagesynchroniseerd zijn. Het zou een thriller moeten zijn, maar dat komt er totaal niet uit. Het werd een lange zit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Ik vond het eigenlijk een hele aangename film, onverwacht eigenlijk na de slechte reactie van Quido hier. Na dat ik gisteren Twee Vorstinnen en een Vorst vooral uitzat omdat het een zeldzaam curiosum was, heeft deze film me goed kunnen boeien. Lekkere jaren '80-muziek- en sfeer, goed in beeld gebracht en een verhaal ik redelijk interessant vond. Het had wat, kan er niet helemaal de vinger opleggen.

P.S. Was het Haarlem dat ik in beeld zag?

avatar van wess16

wess16

BlueJudaskiss schreef:

P.S. Was het Haarlem dat ik in beeld zag?

Ja, dat is zeker Haarlem! Ik zag het eerste half uur in elk geval het station en Stationsplein, mooi om te zien zo lang geleden. Ik moet de film nog af kijken.

avatar van Lakte

Lakte

Gezien via een oude VHSrip.

Ja wat zal ik zeggen, zet deze film op als je je verveelt en je gaat je nog meer vervelen.

avatar van Earth

Earth

Matige film. Erg langzaam, wat verwarrend. Niet boeiend, pas aan het einde wordt het iets vlotter.

avatar van Lakte

Lakte

De originele soundtrack van de film wat ook meteen het beste aan de film is:

Night Of Doom - YouTube