• 9.177.923 stemmen

Geregisseerd door: Werner Jacobs

Met onder meer: Peter Alexander, Waltraut Haas en Adrian Hoven

Gesproken taal: Duits

Plot Im Weißen Rößl

Kelner Leopold is hopeloos verliefd op Josepha. Zijn bazin is echter niet van hem, maar van stamgast dr. Siedler gecharmeerd, die op zijn beurt geen interesse heeft. De verwarring is compleet wanneer Leopold zijn droomvrouw op een dag een bos bloemen stuurt en Josepha denkt het ruikertje van dr. Siedler afkomstig is.

logo tmdbimage

Piccolo Franzl

Bürgermeister

avatar van FisherKing

FisherKing

De originele Oostenrijke spelling is met Dubbel s, zoals je ook op de poster kunt zien. Bovendien, en ik ben er geweest, is de schrijfwijze van het Hotel waar alles zich afspeelt ook met dubbel s.

Over de film, die is flauw en niet erg goed. Echt zo'n Peter Alexander-flick. Destijds de Frans Bauer van Duitsland

Dk2008

Nogal zwakke film maar Peter Alexander helpt hem nog naar een gemiddelde.

avatar van stinissen

ARD (Im Weißen Rößl, maandag 16 april, 10:20 uur)

Dk2008 schreef:

Nogal zwakke film maar Peter Alexander helpt hem nog naar een gemiddelde.

Ik vind de vergelijking met Franz Bauer helemaal niet terecht. Peter was een zeer begaafd zanger die de keuze nam om voor het lichtere repertoire te gaan. In films vond hij ook het leuk om komische rollen neer te zetten. Daardoor is hij toch ook zeer geliefd geworden/gebleven bij een groot publiek.

Ik vind dit (bij herkijken) toch wel weer één van de leukere films met Alexander. Je moet natuurlijk wel van dit soort muziek houden. Dat doe ik wel en bovendien is het een eigentijdse versie van Ralph Benatzky's operette.

Vrolijke opgewekte film, leuke liedjes, grappige momenten, mooie opnamen. Niet helemaal tot het einde geslaagd, maar vooral door Alexander goed te doen. 4.0/3.0

Dk2008

Vrolijke wel door Jacobs rommelige verfilming. Met Alexander als kelner, Waltraut Haas de bazin, Adrian Hoven is Dr. Siedler en Karin Dor speelt Brigitte. Liedjes zijn best aardig, tussendoor, zoals vaker te dik aangezette kluchtige gedeelten. Eenvoudig verhaal in operette/musical-vorm. Het bekendste nummer, de titelsong wordt al snel ingezet. Waarbij de gasten worden ontvangen. De film begint en eindigt dan ook zeer mooi. Richting het eind zit een folkloristisch lederhose nummer wat typisch aan (Amerikaanse) musicals doet denken. Dit hebben ze ook leuk gedaan.

Wordt nog steeds goed bekeken deze film (net als veel andere films van Alexander, met positieve berichten daarbij, zie IMDb of Amazon.de. 3.0

Dk2008

Blijft leuk deze film. Iets te lange luchtige eigentijdse 1960 heimatopettekomedie. beste Peter Álexanderfilms met Waltraut Haas, Adrian Hover, Karin Dor, Gunther Philipp en zelfs even Anton Karas orkest.

Mooi geschoten en regelmatig grappige film ondanks al te clowneske rol van Alexander. En hier en daar puberaal over een kelner die verliefd is op zijn bazin maar dit is niet wederzijds.

Toch vaak erg veel gelachen ook al is het wel banaal. Een na leukste Peter Alexanderfilm.

De dvd heeft goede beeldkwaliteit.