• 9.378.049 stemmen

Met onder meer: Georgina Verbaan, Peggy Vrijens en Tygo Gernandt

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 september 2005

Plot Joyride

Joy, Roos en Chantal zijn drie jonge meiden die een oldtimer cabriolet stelen om mee te kunnen doen aan een talentenjacht voor supermodellen in Nice. Onderweg blijkt dat Joy ervoor heeft gezorgd dat ze in de achterbak een bewusteloze student meevoeren. Wat is Joy precies van plan? En wat heeft de joy ride te maken met de oude middeleeuwse "Legende van Troisvierges"?

Officiële site: http://www.joyridefilm.nl

avatar van neo

neo

Mooie vraag voor in de plot: Wordt dit beter als de Zeemeerman?

avatar van gotti

[mierenneukmoduson]...beter dan....[/mierenneukmodusoff].

avatar van EmDee

EmDee

[mierenneukmoduson]...of net zo goed als....[/mierenneukmodusoff].

avatar van Relschopper

Relschopper

Tygo speelt in deze film de rol van Paul Walker?

avatar van Edie

Edie

Relschopper schreef:

Tygo speelt in deze film de rol van Paul Walker?

Hahahaha, das een leuke

Ik verwacht niet teveel ervan, maar uiteraard kan ik pas beoordelen wat ik ervan vind, na het zien van de film.

Edie

avatar van Quido

Quido

Ben benieuwd wat Herrebout er deze keer van maakt.

Bioscooprelease in Nederland op 8 september door Moonlight Film Distribution in ruim 20 kopieën.

Persbericht Nederlands Film Festival

5 juli 2005

OPENLUCHTPREMIÈRE ROADTHRILLER JOYRIDE

Opening van het culturele seizoen met 4e Drijf In tijdens Utrecht Uitfeest

De psychologische roadthriller JOYRIDE beleeft op zondag 4 september 2005 een unieke openluchtpremière. Het Nederlands Film Festival organiseert tijdens het Utrecht Uitfeest de 4e editie van het razend populaire filmspektakel Drijf In, waar het publiek vanuit een bootje of vanaf de kadetrappen gratis kan genieten van de filmvertoning.

Eregasten op de kade van de Weerdsluis in Utrecht zijn hoofdrolspelers Peggy Vrijens, Tygo Gernandt, Georgina Verbaan en Dorien Haan.

Joy (Peggy Vrijens), Roos (Dorien Haan) en Chantal (Georgina Verbaan) zijn drie jonge meiden die, om mee te kunnen doen aan een talentenjacht in Nice, een prachtige oldtimer cabriolet stelen. Halverwege de trip blijkt Joy in de achterbak al die tijd een bewusteloos slachtoffer te hebben verstopt. Wat is Joy met deze 20-jarige Tim (Tygo Gernandt) van plan?

JOYRIDE is geregisseerd door Frank Herrebout, die samen met producent Leo van Maaren ook het scenario voor de film schreef. De film van Roxy Movies is een co-productie met SBS6. Moonlight Film Distribution brengt de film op 8 september 2005 uit in zo'n twintig bioscoopzalen.

Voorafgaand aan de première van JOYRIDE vertoont het Utrechtse festival voor mediakunst Impakt de twee korte films REWIND van Gunilla Heilborn & Martin Nilsson (Zweden, 2003) en L'ECLAT DU MAL van Louise Bourque (Canada, 2005).

Het Nederlands Film Festival sluit met de Drijf In openluchtbioscoop aan de Weerdsluis het Utrecht Uitfeest af, waarna het culturele seizoen in Utrecht officieel is geopend.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.joyridefilm.nl / www.uitfeest.nl / www.impakt.nl

Noot voor de bezoekers: de doorvaarhoogte van de Weerdsluis is 1.10 meter.

avatar van Webby

Webby

trailer is niet veel, site komt amateuristisch over....

avatar van square-eye

square-eye

Hahaha Tygo Gernandt heeft weer eens een vette rol! Trouwens die stem van die trailer is echt kut, het lijtk wel de Nederlandse jambers.

avatar van Esmeetje

Esmeetje

2 sterren voor het camerawerk **

narva77 (crew films)

Aha, ik zie dat deze film dan toch is toegevoegd.

Ik had "Joyride" vorig jaar voor de zomer al eens toegevoegd, maar toen werd ie na enige tijd weer van de site verwijderd omdat hij nog niet op IMDB stond, en omdat niemand nog van deze film had gehoord, en niemand geloofde dat deze film echt bestond....

Anywat, voor een groot deel opgenomen in Zeeuws-Vlaanderen (waar de regisseur vandaan komt)

avatar van Wouter

narva77 schreef:

Aha, ik zie dat deze film dan toch is toegevoegd.

Was het niet omdat het toen nog niet zeker was dat de film er ook echt zou komen?

Wouter schreef:

Zeker, dat speelde ook mee, maar voor mij was het toendertijd (vorig jaar zomer) allang zeker dat deze film door zou gaan, want de regionale krant had er toendertijd al een artikel over, dat op dat moment de opnames bezig waren in Zeeuws-Vlaanderen.

Alleen, hij stond nog niet op IMDB vermeld dus dacht men dat dit project geen doorgang zou vinden....

avatar van vanderkruit

vanderkruit

kappeuter schreef:

Persbericht Nederlands Film Festival

5 juli 2005

OPENLUCHTPREMIÈRE ROADTHRILLER JOYRIDE

Opening van het culturele seizoen met 4e Drijf In tijdens Utrecht Uitfeest

De 10 minuten die ik ervan gezien heb, bevatte voornamelijk mooie plaatjes en slechte dialogen. Ben gauw verder gegaan

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Shit Dit is van dezelfde regisseur die verantwoordelijk is voor de slechtste film ooit volgens MM

DE premiere in Utrecht van iets te ver weg gezien, zodat het geluid soms niet goed te verstaan was vooral in het begin. Het is een gave film met goed acteerwerk, vooral Peggy Vrijens is erg goed (en mooi!).

avatar van The_Game

The_Game

wil hem nog gaan zien, en Epica verzocht de soundtrack

narva77 (crew films)

Oh boy oh boy, deze film krijgt er ontieglijk van langs in de PZC (zeeuwse krant). Hij wordt echt tot op het bot afgekraakt (ondanks het feit dat de regisseur een Zeeuw is)

Naomi Watts en Gerwin F ook gelezen gisteren?

avatar van Reinbo

Wouw iemand heeft Frank (De Zeemeerman) Herrebout geld gegeven om weer een film te maken! Ik zou bijna nog geneigd zijn om te kijken wat ie ervan gebrouwen heeft, maar de rescensies zeggen dat ik het beter niet kan doen....

jasper1988a schreef:

En jij bent zeker Peggy's broer....

avatar van johanm3

johanm3

Deze film is bij de bios waar ik werk ontzettend slecht bezocht. Daarom hebben ze bij het management besloten om deze aankomende donderdag er weer uit te doen.

Zelf heb ik deze op zaterdagavond in een lege zaal m´n pa bekeken. Het verhaal slaat nergens op. En de acties en keuzes die de personen in de film maken vind ik ook niet echt logische. Ik geef deze film een 2* omdat het eigenlijk gewoon een slechte film is die niet echt boeit. Alleen het einde vond ik een beetje interresant.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Goodfella_90 schreef:

Ach er zijn zat slechtere films dat de Zeemeerman gemaakt, het is alleen een beetje een hype geworden om die film het pispaaltje te maken.

P.s. wel grappig hoe de officiele site van deze film alle mogelijke moeite doet om aan te tonen dat iedereen deze film goed vind. Tot kopies van een recentie uit de krant die hem 5 sterren gaf aan toe.

avatar van Wouter

Dat moet haast wel een door een vriendje geschreven zijn.

avatar van Reinbo

GROTE WINNAAR VAN DE GOUDEN UI!

Slechste film, slechste actrice en slechtse regie!

Frank (De Zeemeerman) Herrebout

avatar van stan

stan

De verlengde trailer ziet er wel aardig uit, maar het acteren is wel slecht hoor en ook van tygo

avatar van cornelis

cornelis

stan schreef:

De verlengde trailer ziet er wel aardig uit

avatar van stan

stan

Ja het zag er wel aardig uit maar dan zijn het vast weer de goede stukken en de verlengde is niet die met die jambers stem dus ja het zal wel niet hoger worden dan een 2.5 ** film

avatar van Stephan

Stephan

Hilarisch om te zien hoe ze een grammatikale fout meenemen in de recensiepagina om de schrijver op zijn vingers te tikken... wat een sukkels

avatar van teudal

teudal

is een perfect film voor een winteravond leuke meid die georgina