• 9.369.987 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: John English

Met onder meer: Roy Rogers en Dale Evans

Plot Don't Fence Me In

"TANTALIZING TUNES! BARKING SIX-GUNS!"

Wildcat Kelly (George Hayes) is al jaren dood en begraven, of toch niet? Verslaggever Toni Ames (Dale Evans) komt naar het westen om het ware verhaal van Kelly, van wie ene "Gabby" en zijn beste vriend Roy (Roy Rogers) verdacht veel lijken te weten, te achterhalen.

Roy Rogers

Mrs. Prentiss

Governor Thomas

avatar van Dk2008

Dk2008

Eigenlijk alleen gekeken vanwege de titel(song) (net als Roll on Texas Moon (1946) ). Don't fence me in was een enorme hit voor Bing Crosby en de Andrews Sisters, maar de uitvoering van Roy Rogers is me ook bekend en die is beter. Lijken volgens mij allemaal op elkaar die films, met zo'n scène dat Rogers en zijn paard Trigger achter die auto gaat racen. Het moet komisch en luchtig zijn. Bijzonder matig allemaal, eerlijk gezegd, al gaat de muziek nog wel. Maar meer voor de echte fans dus. Het verhaal is helemaal gesitueerd rond het titellied, met Wildcat Kelly en wordt aan het begin, in het midden en het eind gezongen. Dale Evans zingt A Kiss Goodnight. En toen leek de film beter te gaan worden, maar dat viel tegen. Al wordt hij nog wel leuk afgesloten. Ander bekend nummer Tumbling Tumbleweeds zit ook in de film, gezongen door The Sons of the Pioneers. 2.0.