• 9.374.464 stemmen

Ai Qing Meng Huan Hao (1999)

Romantiek / Komedie | 95 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Alternatieve titels: Fascination Amour / 愛情夢幻號

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Andy Lau, Hikari Ishida en Astrid Chan

Gesproken taal: Kantonees, Engels, Japans en Mandarijn

Plot Ai Qing Meng Huan Hao

Na zeven mislukte verlovingen neemt de moeder van Albert het heft in handen. Ze gaat op zoek naar een geschikte vrouw voor hem en stuurt het nieuwe koppel op een cruise. Daar blijkt al snel dat de twee het niet zo goed met elkaar kunnen vinden, maar Albert is het beu vrijgezel te zijn en besluit toch maar door te gaan met het huwelijk. Tot hij de vrijgevochten Sandy tegen het lijf loopt.

Einde 90's Yau.

Dat het geen beste tijd was voor de HK cinema mag ondertussen bekend zijn, dat ook Yau daar niet helemaal aan kon ontsnappen ook. DIt is echt een basic romantische comedy, iets waar een To nog wel wat leuks had van kunnen maken, maar in de handen van Yau schiet er niet heel oveel van over.

Gelukkig dat Andy Lau dit soort rolllen met z'n ogen dicht kan spelen, waardoor het nog enigszins aan te kijken valt. Ishida is jammer genoeg maar een flauwe tegenspeelster en ook Astrid Chan brengt er betrekkelijk weinig van terecht. Verder heeft Anthony Wong een bijrolletje dat niet echt bij hem past, gelukkig zie ik hem gewoon graag bezig, zelfs in dit soort films.

Fascination Amour is een filmpje waarbij de rijken hun liefde moeten bewijzen tegenover de armen om zo hun ware liefde te tonen, en dat ze het écht wel menen. Dat maakt het Yau gemakkelijk om wat exclusieve locaties en buitensporige romantiek uit z'n hoed te toveren, maar echt werken doet het jammer genoeg niet. Deze film overleeft enkel en alleen op de charme van Lau, en daar kan ik moeilijk een voldoende voor geven.