• 9.372.347 stemmen

Yo Puta (2004)

Alternatieve titels: Whore / I, Whore / The Life / The Life: What's Your Pleasure?

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: María Lidón

Met onder meer: Daryl Hannah, Denise Richards en Joaquim de Almeida

Gesproken taal: Bulgaars, Spaans, Frans, Hongaars, Engels, Japans, Litouws, Pools, Portugees en Tsjechisch

Plot Yo Puta

"What's your pleasure?"

Adriana is een luxeprostituée die antropologiestudente Rebecca onder haar hoede neemt. Rebecca is bezig met een onderzoek naar prostitutie voor haar studie en krijgt een kijkje in de keuken door interviews te houden met de mensen in de branche.

avatar van pascal83

pascal83

Gewaagde poster

avatar van Justice4All

Justice4All

... en gewaagde titel...

Ik verwacht een film met heel veel quasi-erotisch geneuzel.

avatar van koolwijk

koolwijk

een combinatie van docu en speelfilm over prostitutie en alles wat daar mee te maken heeft.

Het geheel is in een mtv stijl gefilmt en spettert in het begin van het scherm af. Helaas wordt al het gelul van straatprostituees en de te hippe beelden na een half uur saai en is de rest van de film/docu niet echt boeiend meer

avatar van DeVrouw

DeVrouw

wat suf deze docu/film

op zich is het gewoon een ietwat saaie docu over hoeren en om het geheel een beetje interessant te maken is denise richards ingehuurd om een totaal stom verhaal er in te gooien.

docu was ook leuk geweest zonder dat verhaal ertussen.

avatar van stinissen

Zinloze pulpfilm.

Naomi Watts

Een kijkje in het leven in de hoerenwereld waar de prostituees maar doorjammeren over dat ze zo zielig zijn en dat hun werk hun psychisch sloopt. Je maakt altijd nog je eigen keuzes. Een hele lange zit om naar dat gejammer te kijken en na een tijdje krijg je medelijden met je zelf. Het enige zelfmedelijden wat wel terecht is van de avond. 0,5*

avatar van Jantje666

Jantje666

nee Naomi, ook voor jou geen medelijden want zoals je zelf zegt: je maakt je eigen keuzes

Naomi Watts

Mijn afsluitingszin was dan ook puur cynisme.

avatar van Jantje666

Jantje666

waarop mijn commentaar eerder als kritiek op je standpunt gezien mag worden.

natuurlijk heeft niet iedereen altijd maar een keuze.

Naomi Watts

Tuurlijk heb je altijd wel een keuze. Noem maar eens een situatie die wel samenhangt met het onderwerp, waar je geen keuze hebt.

avatar van mikey

mikey

Afschuwelijke pseudo sjok doc versneden met een werkelijk idioot verhaaltje over een journaliste die maar geen interviews kan regelen of zo. De film is trouwens te lelijk gefilmd. 0.5

avatar van WanderingStar

WanderingStar

@Naomi

En die vrouwtjes dan?

Die kwamen solliciteren als serveerster?

Paspoort afgepakt..

Bedreigd met wapens, verkracht, mishandeld...

Hebben die ook een keuze?

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Deze film is zeker niet voor iedereen weggelegd,

maar voor mensen die nieuwsgierig zijn en van experimentele cinema houden is het wel eens te bekijken waard.

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze ooit eens als gratis extra dvd gekregen mij de Quality Film Collection-uitgave van Lucia Y El Sexo. Was ik al lang vergeten. Ik verwachtte een drama over hoe zwaar het is om prostituee te zijn, maar het is meer een semi-documentaire met een kort fictieverhaaltje rond Denise Richards en Daryl Hannah erin verwerkt. Waarom? Om meer kijkers te trekken vermoed ik, want het wordt totaal niet uitgewerkt en voelt vluchtig gemaakt. Dit terwijl er juist teveel aandacht ik gaan zitten in het de look van het docugedeelte. Ik kan me voorstellen dat je als regisseur talking heads wilt vermijden, maar Lidón schiet hier te ver in door. Ieder shot moet gek en bijzonder zijn, maar het heeft nooit iets te maken met wat er gezegd wordt of met de situatie van de mensen die geïnterviewd worden. Het is gewoon interessantdoenerij van de regisseur.

En die interviews, zijn die echt? Als ik het goed begrijp zijn het nagespeelde versies van interviews die uit het boek komen waar deze film op is gebaseerd. Moet haast wel, want het is raar om o.a. een gigolo te zien die niet wil dat iemand weet dat hij een gigolo is of dat er ineens een man doodleuk toegeeft dat hij de paspoorten van vrouwen steelt en die vrouwen dan in een ander land verkoopt. Dat soort mensen gaan toch niet met hun gezicht in een docu verschijnen, zou je zeggen.

Opmerkelijk is dat het vooral gaat over prostituees die tevreden zijn met hun werk. Naomi Watts schreef voor mij dat hij vond dat er teveel gejammer over de nadelen van het vak inzat, maar eigenlijk zit dit er nauwelijks in. De donkere kanten worden misschien een kwartiertje belicht. Pas na het eerste uur. De meest vrouwen hier zien hun bestaan als hoer zelfs als een manier om sterker over te komen dan de mannen. Als een uiting van macht. Dat is wel eens een ander beeld dan dat je gewoonlijk krijgt voor hoeren, maar helaas zijn er zoveel interviews door de film verwerkt dat geen van de geïnterviewden ooit echt lang in beeld is en het dus een verzameling oppervlakkige anekdotes is. En dat is het grootste nadeel, dat het oppervlakkig is. Het onderwerp is, hoewel niet echt origineel, boeiend genoeg en het is ook wel interessant om eens prostituees te zien die niet op de eerste plaats zielig zijn, maar veel leer je er hier niet over.