• 9.374.495 stemmen

King Solomon's Mines (2004)

Avontuur / Actie | 168 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Geregisseerd door: Steve Boyum

Met onder meer: Patrick Swayze, Alison Doody en Roy Marsden

Plot King Solomon's Mines

Gids Allan Quatermain helpt Elizabeth Maitland om haar verdwenen vader op te sporen in Afrika. Hij stuurde haar een kaart met de locatie van de Mijnen van Koning Solomon, waar een steen moet liggen waarmee alle Afrikaanse stammen te domineren zijn. Haar vader is ontvoerd door een stam, die de steen in bezit wil krijgen. Via de kaart volgen Alan en Elizabeth dezelfde weg als haar vader, in de hoop hem te vinden.

Allan Quatermain

Elizabeth Matiland

Captain Good

Dr. Sam Maitland

Bruce McNabb

Ivan Fleekov

avatar van The Musicman

The Musicman

Wel een aardige film, hoewel ik het wel een beetje op een Indiana Jones Film vond lijken. Wel een foutje in de beschrijving. De Jonge vrouw en Allan (Swayze) zoeken niet naar haar broer maar naar haar vader welke gevangen is genomen. Ik heb me in iedergeval niet verveeld tijdens de film. 3* voor deze film.

avatar van Beejeej

Beejeej

de huur DVD die ik nu hier heb liggen duurt 168 minuten.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Volgens mij is ze op zoek naar haar vader en niet haar broer.........

avatar van Justice4All

Justice4All

Mooie film. Mooie Afrikaanse muziek zitten er in.

Het acteerwerk van o.a. Patrick Swayze opmerkelijk goed. Omdat hij heel zelden in een film zit, waar hij goed acteert. Al-om-al drie-en-half ster waard

avatar van Caesarion

Caesarion

Gehuurd op 08-10-2005

Onverwacht mooie rol van Patrick Swayze.

Ik vond de film dusdanig mooi dat ik ga kopen.

avatar van pjutter

pjutter

best wel een leuke film,
maar wel erg kinderachtig allemaal,
bijna alle kogels gingen mis, vanaf 10 meter, daar kan ik me altijd wel aan ergeren.
en die schat van solomon was wel heel erg eenvoudig te vinden, >> als er al zo veel mensen naar gezocht hebben, waren die mensen ook niet echt bij de hand!!
ik had meer een soort Indiana jones film verwacht, maar men was maar een klein gedeelte van de film echt op zoek naar de schat,

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Leuke film al duurt ie me wel iets te lang en iid JackSparrow ze is op zoek naar de vader... Heb hem een keertje voor paar euro gekocht en dat was ie zeker waard

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Aardige film, iets teveel Indiana Jones. Wel prachtige shots van Afrika.

avatar van Moob55

Moob55

Scheurleer schreef:

Aardige film, iets teveel Indiana Jones. Wel prachtige shots van Afrika.

Even ter informatie, dit is een remake van een film uit 1937, 1950 en 1985 dus misschien is Indiana Jones wel iets teveel King Solomons Mines.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Uiteindelijk is het allemaal op een boek van H. Rider Haggard gebaseerd natuurlijk. Ik heb de versie van '37 niet gezien, maar de 1950-versie lijkt bepaald niet op Indiana Jones. De '85-versie dan wel weer, maar die probeerde dan ook overduidelijk mee te liften op het succes van Indiana Jones (waar toen net het tweede deel van uit was).

avatar van wicomave

wicomave

Wel aardig om te zien, maar de film duurt te lang naar mijn smaak,. Ik vind het allemaal niet zo spectaculair en met name dat gedeelte dat over het vinden van de sleutel gaat, viel me tegen.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Goede film, goed verhaal goede acterus, niet speciaal 3*

avatar van rom_b

rom_b

gebeurt niet vaak dat ik een film niet afkijk.. wat een trage en langdradige film, bah

avatar van bennyboy

bennyboy

zijn beide delen op tv

avatar van sleentje

sleentje

Ik had juist een Indiana Jones achtige film verwacht en twijfelde of ik wel zou gaan kijken. Ben aangenaam verrast met de prachtige beelden van Afrika. Ik vind m zeker de moeite waard

avatar van Baggerman

Baggerman

De film begon niet onaardig maar zakt weg in een misère van ongeloofwaardigheden en matige actiescènes. Een typische RTL-film....

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Goeie film? Zeker niet. Film zit vol clichés en duurt veel te lang, terwijl hij al heel snel verveelt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond het nou niet bepaald een erg goede film. Maar dat komt vooral door het speelduur, dat veel te lang is. Patrick Swayze levert nog een goede prestatie af, en hier en daar zaten een paar vermakelijke scenes. Maar ik denk dat ze hier wat meer van konden maken..

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het is ook een miniserie en geen film. Ik vond hem wel goed te doen.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Vaak verfilmd verhaal, maar dit is waarschijnlijk de slechtste uitvoering die ik gezien heb. Ongeinspireerd en futloos geacteerd, volkomen spanningloos en vol clichés. Jammer

avatar van The Goss

The Goss

Prima miniserie. Ik heb hem in één keer uitgekeken. Lekker avonturenfimpje met de gebruikelijke clichés, maar dat maakte het allemaal niet minder. Blijft overigens wel raar naar Swayze te kijken nu die net een week overleden is. Maakt het toch wel iets meer bijzonder.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima avonturenfilm rondom alan quatermain. patrick swayze is ook lekker op dreef in zijn rol trouwens. verder is alles prima in beeld gebracht. vele prachtige beelden van afrika krijgen we te zien. en de afrikaanse muziek ondersteund de film zeer goed. geen hoogvlieger, maar gewoon een gezellige avonturenprent. 3 sterren.

avatar van sofripa

sofripa

Gaap, doorgehangen op de bank. Gelukkig was er bier en chips.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Ja tjezus ik heb geen zin om 3½ uur op de bank te hangen; da's veels te lang ondanks dat het gegeven me wel aanspreekt en ik Patrick Swayze een goed acteur vind.

Kunnen ze beter in twee gedeeltes uitzenden deze miniserie.

Ik neem 'm wel op

avatar van 606

Leuk gegeven met mooie beelden.

Patrick was aardig en verhaal standaard.

Actie was ook goed te doen.

Alleen duurde wel wat te lang.

avatar van dennis1979

dennis1979

Was voor een low budget miniserie alles behalve slecht te noemen, de effects waren niet van bockbuster kwaliteit maar gezien het geringe beschikbare budget, is er naar mijn bescheiden mening alles uitgehaald wat er inzat.

avatar van Decec

Decec

Prima leuk avonturenfilm...

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Prachtige miniserie met mooi decor. Patrick Swayze speelde een prima rol en is helaas veel te jong overleden RIP.

avatar van mrron

mrron

Goede miniserie. Het heeft veel weg van indiana jones maar dit is niet zo "gemaakt/nep" als indiana jones. Ik heb me heerlijk vermaakt met deze film. Goed acteerwerk en een goed verhaal. Kortom 4*

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Redelijk. De speelduur van deze miniserie is iets te lang, wat mij betreft had het wel een half uur korter kunnen duren. Er zitten een aantal aardige scene's in van de landschappen. Desondanks had ik wel iets meer actie verwacht. Niet geworden wat ik ervan verwacht had.