• 9.370.356 stemmen

La Strega in Amore (1966)

Horror / Romantiek | 103 minuten

Genre: Horror / Romantiek

Alternatieve titels: The Witch in Love / The Witch / Creatura del Diavolo

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Damiano Damiani

Met onder meer: Richard Johnson, Rosanna Schiaffino en Gian Maria Volonté

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot La Strega in Amore

"Reincarnation... is it a myth or a fact? The unbelievable becomes truth!"

Een familie huurt een genealogisch historicus in om een oud familie-archief door te spitten. Tijdens deze zoektocht stuit deze historicus, Sergio, op een oud stuk erotische literatuur. Ook wordt Sergio verliefd op de dochter des huizes, maar zij blijkt niet de persoon die Sergio dacht in haar te zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pascal83

pascal83

Bijzondere poster

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Is een Poolse poster; daar hebben ze altijd creatieve dingen (ik heb alleen altijd mijn twijfels of de posterontwerper daar de film wel gezien had...)

avatar van FisherKing

FisherKing

Vergelijkbaar trouwens met Cubaanse posters.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ondertussen is de Poolse poster vervangen door een originele Italiaanse.

Wat de film betreft, het is een vrij genietbare gotiische horrorfilm (met een vleugje romantiek) in ZWART WIT.

Hier te koop alleen regio 1:

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Merkwaardig horrorfilmpje van Damiani dat oppervlakkig gezien wat Bava achtig aandoet en flink zijn best doet om arty te zijn, maar de speelduur is er toch te veel aan in deze film die in slow motion lijkt te verlopen. Hoewel door sommigen gotisch genoemd toch ook zeker een voorloper van sixties psychorror die qua erotische lading de grenzen wat tracht te rekken.

Grootste troeven zijn Volonte in een bijrol en vooral Schiaffino die the spitting image is van Lavi in LFEIC van Bava, maar die gaf niet zulke prettige om niet te zeggen hitsige parings dansjes weg als de hysterische heks( ?) die Schiaffino speelt hier. We krijgen eurocult sterretje Rassimov ook nog even te zien.

Verder een duidelijk product van de jaren 60 ( had waarschijnlijk alleen in 65 of 66 gemaakt kunnen zijn ) zonder de tijdloze gotiek van Bava, Damiani forceert zich teveel om toch vooral flamboyant en origineel over te komen.

Die erotica bibliotheken van vroeger hadden toch wel wat, minder handig in het gebruik dan een digitale trash database maar zeker sfeervoller.

De film is trouwens gebaseerd op een roman van de serieuze literator Carlos Fuentes, die naar het schijnt met het resultaat niet tevreden was al werkte hij nb mee aan het script..

Opmerkelijke score van Bacalov, met een swinging sixties intro en nog wat Japanse en Afrikaanse invloeden. die laatste congrueren aardig met de kronkelende lichaamsbewegingen van Schiaffino( die vooruit likt te lopen op the exorcist).

Voor alle duidelijkheid: de film wordt geacht zich in het heden af te spelen, niet genre conform derhalve.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ja romantiek en gothiek en zelfs een vleugje erotiek, maar uiteindelijk niet veel horror. Meer arty dan echt een verhaal te willen vertellen en het gaat traag en heeft een te lange speelduur. Voelde ook allemaal wat te geforceerd aan. IK heb het hele verhaal ook niet 100% begrepen maar wellicht heeft dat te maken dat mijn interesse halfweg al danig getaand was omdat het verhaal gewoon niet vooruit te branden was. Mooie beelden dat dan weer wel.