• 9.370.453 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: James Becket

Met onder meer: Gary Busey, Roy Scheider en Steven Bauer

Plot Plato's Run

"A deadly group of mercenaries, armed, out of control... and out for blood"

Ex-marinier Plato Smith krijgt een aanbieding die hij niet kan weigeren. Zijn ex-vriendin Marta biedt hem namelijk grof geld als hij Felix, een gevangene in Cuba, helpt ontsnappen. Samen met zijn vriend Sam Macris lukt het hem om de ontsnapte gevangene uit Cuba te loodsen. Felix beweert dat hij de zoon is van de verbannen Cubaanse leider Gomez. Als ze echter bij het huis van Gomez zijn gearriveerd, schiet Felix Gomez dood en verdwijnt hij spoorloos. Nu wordt Plato beschuldigd van de moord en wordt hij achterna gezeten door de politie en een stel woedende Cubanen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wat krijgt deze film weer een laag gemiddelde zeg.?

Ok ik ga niet zeggen dat dit de beste film van gary busey is maar gemiddeld moet deze film toch zeker wel scoren.?

Het verhaal is simpel en mager maar goed uitgewerkt en goed aantezien.

Vecht scenes zijn duidelijk in beeld gebracht en helemaal niet verkeerd in elkaar gezet.

Natuurlijk niet de beste film van gary busey maar deze film kijkt zeker wel lekker weg.

Bij deze film gewoon het verstand op 0 en kijken maar voor de mensen die elke film serieus willen nemen geen aanrader.

Voor mensen met minder hoge eisen en zin in een avondje vermaak zeker een aanrader.

Ik heb deze film gekocht voor 1 euro bij blokker en dat is deze film zeker minimaal waard.

3,5 sterren.

avatar van neo

neo

Slecht verhaal, slecht acteerwerk, vermoeiende actiescenes, vervelende dialogen, lelijk gefilmd.... Dit soort films kunnen ook met gemak voor mensen zijn die hogere eisen stellen, maar gewoon af en toe wat onzin willen zien. Plato's Run wist zelfs niet erg te vermaken, eerder te irriteren.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Cliché gegeven maar dankzij Busey [altijd fascinerend] en scenario spannende actiefilm.

avatar van Lennert

Lennert

Guess what, I have a fever, and the only prescription is more Jeff Speakman!

Aldus mijn kreet na het zien van deze film, die ik puur en alleen heb gekocht vanwege de aanwezigheid van mijn nieuwe actieheld: kenpo karate expert Jeff Speakman. Niet dat ik iets tegen Gary Busey, Steven Bauer of Roy Scheider heb, integendeel, maar de gedachte dat er mogelijkerwijs een paar prachtige gevechten in zouden kunnen zitten deed mijn hart al sneller slaan.

De film begon redelijk, met een paar mooie karatetrappen, maar verder zorgde een zwakke poging van van Busey om overtuigend een wristlock uit te voeren voor een domper op de scene. Geen zorgen, de film duurt nog 80 minuten, dacht ik hoopvol. Maar helaas, Jeff Speakman verdween uit beeld om vervolgens pas 65 minuten later terug te keren. Niks aan de hand, in Striking Range had hij ook maar 2 vechtscenes (wel goede) en er kon nog vanalles gebeuren in het laatste kwartier. Dat dit vervelende shootouts waren en een messteek in de rug had ik echter niet gehoopt, helemaal toen bleek dat Jeff vervolgens neergeschoten werd om zonder ook maar een stotencombinatie uit te voeren te sterven.

Ondanks dat de 3 hoofdacteurs behoorlijk acteerden was de film oersaai, de actie matig en het script behoorlijk cliche. De dochter zag er leuk uit, maar was zo'n vervelend actrice dat het alsnog zonde was de moeite van het kijken te nemen.

Al met al denk ik dat deze film meer Jeff Speakman nodig had.