• 9.371.038 stemmen

Zui Jia Pai Dang 4: Qian Li Jiu Chai Po (1986)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Aces Go Places IV / Mad Mission IV: You Never Die Twice / Mad Mission Part 4: You Never Die Twice / You Never Die Twice / 最佳拍檔千里救差婆 / 大顯虎威

Oorsprong: Hongkong / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Ringo Lam

Met onder meer: Sylvia Chang en Roy Chiao

Gesproken taal: Kantonees

Plot Zui Jia Pai Dang 4: Qian Li Jiu Chai Po

Baldy en King Kong komen een man op het spoor die vecht als Bruce Lee en de 'looks' heeft van James Bond. Al snel blijkt dat de man beschikt over een apparaat waarmee de krachten van superhelden verkregen kunnen worden. Wanneer de man naar Nieuw-Zeeland vlucht, gaan Baldy en King Kong hem achterna.

King Kong

Professor [cameo]

Professor's assistant

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze heb ik jaren geleden gezien op video (droeg toen de titel You Never Die Twice) en hoewel een belachelijke en soms flauwe film (de humor van dewelke de Aziaten zich bedienen in hun films is meestal niet voor mij weg gelegd), waren de actiescenes wel goed en ik heb me prima vermaakt met deze film.

Daarna besloot ik het derde deel uit de reeks (bij ons bekend als Mad Mission III) ook te bekijken, maar die film was gewoon belachelijke en flauw en kon niet gered worden door de actiescenes.

avatar van Mescaline

Mescaline

Helemaal mee eens deel 3 is het slechtste van de reeks.

Deze film was wel aardig acteren is niet goed maar de actie scenes zijn best leuk in elkaar gezet.

Het einde is weer te overdreven....

2,5.

Met Ringo Lam heb ik veruit het minst van alles Aces regisseurs.

Toch valt ook dit filmpje wel weer goed mee. De humor redt de film, de actie is wat serieuzer dan in de andere delen. Wel aardig in beeld gebracht maar de lol is er daar wel een beetje af. Jammer, want als deze reeks nu iets heeft wat de meeste anderen niet hebben is het toch wel die geweldig onnozele insteek.

Lam leunt ook wat meer aan bij de Amerikaanse actiefilms, getuige die boot en helicopter scenes. Gelukkig is er genoeg humor te vinden in de film en is het einde wel gezellig belachelijk, wat het toch allemaal net weer wat leuker maakt.

Degelijk deel in de reeks, maar ook weer geen hoogvlieger. 2.5*

Nu nog deel 5 (en eigenlijk ook nog de '97 versie, maar die heb ik niet). Benieuwd wat Liu nog met deze reeks aankan.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heerlijke en komische onzin deze actiefilm met voldoende actie. Deel 4 vier is zeker niet de minste uit de filmreeks. Ik had de andere 3 vele jaren geleden al gezien, maar deze 4e deel nog niet, tot vanavond. Heb deze film zojuist gekeken en heb er mij prima mee vermaakt, zoals vanouds.