• 9.371.602 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Hans Fjellestad

Met onder meer: Robert Moog, Charlie Clouser, Mix Master Mike

Plot Moog

Robert Moog is de man die al een halve eeuw elektronische muziek-instrumenten maakt. MOOG, de film, neemt ons mee in het brein van deze legendarische man als hij zijn ideeën over creativiteit, design, interactiviteit, en spiritualiteit deelt. Tot de dag van vandaag, blijft Moog het muzikale landschap veranderen met enkele van de meest inspirerende instrumenten ooit. MOOG bevat interviews met elektronische pioniers en optredens van Stereolab, Keith Emerson, Rick Wakeman, Money Mark & Mix Master Mike, Jean Jacques Perrey & Luke Vibert, Bernie Worrell en veel meer.

avatar van titan

titan

Robert Moog is muziekinstrumentenmaker, (mede)uitvinder van de synthesizer en pionier op het gebied van electronische muziek. Hoewel 70 minuten feitelijk te weinig is biedt Moog een behoorlijk breed en goed beeld van de man en zijn invloed. Robert Moog blijkt een sympathieke en filosofische muziekprofessor die veel interessante dingen te melden heeft, waardoor je (als je tenminste enige voorkennis hebt en interesse in electronische muziek) geboeid blijft kijken. 3,5*.

Yak

Ik ving hier wat berichten over op toen de docu nog geschoten werd, maar dit MOET MOET MOET ik zien. Onmiddellijk besteld bij Play, slechts negen pond (zo'n 13 euro).

Dank voor de reminder, Titan.

avatar van danuz

danuz

Klinkt erg interessant en die voorkant is erg mooi grafisch vormgegeven. Eentje die op me verlanglijstje komt

avatar van Adeline

Adeline

Erg leuk, Moog zelf is voornamelijk aimabel maar ook ontzettend interessant. Het is heel leuk te zien hoe zo'n toch nog relatief korte geschiedenis van de synthesizer toch ontzettend ouderwets en gedateerde beelden op kan leveren. Ik moet zeggen dat de docu zelfs voor niet-kenners of uberhaupt geinteresseerden leuk moet zijn. Er zitten een hoop leuke anekdotes van interessante geinterviewden in en hij duurt lekker kort dus de aandacht verslapt niet. Aanrader.. 3,5*

Yak

Shit! Valt vandaag een pakketje van Play op de mat, blijk ik de cd besteld te hebben in plaats van de dvd.

Naja, niet erg want die cd had ik toch wel willen hebben.

avatar van 93.9

93.9

Misschien ook leuk voor de Clock Work Orange-fans.

Wendy Carlos zal waaarschijnlijk niet onbesproken blijven.

Super, dat dit soort (nog) dingen gemaakt worden!

Hoewel volgens mijn lokale tweedehands platenboer er tegenwoordig een run ontstaan is op oude moog platen.

Leuk om te vermelden is dat veel legendarische moog l.p re-released zijn (JJ Perrey o.a)

Ga proberen 'm ergens te pakken te krijgen.

Heb ff zitten zoeken op internet, maar ben bang dat ie moeilijk te krijgen is.

Bij RO-disk krijg ik iedergeval nul op het request.....

93.9 schreef:

Heb ff zitten zoeken op internet, maar ben bang dat ie moeilijk te krijgen is.

Bij RO-disk krijg ik iedergeval nul op het request.....

Bij Play ook.

avatar van titan

titan

93.9 schreef:

Misschien ook leuk voor de Clock Work Orange-fans.

Wendy Carlos zal waarschijnlijk niet onbesproken blijven.

Klopt, die wordt genoemd (i.v.m. haar album Switched on Bach). Maar meer ook niet.

avatar van 93.9

93.9

Op 21 augustus jongstleden is dr. Robert 'Bob' Moog, de uitvinder van de analoge synthesizer, op 71-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Bob Moog groeide dankzij zijn uitvinding uit tot een icoon in de muziekwereld. Het VPRO televisieprogramma R.A.M. besteedde op 10 april nog aandacht aan Bob Moog

avatar van Mug

Mug

Aardige documentaire over een unieke man, de heer Moog. Met passie vertelt hij over geluidsgolven, 'circuits', en de gevoelens van de mens die ze overdragen aan die circuits zodat er leuke geluidjes te voor schijn worden getoverd uit een grote kast vol kabeltjes...ja, de Moog.
Maar hij filosofeert ook graag, heeft humor en doet aan ekologisch tuinieren.

Minpunten van de documentaire zijn de muzikale optredens vreemd genoeg. De optredens van Stereolab, Money Mark en pionier Keith Emerson zijn niet om aan te horen. Gelukkig krijgen we slechts stukjes te zien van optredens en niet gehele nummers. Maar toch, het gaf een verkeerd beeld met wat je allemaal met een "Moog" kan doen.

Hoogtepunten, een hilarisch filmpje genaamd Edd Kalehoff and the Moog Syntesizer, dat niets anders blijkt te zijn dan een bier-commercial.
En de first ever Moog quartet, waarvan een van de leden voorspelt dat binnenkort veel kinderen synthesizers zullen krijgen van de Kerstman. Hij kreeg gelijk...

3 sterren. Enigszins teleurstellend, te weinig artiesten aan het woord of op de buhne voor een completer beeld van de invloed van Moog in de muziekwereld.

avatar van Straatbord

Straatbord

Moog was een erg intelligente man. Je ziet het niet zo heel erg vaak dat bèta-mensen ook een meer filosofische kijk op het leven hebben. Ik heb er al van genoten om hem alleen al te horen praten. De structuur van de docu had misschien iets beter gekund door bijvoorbeeld iets van een chronologisch overzicht te willen leveren.