• 9.371.990 stemmen

The Border of Tong (1985)

Misdaad / Drama | 98 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Massacre / Chinatown Connection

Geregisseerd door: Michael Chu

Met onder meer: David Heavener

Plot The Border of Tong

Chinatown is opgedeeld in verschillende sectoren die elk beheerd worden door rivaliserende maffiafamilies. Nieuwkomers zijn er niet welkom, zeker niet in het deel dat beheerd wordt door Tong. Vreemdelingen die zijn deel betreden wacht een gruwelijke dood. Eén man, Randy een politieagent, is toch van plan deze sector te betreden.

Plaatje ziet er niet zo heel goed uit. Toch is het een verkleining van een goede scan. Zie http://www.dvdcity.dk/?11012/5...

Sommige plaatjes worden bij verkleining een heel stuk minder. Dit is er dus 1 van.

avatar van FisherKing

FisherKing

Originele scan vind ik ook niet zo best hoor. Kijk eens goed naar de letters, die dansen.... (kan ook het klungelige ontwerp zijn natuurlijk)

Nee hoor, da's gewoon het papier dat iets krulde onder de scanner.

avatar van FisherKing

FisherKing

Das dan wellicht de reden voor vermindering bij verkleining ?

Heeft er niks mee te maken. Enkel die letters die aan de linker kant wat scheef staan.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Onoficieele alt.titel:Chinatown Connection.

Volgens IMDb en de videohoes van bij mij thuis toch

avatar van Zinema

Viva VHS!

Of beter van niet. Want deze videocassette doet niets meer dan de koppen slijten van het toch al op leeftijd zijnde apparaat. Dit is een film die de magische halve ster verdient. En dat is knap want ik ben best bereid mild te zijn, als was het maar omwille van... Van wat eigenlijk? Deze film fungeert als continue stoorzender in filmervaring door zo slecht in elkaar geflanst te zijn, dat het de ridicule inhoud nog vervelender maakt. Een kunst an sich, maar geen fijne zit voor de kijker.

Het hoofdpersonage, een zwijgzame cop die op zoek is naar een Chinese moordenaar, beweegt zich voort in scènes die hoogstwaarschijnlijk in een dronken bui aan elkaar zijn geplakt. Of in een vlaag van verstandsverbijstering, je weet maar nooit. Zo rommelig en chaotisch dat je je eigen ogen niet gelooft. Misschien dat dit de hoofdreden is dat regisseur Chu slechts enkel deze titel op zijn naam heeft staan. Dit is pure bocht, moet men hebben verweten. Laten we het hopen.

Ook het camerawerk is van een bijzonder laag niveau, maar wat de dubieuze en monotone dubs (slecht sprekende Chinezen door andere slecht sprekende Chinezen) nog eens extra benadrukken is het stuitend slechte acteerwerk. De cast lijkt rechtstreeks van straat geplukt en ter voorbereiding een volledig seizoen Bassie & Adriaan te hebben bekeken. Waarschijnlijk ook nog zonder ondertitels. Elke acteur weet het bloed onder de nagels vandaan te halen.

Diegene die deze film überhaupt kan uitzitten verdient een pluim, maar wees gewaarschuwd. Er kan ook niet gelachen worden om de verkeerde redenen bijvoorbeeld. Vergeet cheesyness of andere vermakelijke invalshoeken die de eighties nog steeds doen afspeuren naar ander videomateriaal. Hier gaat het nergens leuk worden en wordt een en ander ook nog eens zo buitensporig debiel aangeboden dat het niets meer dan agressie kan opwekken bij de toeschouwer. Niet doen dus.

Beledigend slecht.