• 9.373.153 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Burt Balaban

Met onder meer: Kay Doubleday, Brooke Hayward en John Davis Chandler

Plot Mad Dog Coll

De kleine buurtmisdadiger Vincent Coll voelt zich aangetrokken tot medestudent Elizabeth. Ze kruisen veelvuldig hun wegen, maar dat weerhoudt Vincent er niet van om te doden. Ondertussen moet hij ook nog uit de handen van de politie en een bendelid blijven.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Eerste echte film waar Gene Hackman in meespeelde.

Ik moet de film nog zien

avatar van blurp194

blurp194

Hondsdolle Coll.

De eerste 'echte' film waar Gene Hackman in meespeelde. Nouja, zijn rol bestaat er uit dat hij iets van tien tellen in beeld is en een klein minzaam knikje mag doen - als je niet goed oplet heb je het al gemist. Tekst heeft hij niet, en een plekje op de titelrol leverde het ook al niet op. Interessanter is wellicht Telly Savalas nog ver voor Kojak, maar al wel precies in die rol - ondanks dat er nog een paar haartjes op zijn glimmende schedel zitten. Verder wat leuke beelden bij de opening - pseudosolarisatie heet dat. Vroeger zelf wel mee gespeeld. En natuurlijk de mooie dames Doubleday en Hayward - en wat komen die ogen er mooi en sprekend uit in zwart-wit.

Allemaal nauwelijks de moeite, als ik heel eerlijk ben. Dat er nog een remake gedaan is is al helemaal te veel eer - niet dat het een slechte film is, maar er zijn er zo veel die interessanter of beter zijn - of allebei.