• 9.371.928 stemmen

Shuang-Qi-Zhen Daoke (1991)

Avontuur | 91 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titels: The Swordsman in Double-Flag Town / Swordsman in Double Flag / 雙旗鎮刀客

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Ping He

Met onder meer: Wei Gao, Mana Zhao en Jiang Chang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Shuang-Qi-Zhen Daoke

Hai Ge is een befaamde jonge zwaardvechter, die de "twin-sword techniek" tot in perfectie beheerst. Wanneer een vooraanstaand edelman zijn verloofde probeert te verkrachten, rekent hij met behulp van de "twin-sword techniek" met de man af. Wat volgt is een klopjacht van de volgelingen van de edelman op Hai Ge.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van KunoB

KunoB

Gezien op IFFR 11

Helaas engels gedubt, dus alleen daarom al hilarisch..

Beetje vaag verhaal, ik kan de omschrijving hirboven niet in terug vinden..

Jongen is op pad om zijn bruid te claimen, een geregeld huwelijk door de twee vaders. Aangekomen in 'double flag town' lijkt de vader van het meisje er toch niet veel in te zien... Tot dat de jongen kwaliteiten blijkt te hebben met het zwaard (dus eigenlijk met twee zwaarden). Als zijn aanstaande vrouw (er grooit toch een band tussen beide) wordt aangerand door hij de man en blijkt hij inderdaad met twee zwaarden om te kunnen gaan. Helaas zint de broer van de gedoode man op wraak...

Film waarmee de regiseur een geheel nieuwe en eigen stijl liet zien voor films uit het westen van china. Deze film zou qua beelden passen in de westerns zoals we die in het genre (john wayne e.a.) kennen, maar qua verhaal heel chinees blijft. Leuk om hem gezien te hebben, maar geen aanrader (misschien heel erg bepaald door de engels sprekende chinezen...

Dat ze op het IFFR Engels gedubde versies durven spelen

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Had te maken met Chinese archief dat beloften niet nakwam en op het laatse moment deze print stuurde.

Oude Ping He.

Toch iemand die ik vooral ken als drama regisseur, dus ik had niet echt een idee wat hij met het martial arts gebeuren zou doen. Wie een typische martial arts film verwacht kan maar beter iets anders kijken, want deze film is niet echt een typisch genrefilmpje.

Het is vooral traag, met in het begin een sterke focus op drama. De setting en het verhaal mogen dan wel de tekenen dragen van het martial arts genre, maar het gebrek aan actie spreekt dat gevoel redelijk hard tegen. Gelukkig dat He er visueel nog wel iets van weet te maken, aardig kleurgebruik en goed gebruik van de setting houden de aandacht nog enigszins vast, maar het drama is povertjes.

Naar het einde komen er iets meer genre elementen piepen, maar het tempo blijft laag en de actie zet zich nooit echt door. Er zijn echt wel enkele momenten die eruit springen, maar wat ertussen zit is toch echt te minnetjes.