• 9.373.809 stemmen

Alternatieve titel: The Witching

Geregisseerd door: Bert I. Gordon

Met onder meer: Orson Welles, Pamela Franklin en Michael Ontkean

Plot Necromancy

"Life to the dead and death to the living."

Mr. Cato (Orson Welles) is hoofd van een heksenkring in de stad Lilith. Hij heeft de bovennatuurlijke krachten van Lori Brandon (Pamela Franklin) nodig om zijn eigen zoon te doen herrijzen uit de dood.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van richardburton2

richardburton2

Dit klinkt niet al te best.Orson welles heeft een aantal zeer goede films gemaakt maar dit lijkt me er zeker niet een van.

Die Hard,Willis

Die mensen hebben wel plezier op die vage rituele feestjes. Orson Welles als baas van het stadje inclusief de mensen doet het goed.

Heerlijk jaren 70 sfeertje ook!

1000ste stem trouwens.

@ FatMike, ik dacht dat jij deze destijds ook gekocht had. Hij zal jou denk ik wel bevallen!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Heb je deze op VHS?

brucecampbell schreef:

Heb je deze op VHS?

Nee op DVD. Op het Video International label.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Die Hard,Willis schreef:

Klopt! Heb 'm ook, maar nog niet gezien....

ga m'n best doen snel te kijken, maar heb nog een beetje

veel liggen.....

FatMike schreef:

Klopt! Heb 'm ook, maar nog niet gezien....

ga m'n best doen snel te kijken, maar heb nog een beetje

veel liggen.....

Komt me bekend voor..

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Pamela Franklin vind ik een goede actrice (The Innocents, Legend of Hell House) en was ook de reden dat ik deze film wilde kijken. Het lage gemiddelde deed me toch wel even schrikken, maar nu dat ik deze heb gezien vind ik het toch een vrij correcte weergave. Aan Franklin zal het niet hebben gelegen, zij acteerde goed, maar het plot is vreselijk rommelig. Nochtans is het visueel allemaal best OK, duister en voor protagonist Lori voelt het als een nachtmerrie. Helaas springt de film van de hak op de tak waardoor het mij niet zo duidelijk is wanneer ze het droomt, echt is, flashback of flash forward. Af en toe wat vrouwelijk naakt dat de revue passeert maar ook dat kon de film voor mij niet boeiend maken. Het bleef allemaal te vaag en flauwtjes.