• 9.372.679 stemmen

Geregisseerd door: Tony Leung Siu Hung

Met onder meer: Gary Daniels, Chuck Jeffreys en Frank Gorshin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Bloodmoon

"You get one shot Before he kills you."

Een detective, die al met pensioen is, pakt zijn oude baan nog voor eenmaal op wanneer een vechtsportmeester met 'stalen vingers' tal van andere vechtsportmeesters aan het vermoorden is.

Det. Ken O'Hara

Det. Chuck Baker

Chief William Hutchins

Megan O'Hara

Lauren O'Hara

Kelly Welling

Drug Dealer

avatar van 606

Alweer een leuke film met Daniels.

Goede gevechten en actie.

Verhaal is erg vermakelijk.

3,5 ster

avatar van Lennert

Lennert

1997? Ik zou zweren dat de film toch eind jaren '80/begin jaren '90 gemaakt was vanwege de soundtrack en cinematografie. Afgezien van de wat gedateerde look is het wel weer op en top genieten met deze ultieme b-film. Gary Daniels als martial artist als forensisch psycholoog is onrealistisch, maar wel heerlijk gespeeld, terwijl ook Chuck Jeffreys een briljante rol neerzet als goochelende politieagent. Darren Shahlavi is heerlijk over the top als geflipte moordenaar met een superioriteitscomplex, toch vreemd dat ik hem eigenlijk pas de laatste Mortal Kombat reeks ken, hij kan verdraaid veel!

De regie van Tony Leung Siu Hung doet erg veel aan typische Hong Kong cinema denken. Soms wat sprongen met touwtjes, maar tegelijkertijd lekker ritmische vechtscenes die het niet hoeven te hebben van honderden cuts, maar goed laten zien wat er gebeurd. Natuurlijk is het in vergelijking met Hong Kong klassiekers als Once Upon A Time In China of Iron Monkey allemaal iets amateuristischer, maar dit soort films vallen dan ook niet onder hoogwaardige cinema. Verdomd leuk is het echter wel. Zeker een van de meest vermakelijke Daniels films!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Bloodmoon, ogenschijnlijk een vrij onbekende film van Gary Daniels. Echter, een prima film in het b actiegenre. De film begint gelijk al fijn met de nodige actie wat al een pluspunt is. Actiescènes zien er goed uit, maar het zwaardgevecht waar Daniels overigens geen rol in heeft, behoort tot de uitblinkers. Daniels in vorm en heeft een collega die eveneens een goede vechttechniek heeft. Shahlavi is dan weer als badguy sterk op dreef. Het eindgevecht vond ik helaas wat minder, waardoor de score toch wat lager uitpakt. Desondanks is Bloodmoon alsnog een vermakelijke genrefilm, die tot de betere films van Daniels behoort, voorzover ik heb gezien.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ondanks de wanstaltige poster gewoon een prima actiefilm die Hong Kong ademt maar af en toe een vervelend Amerikaans geurtje heeft. Vooral het einde doet de rest van de film geen eer aan. Prima vechtscenes en stunts met helaas wel vreemde keuzes in de montage. Al met al heb ik me niet verveeld en kon ik ook de humor waarderen. 3*