• 9.372.312 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Chris Löfvén

Met onder meer: Joy Dunstan, Graham Matters en Bruce Spence

Plot Oz

"Take a trip down the highway with Dorothy"

Dorothy is een zestienjarige groupie die met een band meerijdt, als opeens de auto het begeeft en zij haar hoofd stoot. Ze wordt wakker in een fantasie wereld, en ontdekt dat ze per ongeluk een dief heeft vermoord. Een homofiele kledingmaker, bekent als de goede fee, geeft haar een paar rode schoentjes als beloning om zo het laatste optreden van de Wizard te zien, een androgyne rock zanger. Ze wordt achterna gezeten door de broer van de vermoorde dief, en ontmoet een domme surfer, een harteloze automonteur en een bange biker.

Wally / The Wizard / Record Salesman / Tram Conductor / Doorman / Face at Party

Bouncer / Truckie

Receptionist

avatar van FisherKing

FisherKing

Verschrikkelijke poster (en ook de enige op internet), maar de beste scan die er was gebruikt voor Photoshopping.

Chris Löfvén's carriere was wel ten gronde na dit debacle.

avatar van wall-e

wall-e

Lijkt me niet zo'n leuke film.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Vorige week gaf een vriend van mij deze film mee. Het was een bijzondere film in zijn collectie zei hij, omdat deze film namelijk vrijwel niet te verkrijgen is en omdat hij hem zelf ooit in 2003, ergens in een Sale Box in Zwitserland heeft aangeschaft. Uit nieuwsgierigheid wilde ik deze film wel eens kijken puur & alleen al om de verschrikkelijke poster.

Film kon me eigenlijk totaal niet bekoren. De mix van fantasie en komedie is sowieso niet iets waar ik warm van word en dit was dus voor mij ook pure tijdverspilling.