• 9.382.321 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Rich Cowan

Met onder meer: Matthew Davis, James Spader en Aidan Quinn

Plot Shadow of Fear

"Tell someone your darkest secret and they own you."

In een wereld waar oud geld en een handjevol families de dienst uitmaken, probeert de jonge zakenman Harrison French, afkomstig uit een arme buurt, zich omhoog te werken in het establishment. Hij heeft z'n zinnen gezet op een onroerend goed deal, die hem toegang zal geven tot de kringen van William Ashburry, de fine fleur van oud geld en macht. Nadat Harrisons deal afketst, raakt hij betrokken bij een auto-ongeluk. Hij besluit het incident geheim te houden en raakt daardoor de controle over z'n leven kwijt en krijgt inspecteur Scofield hem in z'n vizier.

Harrison French

Mr. Steve Palmer

Mr. Sawgrass

avatar van Fiend

Fiend

Goede spannende thriller, komt alleen een beetje langzaam op gang.

dikke 3,5*

avatar van Justice4All

Justice4All

Standaard thrillertje, vond alleen laatste 10 minuten spannend, reterende van de film was degelijk om naar te kiijken, zoals het verhaal en het acteerwerk. 2,5 *

avatar van krabat

krabat

Thriller vol met ongeloofwaardigheden en zonder enige spanning. De moeite van het kijken niet waard. 2*

avatar van Patrickw81

Patrickw81

matige film, 2 sterren

avatar van lila

lila

Justice4All schreef:

Helemaal mee eens. Ik wilde bijna wegzappen, maar het eind was dan wel weer eventjes spannend

avatar van dope

dope

• 20083 stemmen

Leuke film! Lekker onvoorspelbaar en spannend tot op het eind! 3.5*

avatar van Leno

Leno

Amusante film waar echter wel veel op aan te merken valt. Het verhaal rommelt nogal. Zo is de reden waarom Harrison die Ashbury in vertrouwen neemt erg onlogisch. Aangezien de film daarom draait is dat niet zo sterk gedaan.

Verder zitten er wel meer onlogiche en vergezochte plotlijnen in, en zijn de dialogen matig. Vooral die dubbelzinnige dialogen waarbij iemand met een opmerking lijkt te weten wat de ander heeft uitgevreten maar eigenlijk iets onschuldigs bedoelt.

Op het einde wordt voor de gemakkelijke uitweg gekozen, iets wat de film niet ten goede komt.

De bijrolspelers (met name Quinn) spelen aardig, al is de Davis niet echt overtuigend.

avatar van Pauline1978

Pauline1978

Hij was wel leuk om te kijken maar thriller kan ik het niet noemen.

avatar van flaphead

flaphead

Vond de film een goede opbouw hebben, goede spanning. In de loop van de film zijn er wat plotwendingen die rammelen, maar het blijft een bovengemiddelde thriller. Het slot is wat gemakzuchtig.

avatar van eavymetal

eavymetal

dope schreef:

Leuke film! Lekker onvoorspelbaar en spannend tot op het eind! 3.5*

Spannend is hij zeker, en hij is daardoor ook leuk om naar te kijken, maar omdat het einde een beetje gemakzuchtig bij mij is overgekomen heb ik de film drie sterren gegeven (terwijl ik hem eerst vier sterren wilde geven).

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De cast mag er zijn (Lacey Chabert woow) , verhaal klinkt goed dus lekker voor de zondagmiddag met slecht weer. Film heeft wel een behoorlijke aanloop nodig om te komen waar het om gaat, daardoor komt het in het begin allemaal wat houterig over.

De stuntelige Harrison gaat het niet voor de wind, hij moet alle zeilen bijzetten om alles financieel op orde te krijgen. Ondertussen raakt hij betrokken bij een dodelijk ongeluk waardoor zijn leven een nog grotere chaos wordt. Zoals het spreekwoord luidt: Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zo ook onze hoofdrolspeler. Hij gaat in zee met zijn advocaat om dingen te gaan regelen.

Vanaf dat moment blijft alles een behoorlijke raadsel hoe het nu helemaal zit en dat vind ik een behoorlijke pluspunt van de film. Wie doet nou wat en wie trekt er nu echt aan de touwtjes. Langzaam vallen de puzzelstukjes samen en blijkt dat hij niet alleen staat. Tijd voor Harrison om actie te gaan ondernemen en het heft weer in eigen handen te nemen.

James Spader speelt geweldig en de rest doet het redelijk tot goed. Beeld en geluid zijn prima en het script is oké ware het niet dat het allemaal iets teveel gerekt is.

Leuk vermaak dat je bezig houd en graag de uitkomst van wilt weten. Had wel iets meer van het einde verwacht daarom 3** en geen 3.5**.

avatar van gauke

gauke

Deze (belachelijk overkomende) thriller zit niet enkel onlogisch in elkaar, ook de karakters zijn niet ontwikkeld, laat staan dat ze diepgang krijgen en de dialogen zijn vreselijk. Misschien is het te wijten aan het geringe budget waarmee de film gemaakt moest worden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.