• 9.378.153 stemmen

Ja Zuster, Nee Zuster (2002)

Komedie / Muziek | 110 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Yes Nurse! No Nurse!

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Pieter Kramer

Met onder meer: Loes Luca, Paul Kooij en Tjitske Reidinga

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 3 oktober 2002

Plot Ja Zuster, Nee Zuster

Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis "Klivia". De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia zelf kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. Een strijd die behoorlijk uit de hand dreigt te lopen als Gerrit de inbreker van zuster Klivia ook nog in het rusthuis mag blijven nu hij haar beloofd heeft zijn leven te beteren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van timburton

timburton

De nieuwe versie van de oerhollandse zuster is overtreffend! Paul de Leeuw op zijn best, en dat méén ik. Vind namelijk dat hij hier naast niet veel fatsoendelijke rollen heeft gespeeld. Toen ik klein was dacht ik altijd dat de oude Ja Zuster, Nee Zuster werd vertolkt door Loes Luca. Dat bleek natuurlijk niet het geval. En nu vragen ze haar voor de nieuwe! De vind ik natuurlijk héél leuk. Maar ja, de film is zoals NO; al zei leuk voor een regenachtige dag. Maar dan hoeft het niet zó hard te regen dat ik overtuigd ben om hem te kijken hoor, . 3,5

avatar van robertus65

robertus65

Ik hou totaal niet van musicals, en dat debiele manier van praten, de oppervlakkige karakters, het belachelijk verhaal, het zal wel allemaal horen bij het nichterig musical wereldje. Niet mijn pakkie aan.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mwoahh, viel niet eens tegen........ De liedjes blijven leuk.

Grappig dat de meningen en jureringen over deze film zo enorm uiteenlopen!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind de film erg matig, Voor een keertje is hij wel te doen en slecht is hij zowieso niet maar toch niet super speciaal wel was hij Vermakelijk en dat zie ik niet in een film zoals bijvoorbeeld : Dumb And Dumberer : When Harry Met Lloyd.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

aardig leuk verfilmingkje.

vind hem nou niet denderend maar het spreekt op een of andere manier aan.

3***

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Best een leuke film. Leuke liedjes, grappig en een goed verhaal. 3,5 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Niet mijn soort film. Niet vermakelijk. Af en toe geinig en dan met name Paul de Leeuw. Maar dit is niet echt iets om trots op te zijn.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Enorm gedateerd allemaal. Niet mijn smaak. Ik vind het eerder irritant dan leuk

avatar van bolleke11

bolleke11

De eerste film waar ik naar toe ben geweest. Ik vond hem echt super met al die leuke liedjes. Paul de Leeuw, Tsjitske Reidinga, Loes Luca spelen echt kei goed.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Echt niet mijn soort film, ik houd hier niet van, niet mijn genre en de mannier hoe alles eruit ziet en de liedjes vind ik zo niet boeiend nee dit is het niet, voor mij is dit een slechte film. 1,0**********

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Lekker vrolijke film. Normaal is dit niet mijn type film, maar het zat boordevol heerlijke personage's, en bovenal, liedjes. 3.5*

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Normaal vind ik musicals het minst boeiende genre en erger ik me groen en geel aan al die domme liedjes, die het verhaal onnodig lang ophouden. Maaar... Ja Zuster, Nee Zuster is een grote positieve uitzondering hierop. Leuke liedjes, geheel in de Annie MG Schmidt-stijl en fantastische rollen van Loes Luca en Paul de Leeuw zorgen ervoor dat dit stiekem een guilty pleasure is.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vond dit toch stukken leuker dan Pieter Kramer’s andere film Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaas Imperium, maar goed Annie M.G. Schmidt zorgt dan ook voor een solide basis. De decors zijn fris en de gezelligheid van het origineel weet gedeeltelijk te overleven. De vlotte regie en het dik aangezette acteerwerk zorgen voor een prettig stukje entertainend met veel leuke liedjes. Ja Zuster, Nee Zuster is een prima film.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Normaliter hou ik niet van musicals en ik heb de serie nooit gezien dus kende de liedjes ook niet maar toch werd ik aangenaam verrast door deze kleurrijke film.

De aankleding en decors zijn echt schitterend [bijna sprookjesachtig], de liedjes en vooral dansjes zijn erg leuk; Luca is natuurlijk geweldig als altijd maar ook de andere acteurs hadden zichtbaar plezier in hun rol.

Ik had wat moeite met de buurman maar gaandeweg werd dat minder gelukkig.

Een positieve, vrolijke film voor het hele gezin.

avatar van Fixi88

Fixi88

Vond hem tegenvallen. Musicals zijn ook niet echt mijn ding. Paul de Leeuw is wel weer grappig om te zien.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Leuke film, leuke muziek.

Gezellige familie film!

avatar van NLbart

NLbart

Ik ben erheen geweest. Het is niet mijn genre en ik vond het ook een hele saaie film. Ik stem niet op deze film want dan word het een 0,5 maar ik wist van te voren al dat het dat zou worden. Het was dat het soort familiefeest was dat ik meeging.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeker geen topper maar toch vond ik dit een redelijke musical film. En dat voor iemand als mij die helemaal niet van musicals houdt. Deze was niet zo zeikerig dus geef ik een 2,5.

avatar van Elineloves

Elineloves

Als ik ergens een spuughekel aan heb.... dan is het aan deze film. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb de hele film met een lang gezicht gezeten omdat ik geïrriteerd was door het vreselijke over the top acteerwerk. Gelukkig had ik op voorhand al niet al te positieve verwachtingen omdat ik Loes Luca niet kan uitstaan, en deze film uitzitten was dan ook bijna een marteling voor me. Nee, werkelijk waar een vreselijke film die ik nóóit meer hoef te zien.

avatar van chevy93

chevy93

Wel een leuke film en heb hem nu al zo'n 30 keer gezien (waarvan 29 keer 'onvrijwillig'), maar goed..

Van die typische Hollandse liedjes en ik denk dat de jongeren van tegenwoordig er nog wel een paar mee kunnen zingen. Ze komen me nu wel m'n neus uit hoor.

Film die je toch wel een keer in je leven moet hebben gezien

avatar van danuz

danuz

Ook ik moest weer eens onderkennen ongeveer elk liedje mee te kunnen neurien danwel zingen. Ook had ik de film al eens gezien (denk opgesplitst als mini-serie?). Vond het niet erg veel soeps, al vond ik de typetjes niet eens heel erg (Tjitske Reidinga speelde zelfs best goed, met hier en daar een paar geweldige one-liners ("Hij is wag")). Aardig allemaal, maar niet mijn straatje.

avatar van benthe

benthe

Blijft een klassieker

avatar van bjerik76

bjerik76

al bij het eerste liedje ( niet het openingsnummer) maar met de paraplu's heef tde film al zo n gezellig sfeertje neergezet.

knus, warm, gezellig, oudbollig, kleurrijk.... nostalgie.

de decors, dromerigheid, de liedjes vergeet je gewoon.

avatar van Akkiej

Akkiej

Prima film! Loes luca speelt de rol van de zuster geweldig, ze is er echt geknipt voor. Daarnaast nog mooie rollen van Tjitske Reidinga en Waldemar Torenstra. Het verhaal is een beetje aan de zwakke kant, maar de liedjes passen er natuurlijk wel prima in. Gewoon een oppervlakkig familiefilmpje, oftewel: prima vermaak voor een zondagmiddag.

avatar van dominion

dominion

Wat een vervelende film was dit.

Moest hem toen ook per se in de bios kijken maar dat is wel 8 jaar geleden dus daar herinner ik me gelukkig niet zo veel van.

Maar ik was wel zo stom om hem een herziening te geven.

De humor was echt te flauw voor woorden en dit is toch meer iets voor oude mensen in plaats van jongeren want de humor is niet echt helemaal mijn ding dus ik snap wel dat andere mensen hem dan wel weer goed vinden.

Ben zelf ook nooit fan geweest van Nederlandse Komedies.

Paul De Leeuw was de enigste die de film nog een beetje leuk maakte.

2,5

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ja zuster, nee zuster ...

Niet met de deuren slaan .. Ja zuster, nee zuster ... KLAAR! Mond dicht, genoeg ...

Wat een (lollig) zooitje zeg, uitbundige blije muziek-muziek-muziek, en mateloos irritant vrolijk acteerwerk. Ja, zo'n Zondagje met de familie naar de Efteling is leuk. In theorie. Maar de praktijk leert vaak wel anders. Althans, bij mijn familie. Ik zal jullie (grotendeels) mijn familie problemen besparen, maar neefje Boogeyman is in deze zaak, hoofdverdachte nummer 1. Want was het niet voor hem, dan had ik deze door benthe bekroonde klassieker nooit bekeken.

Om eerlijk te zijn ben ik nu eigenlijk wel uitgepraat. Uiteraard kan ik nog toevoegen dat de film visueel geen pareltje is, of dat er überhaupt ook maar iets met het aspect gedaan wordt, dat het over the top acteerwerk ronduit irritant is, dat er van (sound)design geen sprake is, en dat geen enkele Joost in zijn of haar rol zit.

Voor fans van blije liedjes en hippies die verkocht worden als zusters en dan ook nog eens mee gaan zingen op diezelfde blije liedjes, is dit waarschijnlijk een ware utopie, maar ik, blijf hier indien mogelijk, ver maar dan ook ver van uit de buurt.

Maar dat wist men al van te voren, dus vrij nutteloos om dat nog te vermelden. Maar bij deze.

avatar van the new guy

the new guy

Nee zuster

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Heerlijk amusement! Overdreven, absurd, met als onderwerp een klein warm menselijk toneel: het dagelijks leven in een straat, uitvergroot. Jaren '60 uiterlijk en sfeer, met soms opeens ook hedendaagse elementen (breakdance), grappig! Goede acteurs (en zangers), veel typetjes en karikaturen, véél kleuren, leuke sketches, liedjes en dansjes, een verzorgd product en een feest om naar te kijken en te luisteren.

De film is de wereld rondgegaan (vanwege gay content, nu vraag ik je:)). Er is mede door de wijdere verbreiding wel een aardige notering op IMDB gekomen. Leuk om daar trouwens achteraf enkele uitgebreide, grappige, bewonderende reacties uit bv Hong Kong en de VS te lezen over dit pareltje.

avatar van MrRotKip

MrRotKip

tonnyhk schreef:

Enorm gedateerd allemaal. Niet mijn smaak. Ik vind het eerder irritant dan leuk

het is uit 2002, helemaal niet gedateerd. het is expres in die stijl gefilmd.

Vind dit een van de beste komedies met een krankzinnigheidsgehalte dat alleen kan worden geëvenaard door Monty Python. Iets om trots op te zijn, om het niet te hebben over het geweldige geacteer van Paul R kooi! Stroei Voei is een klassieker onder de musicalliedjes en vaak worden bij ons nog steeds citaten hieruit gebruikt, voor de grap; "Ja, ja ik!" in de 3e rechterscene is er zo eentje, en "He, wat naar nou" als Klivia en Boordevol aan de telefoon zitten.

en degenen die dit niet leuk vinden, hebben er geen barst van begrepen. Dit is de oer-komedie, de nederlandse Life of Brian met musicalliedjes als bonus.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Dreiecke schreef:

Grappig ja.

I came out of the movie a week ago, and I'm still singing "Niet op de stollen staan / Ja zuester, nee zuester; niet met de deur slam / Ja zuster, nee zuster"

Dit is dan weer minder:

and it hardly matters at all that the whole thing is in German with subtitles.