• 9.372.961 stemmen

Elles N'oublient Jamais (1994)

Thriller | 107 minuten

Met onder meer: Thierry Lhermitte, Maruschka Detmers en Nadia Farès

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Elles N'oublient Jamais

Julien wuift zijn familie uit. Ze vertrekken zonder hem op vakantie. Ze zijn de deur nog maar amper uit of Julien stort zich al in een riskante relatie met Angela. Hij had haar vanaf zijn bureau zien zitten in een café tegenover zijn werk. Later verneemt hij dat ze de nieuwe oppas van zijn zoon wordt. Julien vreest dat de relatie meer problemen zal geven dan hij voorzien had.

Redelijke suspense thriller. Onevenwichtig, ook wel wat vergezocht en soms ongeloofwaardig, maar ik heb me er prima mee vermaakt.

Maruschka Detmers kende ik enkel nog van naam. Zij is van Nederlandse komaf maar heeft een mooie en mysterieuze mediterrane uitstraling en is geknipt voor dez rol.

Thierry Lhermitte is misschien niet meteen de man waarvan je zoveel dommigheid zou verwachten, maar hij speelt de rol van uitgebluste echtgenoot op zich goed.

Krappe voldoende.

avatar van blurp194

blurp194

Cafe, Le Guennec!

En behalve dat natuurlijk de mooie Detmers - ik vraag me even af of ik eigenlijk wel een film met haar erin gezien heb, of dat ik me haar alleen herinner van de bladen indertijd. Toch een van de meer veelbelovende actrices uit Nederland van die tijd. Tegenover Nadia Farès hier - nou, daar zou ik niet over hoeven nadenken.

Het plot is verder niet echt interessant, een boel cliches en dat is het dan. Jammer, zoveel talent in een teleurstellende film.

avatar van charmie

charmie

Eén grote opeenstapeling van stommiteiten en onwaarschijnlijkheden.