• 9.374.902 stemmen

Scream Bloody Murder (1973)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Captive Female / Claw of Terror

Geregisseerd door: Marc B. Ray

Met onder meer: Fred Holbert, Leigh Mitchell en Robert Knox

Plot Scream Bloody Murder

"Who Will Survive the Psychosexual Claw?"

Een gestoorde man vermorzelt zijn vader met een tractor. Tijdens deze moord verliest hij zijn hand. Als hij later in een inrichting wordt geplaatst, krijgt hij een haak waar zijn hand zat. Na enkele jaren wordt hij vrijgelaten. Maar zodra hij weer buiten is begint hij weer te moorden.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Matthew kan er niet zo goed tegen dat mannen aan z'n moeder zitten, dus rijdt ie met een tractor over z'n vader heen, een "ongeluk" waarbij hijzelf een hand kwijt raakt.
In het mental hospital krijgt ie een haak ipv een hand, maar z'n geestelijke gesteld is nog niet veel verandert: op de dag dat hij thuiskomt is z'n moeder net hertrouwd en het moge duidelijk zijn ook stiefvader gaat er snel aan, maar dan doodt Matthew ook nog ietwat onhandig z'n geliefde moeder.....en dan zitten we pas zo'n 10 minuten in de film.
Anyway dan ontmoet hij een leuk meisje dat hij wel als nieuwe moederfiguur wil hebben, maar 't meisje leeft van de prostitutie.
En zo ergens halverwege gaan we van slasher-horror opeens over naar een variant op The Collector (1965).
Low-budget grindhouse-horrortje, maar redelijk van tempo en Matthew is echt wel een vreselijke enge creep - behoort tot de betere films in het genre (maar je moet er wel liefhebber voor zijn - grootse cinematografie is er natuurlijk niet bij).