• 9.371.874 stemmen

Romance on the High Seas (1948)

Komedie / Muziek | 99 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: It's Magic

Geregisseerd door: Michael Curtiz

Met onder meer: Jack Carson, Janis Paige en Don DeFore

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Portugees en Spaans

Plot Romance on the High Seas

"Romance and Laughter...under a Rio moon!"

De sociale Elvira Kent verdenkt haar man ervan wat aan te rommelen met een andere vrouw. Wanneer hij bekend maakt dat hij niet mee kan met de van tevoren geplande cruise, huurt ze Georgia Garrett, een zangeres van een nachtclub in, om zich als haar voor te doen op de cruise. Elvira verblijft in een hotel vlakbij hun huis om zo haar man te bespioneren. De zaak wordt ingewikkeld wanneer manlief de zaak óók niet vertrouwt en een detective inhuurt om Elvira in de gaten te houden.

Peter Virgil

avatar van stinissen

Ook met Doris Day

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer Michael Kent [Don DeFore] drie jaar achter elkaar op het laatste moment de viering van zijn trouwdag afzegt, begint zijn echtgenote Elvira [Janis Paige] te vermoeden dat haar echtgenote een affaire heeft met zijn flirterige secretaresse [Leslie Brooks]. Elvira kondigt aan dat zij tóch meegaat met de geplande cruise, maar huurt nachtclubzangeres Georgia Garrett [Doris Day] in om onder haar naam aan boord te gaan zodat Elvira haar man kan bespioneren. Maar Michael heeft inmiddels detective Peter Virgil [Jack Carson] ingehuurd om zijn echtgenote in de gaten te houden tijdens de cruise. Dat levert uiteraard de nodige verwarring op.

Een geweldige showcase voor Day, wiens komische timing alleen wordt overtroffen door haar veelzijdige muzikale vertolkingen. Het liedje "I'm in love" behoort zeker niet tot de hoogtepunten uit The American Songbook, maar gaat wel de geschiedenis als het liedje dat Doris Day introduceerde aan de filmwereld. In haar autobiografie maakte Day duidelijk hoeveel ze leerde van haar ervaren tegenspeler Jack Carson en de chemie tussen de twee is één van de belangrijkste redenen waarom deze kleurrijke, luchtige muzikale comedy-of-errors zo vermakelijk is. Toppianist Oscar Levant en de altijd vermakelijke Eric Blore dragen hun steentje bij aan een uiterst aangenaam niemendalletje.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Sommige acteurs, met name Oscar Levant, hebben wat last van over-acting. Waarschijnlijk hoort dat erbij met dit soort muzikale komedies. Mij irriteert het behoorlijk.

Het komische gehalte is ver te zoeken en kon geen 1 keer glimlachen eigenlijk.

Plot is totaal niet origineel,verhaallijn maar dunnetjes. Eigenlijk weinig positiefs te melden hierover.

1.5 sterren voor de soms aardige sfeer/optredens.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik vond deze film in het verleden al niet zo bijzonder maar zoveel jaren later niet veel anders. De eerste film van Doris Day want dat is natuurlijk de reden dat ik hem nu weer heb gezien.

Maar het is eigenlijk een Jack Carson met Janis Paige muzikale romantische komedie. Oscar Levant speelt Oscar Farrar. Jack Carson zingt na de helft ook nog een liedje.

Moeizame zelfs vervelende film die wat mij betreft vooral nog wel wat de moeite waard is vanwege Doris Day. Ze was zangeres en op deze manier kon ze dit nog wat extra laten zien (net als Bing Crosby en later Elvis, bijvoorbeeld) en zou zo ook een zeer bekende filmster worden. Ze brengt 2x It's magic ten gehore, dit werd een million seller. Na It's you or no one (met Page Cavanaugh Trio) en aan het eind van de film. Ook nog met Page Cavanaugh, Put 'em in a box. (In het eerste kwartier van de film zingt ze I'm in love)

Het laatste gedeelte wordt de film nog wel vrij aardig omdat het feest is aan boord. Maar verder niet zo bijzonder. Regie van Michael Curtiz, muziekscènes door Busby Berkeley.

2.0 (muziekgedeelten 3.0)

avatar van clubsport

clubsport

Een leuke en vermakelijke charmante romantische komedie , waarin 2 partijen mekaar bespioneren in de hoop overspel te kunnen aantonen .

Doris d laat weer eens zien dat ze veel komisch talent heeft en Carson als tegenspeler is goed gecast .

De andere rollen vallen hierbij wat minder op .