Delen
Geregisseerd door: Butch Hartman
Met onder meer: Tara Strong, Daran Norris, Susan Blakeslee
7,5 (941)
Plot The Fairly OddParents: Abra-Catastrophe
Timmy Turner heeft twee feeën, genaamd Cosmo en Wanda, die al zijn wensen in vervulling laten gaan. Alleen zijn er wel een paar regels verbonden aan deze wensen. Maar dan krijgt Timmy van de twee een wens-muffin en wie deze opeet mag een wens doen, en hoeft zich niet aan de regels te houden. Maar de kwaadaardige Mr. Crocker houdt Timmy goed in de gaten en wil de feeën in z'n bezit krijgen om ze te laten zien aan de buitenwereld ...
stephan73
ik vind dit op dit moment de leukste tekenfilmserie die er is, ik weet alleen niet of ik 90 minuten ervan zo leuk zal vinden.
Chainsaw
Vind dit ook een erg geestige tekenfilmserie, geweldige humor. Deze film is pas op TV te zien geweest, maar ik heb alleen het laatste deel gezien, dus ga nog niet stemmen. Maar dat zag er wel leuk uit.
Ikkeuh
Deze film is pas op TV te zien geweest
Wanneer was ie op tv of wanneer komt ie nog eens op tv???
Chainsaw
Geen idee, ik zag hem ook toevallig een keertje voorbij komen. Misschien dat ie binnenkort nog wel een keer voorbij komt ...
Gizzmann
Ik wil deze graag op DVD. Hij is al twee keer op TV geweest, maar dan zenden ze het in losse afleveringen uit die je dan moet volgen. Het lijkt me leuker om ze alledrie (t zijn drie afleveringen) achter elkaar te zien.
The One Ring
Hij is een keer helemaal achter elkaar uitgezonden op Nickelodeon. In het Nederlands, ja. Ik wist ook niet dat het zou komen. Ik zag het toevallig. Ik dacht ook dat het toevallig een vervolg was en wist niet dat het als film bedoelt was en al helemaal niet dat hij op Moviemeter te vinden zou zijn.
Het is overigens een leuke film, maar de humor van de gewone afleveringen wordt niet helemaal gehaalt. De film richt zich meer op actie in plaats van humor. Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vind de meer actiegeoriënteerde afleveringen vaak wat midner leuk. Gelukkig zit er nog genoeg humor in om het boeiend te houden. De humor zit vooral in bijrol van Timmy Turners vader (mijn favoriete personage uit de serie). Cosmo is af en toe ook nog wel grappig. Jammergenoeg speelt Vicky maar een minimumrol. Het is in ieder geval een aanrader voor de liefhebber.
3,5 sterren
Timmieboy
ik hoop dat er gouw weer een fairly odd parents weekend komt.
want mischien komt die dan weer op tv want ik ken alleen deel 2 en 3.
in amerika is deze film op dvd te koop.
matthijs_013
Dit filmpje is echt geweldig. Het einde was wel saaier dus half puntje aftrek.
*4,5
film_kaza
Aardig leuke en spannende film, maar het einde was niet een van de beste. Soms was het nogal saai en hij haalde het niveau niet bij het programma.
3,5
matthijs_013
Ik had hem ook online gekocht, en ik lag echt in een deuk van de stem van Timmy in het Engels (overduidelijk ingesproken door een meisje [Tara Strong]). Erg lastig aan te wennen
daanos;
jaah leuk, fairly odd parents jeuj
3,5 ster omdat ik 'm zo leuk vind
jumpstylemovie
ik heb er wel van genoten , vind altijd leuk als hier afleveringen van zijn die ik nog niet ken
3.0***
tommykonijn
Ik vind de tekenfilmserie van Fairly Oddparents echt geweldig leuk! Ook deze film vond ik wel leuk vroeger (nu ook soms nog wel eens) keek ik altijd naar deze serie en als een van de films erop kwam verheugde ik me daar echt op!

stem verhoogd met een 0.5 , wil hem echt nog een keer zien
Henrix
Ga deze kijken. Vind de serie op TV echt geweldig, vooral Cosmo, haha. Ben benieuwd naar de film
Chainsaw
Net als Channel Chasers was dit een amusante filmversie van Fairy OddParents, maar weet nergens echt het niveau van de serie te halen. Vooral tegen het einde zakt de film behoorlijk in en heb je het als kijker wel zo'n beetje gezien. Bij een serie als dit werkt het dan ook overduidelijk het beste in korte verhalen van 10, hooguit 20, minuten. Maar goed, desondanks weet de film nog prima te vermaken. Geinige personages (Timmy's pa blijft toch hilarisch), lekker droge dialogen en een aantal geweldige filmparodieën (met name aan het begin) van onder andere Jurassic Park, Star Wars en Planet of the Apes komen voorbij.
3 sterren.
NLbart
erg leuke film vond de humor erg grappig (soms dan). Er zat echt een verhaal in een 4.0
Mengûs
Geweldige tv serie met super humor maar voor een film werkt het niet zo naar mijn mening. Toch 3 sterren..
Metalfist
Abra-Catastrophe
Toch iets minder dan die andere Fairly OddParents film. Het verhaal is gewoon op den duur ietsje te saai. Vooral het eindstuk waar Crocker zijn eigen wereldje maakt, Crocker zelf is dan wel weer hilarisch.
Gelukkig zit de typische Fairly OddParents humor er wel weer in. Pa en ma Turner die beginnen uitrekenen hoeveel leugens ze aan Timmy hebben verteld, Crocker met zijn hilarische uitbarstingen, ...
Abra-Catastrophe bevat weer, net zoals in Channel Chasers, een aantal mooie parodieën, vooral aan het begin van de film dan. Het verhaal zelf is wel minder maar de personages zorgen toch voor 3 sterren.
jumpstylemovie
Deze was vanochtend op TV. Het word hier toch ook aangegeven als er een film op Nickelodeon uitgezonden word of niet?

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'