• 9.369.996 stemmen

Geregisseerd door: Alberto De Martino

Met onder meer: Ombretta Colli, Helga Liné en Leo Anchóriz

Gesproken taal: Italiaans

Plot Horror

Emily De Blancheville keert terug naar haar geboortehuis en ontdekt dat haar vader veranderd is in een onooglijk monster. Het monster, gek geworden door een familievloek, is vastbesloten om zijn dochter te doden voor haar eenentwintigste verjaardag.

Rodrigue De Blancheville

Dr. Lerouge

Emily De Blancheville

Miss Eleonore

Alice Taylor

Gamekeeper

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Nogal erg clichématig verhaaltje dat ik morgen alweer vergeten ben. Plotomschrijving klopt ook niet helemaal het moet zijn voor haar 21ste verjaardag. De film moet het vooral van zijn setting hebben en de zwart/wit cinematografie. Is best wel sfeervol maar mij kon het maar weinig boeien. Het einde is erg afgeraffeld en vond ik nogal belachelijk. Nogal hoog gemiddelde dat deze film hier haalt tov imdb.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Werd in onze contreien uitgebracht in de jaren zestig onder de naam “Het Schrikkasteel”.

Emily De Blancheville keert terug naar het kasteel van haar familie en ontdekt dat de dingen drastisch zijn veranderd. Haar broer Roderic heeft nu de leiding over het landgoed. De bedienden zijn allemaal overleden en vervangen door nieuwe personen die afstandelijk en onbekend zijn. Haar vader, graaf Blancheville, blijkt vreselijk verminkt te zijn en verblijft in afzondering in een van de geïsoleerde torenkamers van het kasteel. Hij is krankzinnig en gelooft dat de Blanchevilles onder een familievloek staan, die alleen kan worden opgeheven als Emily sterft voor haar 21ste verjaardag, over vijf dagen. Wanneer de graaf uit de toren ontsnapt, beseft Emily dat haar leven in gevaar is. Daarop belandt ze in een mysterieuze trance.

Het verhaal is losjes gebaseerd op Edgar Allan Poe en werd gefilmd in een prachtige, zwart-wit-fotografie. “Horror” aka “The Blancheville Monster” maakt deel uit van een box van Arrow “Gothic Fantastico” die in de UK is uitgebracht en ziet er prima uit met een aangenaam contrast en veel diepte. De vertolkingen zijn geloofwaardig en de angstsfeer wordt goed weergegeven. Dit drama zit vol klassieke griezelelementen. De muziek was deels herkenbaar en heb ik nog gehoord bij een andere Italiaanse film, maar ik weet niet meer zeker welke. Ik heb evenwel mijn hart kunnen ophalen met deze ouderwetse Italiaanse Gothic.