• 9.373.574 stemmen

House on Bare Mountain (1962)

Komedie / Horror | 62 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: Night on Bare Mountain

Geregisseerd door: Lee Frost

Met onder meer: Bob Cresse, Laine Carlin en Leticia Cooper

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot House on Bare Mountain

"The nudies meet the nasties!"

Granny Good leidt een meisjesinternaat waar de jonge meiden hun huiswerk en oefeningen vooral topless verrichten. De politie vermoedt intussen dat er tevens illegale activiteiten in het internaat plaatsvinden, en installeert een jonge vrouwelijke spion. Zij vindt al snel een geheime alcoholstokerij welke bewaakt wordt door een weerwolf...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van otherfool

otherfool

Neenee, lieve kijkbuiskindertjes, zo maken ze ze niet meer.

Een waanzinnige, absurde sexploitation film van de regisseur die ons later klassiekertjes als Love Camp 7, The Thing with 2 Heads en Black Gestapo zou brengen. De titelkaart is hierbij al een belevenis op zich. Eén van de blote meiskes heet blijkbaar 'Fran Sinatra' (bepaald niet de enige nepnaam overigens), bij 'Body Make-Up' staat doodleuk 'Everybody!' en het meest curieus is nog wel de credit voor de Casting Director: (Deceased) staat er te lezen...

Goed, verder met de film dan maar. Rob Cresse heeft vaak met Frost gewerkt en hij speelt de hele film (in drag) 'Granny Good', de eigenaresse van een meisjesinternaat. De openingsscene is bijzonder merkwaardig, een soort kluchterige bedoening waarin Granny allerlei drankflessen verstopt en in een stoffige intercom zit te schreeuwen terwijl een ouder echtpaar langskomt die hun wulpse dochter ('Prudence') willen onderbrengen in het internaat. Ondertussen worden er bommen op het pand gedropt (?), vallen de ouders constant van de bank en loopt er plompverloren een topless dame binnen om te melden dat ze haar huiswerk af heeft.

Het is het startschot voor een uur lang pure onzin, waarbij duidelijk de borsten en billen van de guitige inwoonsters van het internaat de hoofdrol spelen. We zien de meisjes topless sporten, douchen, trappen constant op en af lopen, dansen, nogmaals douchen, huiswerk maken, slapen en voor de zekerheid nog eens douchen waarbij de camera slechts oog heeft voor de vrouwelijke vormen van de continu naakte lichamen. Tussendoor speelt er nog een subplotje rond een illegale stokerij en een monster in de kelder, het één en ander krijgt een climax tijdens een el-len-lang-e feestscene waarop, u raadt het, de dames allen topless verschijnen.

Neenee, lieve kijkbuiskindertjes, zo maken ze ze niet meer.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik dacht eerst dat ik de eerste zou zijn met een reactie hier, maar blijkbaar is iemand me voor geweest en niet eens zo lang geleden

Ik heb er verder niks aan toe te voegen aan de recensie van mijn voorganger. Het plot is hier niet van belang, te dom voor woorden zelfs al vond ik het einde wel verrassend en grappig. Het gaat hier echter om de welgevormde dames die hun borsten en billen tonen. De film deed me een beetje denken aan de erotische horrorcomedies van Seduction Cinema maar dan wel zonder seksscènes.

avatar van Woland

Woland

Zo kom je nog eens wat tegen op MUBI. Nou, vergeleken met dit was Cannibal Hookers nog een klein meesterwerkje. Night on Bare Mountain is simpelweg een nudie, en de topless dames zijn de hoofdzaak. Daarbuiten gebeuren allerlei onzinnige dingen, met een klucht met de drag queen Granny Good die een soort van nudistische meisjesschool heeft, willekeurige ontploffingen waardoor de ouders steeds van de bank vallen, iets met een stokerij en een monster in de kelder. Whatever, moet ook Lee Frost gedacht hebben, zolang ik maar een hoop naakt kan laten zien. En dat doet ie ook een uur lang. Naast dat heeft de film echt helemaal niets te bieden, wat het alsnog een heel vermoeiende kijkbeurt maakt.