• 9.370.271 stemmen

Geregisseerd door: Ramona S. Diaz

Met onder meer: Imelda Marcos

Plot Imelda

"Power, Myth, Illusion"

Een portret van Imelda Marcos, de voormalige 'first lady' van de Fillipijnen waar ze nog immer in weelde leeft. De regisseuse laat opponenten, familieleden, vriendinnen, Imelda's couturier en Amerikaanse diplomaten aan het woord.

avatar van Diesel

Diesel

Info (Nederlands)

...The movie takes us from World War II, through the election of her husband, on to the charges of fraudulent elections, through to the Communist terrorists in the 1980s and all the way up to the present time. It is a mesmerizing and encyclopedic look at a weird but likeable historical figure. As comprehensive as the documentary is, it manages to raise more questions than it can ever answer. It leaves you hungry to know more.

complete recensie

avatar van Diesel

Diesel

Heb er het een en ander over gelezen en dit lijkt me wel wat.

avatar van jex

jex

Mijn broer had deze in de Filipijnen gekocht heb hem onlangs nog gezien. Wel interessante beelden en ben tot de conclusie gekomen dat Imelda niet echt spoort. Wel leuk om te zien vooral als je net als mij half Filipijns bent dan kom je meer te weten over hun geschiedenis.

avatar van rensiboy

rensiboy

Diesel schreef:

Heb er het een en ander over gelezen en dit lijkt me wel wat.

toch raad ik het je af, want ontzettend saai dat deze film is, poeh!