• 9.214.964 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Carl Buechler

Met onder meer: Yvonne De Carlo, Debrah Farentino en Brian Robbins

Plot Cellar Dweller

"It'll Eat You Out Of House And Home..."

Een striptekenaar wordt vermoord door een door hemzelf gemaakt demonisch stripfiguur. Jaren later besluit een student, die in het huis van de tekenaar is komen wonen, om het figuur nieuw leven in te blazen. Het monster komt inderdaad tot leven, en begint weer te moorden.

Whitney Taylor / Debrah Mullowney

Colin Childress

The Creature

Phillip Lemley

Norman Meshelski

Taxi Driver

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hele leuke trailer! Opvallend dat er nog niets geplaatst is hier.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Regisseur heeft een paar klassiekertjes op zijn naam staan, zo te zien.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

John Carl Buechler is één van de betere horror- special effects artists uit de jaren '80 en '90 met titels als Bride of Re-Animator, From Beyond, Nightmare on Elm Street 4, Hatchet). En als regisseur vooral bekend om Friday the 13th 7 en Troll.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tijd om hier bovenop te duiken dus

avatar van Reinbo

Geinig typisch jaren 80 horrorfilmpje met leuke set up, aantrekkelijke dames een fijn monster. Heeft niet heel veel om het lijf, maar genoeg voor 77 minuutjes vermaak. Scoort hier veel te laag.

Krappe 3,5

avatar van zombie

zombie

Chainsaw schreef:

Dat verklaart in ieder geval de Troll poster die te zien is in één van de slaapkamers. Helaas haalt Cellar Dweller nooit het niveau van die eerder genoemde films. Het enige pluspunt van de film is de cameo van Jeffrey Combs.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toch af en toe wel moeten grinniken om deze film van John Carl Buechler. Zoals gezegd is de man zeker geen onbekende in de wereld van de horrorfilm, maar dat wil nog niet zeggen dat alles wat de man aanraakt ook hoog niveau is. Zeker niet als regisseur. Bij zijn Cellar Dweller is het vooral lachen om de bespottelijke acteerprestaties en dialogen en het erg knullige monster dat telkens op exact dezelfde manier verschijnt, (voornamelijk) offscreen zijn ding doet en weer verdwijnt. Paar geinige momenten, hoop knulligheid. Heb in ieder geval nog nooit een bruut monster verslagen zien worden met Tipp-Ex. Vooral alles is schijnbaar een eerste keer.

2 sterren.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het "acteerwerk" is niet zo best, maar vooral de huisbazin was nog redelijk vermakelijk. Verder zijn de make-up effecten van het monster nog best goed, maar dat kan je dan ook wel aan Buechler overlaten. Het verhaal heeft niet zoveel omhanden, maar door het leuke monster is het nog wel te doen. Helaas wat weinig gore, maar dat zal wel aan het budget gelegen hebben. Door de korte speelduur blijft de film wat vlot, waardoor hij nog best aardig bekijkbaar is. Voor de echte liefhebbers van jaren '80 shlock nog best geinig, maar voor de meesten zal Cellar Dweller niet veel te bieden hebben.

avatar van lezertje

lezertje

Vreselijke domme film. Dom scenario en domme dialogen. Zeer slecht tot totaal geen acteerwerk. De personages reageren niet op elkaar of op de situaties waarin ze terecht komen. En we weten het allemaal: Acting is re-acting. Natuurlijk is ook de regie van een miserabel bedenkelijk niveau. En by the way: Striptekenaars zetten eerst de tekeningen in potlood op en beginnen niet rechtstreeks vanuit de losse pols te inkten, zoals dat hier gebeurt. Wat een pril en dan hebben de makers nog het lef de kreet: ’ A good cast is worth repeating’ te tonen voorafgaande aan de rolverdeling op het eind, zoals we die van de Universal horrors uit de jaren dertig van de vorige eeuw kende. Wat een gotspe.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Deze horrorfilm kan er wel mee door wat mij betreft. Het monster zag er best aardig uit en de gore was niet verkeerd. Een aardig sfeertje erbij en een redelijk verhaal zorgen ervoor dat deze film best het bekijken waard is. Geen hoogvlieger, maar ook geen film die me teleurgesteld heeft.

avatar van mikey

mikey

Enige film die ik ken waarin in de storyboard tekeningen van de film een hoofdrol heeft gekregen.

Kinderachtig verhaal over een comictekenares wiens monster tot leven komt en haar strip nadoet. It's alive!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Zo enthousiast als jeroentjuhhhhh ben ik zeker niet, maar uiteindelijk viel dit me toch alleszins mee. Leuk om een keer een wat origineler verhaal te zien in een pretentieloos filmpje dat lekker weghapt, mede door de korte speelduur. Af en toe wat gore, heel af en toe wat bloot, een handjevol bizarre scenes. Eng of grappig vond ik het niet, maar als hap-slik-weg-filmpje zeker niet onaardig.

avatar van keimpeS

keimpeS

Wel een leuke eighties horrorfilmpje, maar zekers geen topper. Jeffrey Combs speelt een zeer kleine rol in de film, zeg maar de inleiding & ook zie je nog weleens wat horror posters van o.a. Re-Animator & Ghost Town.

avatar van PEN15

PEN15

Buechler pas overleden, maar aan de gemiddeldes bij zijn films te zien weet je al dat hij geen toppers heeft voortgebracht. Dit ook hier, is vrij pover, loopt over van de clichés (o.a. enorm veel bliksemflitsen zonder donderslagen en valse jump scares) en heeft geen beste acteurs aan boord. Die Brian Robbins was zo denderend dat hij niet veel meer werk als acteur zou krijgen. Toevallig had ik een van zijn spaarzame acties al gezien, in CHUD 2. (Een afkorting die stond voor cannibalistic humanoid underground dweller, hmm!)

Tekenaars zouden inderdaad met potlood beginnen, sterker nog, ze schetsen eerst met bolletjes en figuurtjes. Daarnaast zijn er vrij weinig vrouwen die een carrière als horrorstriptekenaar ambiëren, dus dat vond ik ook al merkwaardig. Er is ook iets dat me onduidelijk bleef, bleek die vrouwelijke manager nou al dertig jaar dat monster te zijn of kwam dat door de vloek en haar fantasie? Want als zij al die tijd dat monster is, waarom wil je haar dan terughalen? Toch vind ik een drietje wel op zijn plaats, want de illustraties waren wel aardig, de creature effects zagen er netjes uit en hij was best genietbaar. Het is verder ook wel een fijne knipoog naar de EC comics van 1955, wellicht ook Korman's Kalamity dat ik nog niet eerder heb gelezen.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

hahaha yes! Leuke creature-feature.

Basto

Herzien. Blijft aardig gek niemendalletje.

avatar van Noodless

Noodless

Matig horrorwerkje met nochtans een leuk gegeven dat een zwakke uitwerking kent.

Een pluspuntje voor een originele invalshoek, maar op gebied van spanning of horror blijf je op je honger zitten. Het wezen ziet er goedkoop uit, de illustraties van de tekeningen zien er wel gaaf uit. 5/10

Basto

Komt in juni uit bij Arrow op blu ray in een box met 4 andere 80’s horrorfilms.

avatar van rep_robert

Basto schreef:

Komt in juni uit bij Arrow op blu ray in een box met 4 andere 80’s horrorfilms.

Copy/paste je deze reactie nou bij alle 5 de films haha? Exact dezelfde posts telkens

rep_robert schreef:

Ja, want ze zitten samen in een box en als je deze film wilt zien, weet je nu hoe je eraan kunt komen.