• 8.899.825 stemmen

Mr. Bug Goes to Town (1941)

Familie / Animatie | 78 minuten

Genre: Familie / Animatie

Alternatieve titels: Bugville / Hoppity Goes to Town

Geregisseerd door: Dave Fleischer

Met onder meer: Kenny Gardner, Gwen Williams en Jack Mercer

Plot Mr. Bug Goes to Town

"Boy, Oh Boy! Here's Music, Laughter, Love and Joy!"

Als Hoppity de sprinkhaan weer terugkeert naar zijn dorpje Bugville, gelegen op een stukje braakliggende grond vlakbij de grote stad, is er iets vreselijk mis. Niet alleen heeft de gemene C. Bagley de kever het vriendinnetje van Hoppity op slinkse wijze van hem afgepakt, maar nog veel erger is dat de mensen van plan zijn een wolkenkrabber te bouwen op hun terrein! Hun enige hoop is het aardige mensenechtpaar Dick en Mary. Kunnen zij genoeg geld bij elkaar krijgen om de grond te kopen en zo de inwonertjes van Bugville een veilige plek om te leven te bieden? Of gooit C. Bagley ook hier weer roet in het eten....

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Dick (stemrol)

Mary (stemrol)

Mr. Bumble (stemrol)

C. Bagley Beetle (stemrol)

Hoppity (stemrol)

Smack (stemrol)

Honey (stemrol)

Mr. Creeper (stemrol)

Narrator (stemrol) (onvermeld)

avatar van Purmerend

Purmerend

Hoewel het moeilijk was om met Disney te concurreren, hadden Dave en Max Fleischer veel succes met hun personages Betty Boop en Popeye. Daarnaast tekenden ze meer dan vijftig jaar voor A bug’s life, Antz en Fern Gully reeds een insectenkolonie met mensenproblemen.

Hoppity goes to town is duidelijk niet met zakken geld gemaakt, maar zeer charmant en vaak grappig, zoals wanneer een kind-insect vanaf een wolkenkrabber roept: ‘Kijk naar die mensen daar benee! Net een stel kleine insecten!’

Van Cinema.nl

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, eens met Cinema.nl. Er zaten leuke vondsten in, maar ik vond het verhaaltechnisch wel erg crappy in elkaar zitten. Om de 10 minuten had ik zo'n beetje het gevoel, "hier komen de volgende 10 minuten om een film van bijna 80 minuten te maken" (avondvullend noemen ze dat, geloof ik)

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Qua verhaal inderdaad geen uitblinker. Maar wel een subliem oog voor details en humor die in de kleine dingen zit. Vooral de vele toepassingen van alledaagse voorwerpen op een onverwachte manier zijn verrassend, zoals een opklapspiegel als bed, een oude theepot als woning. Erg origineel. Ik kan me wat dat betreft voorstellen, dat deze film een inspiratiebron kan zijn geweest voor 'A Bug's Life'. Verder vind ik ook het kleurgebruik erg mooi.

Een beetje in de sfeer van de oude Disneys uit die periode.

Een charmante film. Leuke karaktertjes. Het verhaaltje is misschien wat simpel, maar dat deert hier niet, want er valt genoeg te beleven.

De animatie ziet er goed en degelijk uit, en in een aantal scènes zit zelfs vooruitstrevende animatie; een scène deed denken aan de inventieve MTV videoclips van decennia later.

De titel is een speelse variant op Mr. Deeds Goes to Town (1936)

avatar van John Milton

John Milton

Bijna tien jaar voorbij sinds kappeuters woorden. Zonde, want voor liefhebbers van de klassieke animatie (Betty Boop, Popeye) is dit best zeker wel een aanrader, charmant is het juiste woord. De Fleischers hebben inderdaad leuke vondsten voor deze vroege iteratie van A Bug’s Life, en de animatie is (zeker voor die tijd) erg goed.

Toch eens wat meer van opzoeken, en dan ook de shorts. Volgens mij heb ik het boek Out of the Inkwell: Max Fleischer and the Animation Revolution ook ergens als e-book. Anders toch maar eens opsnorren. Deze heeft trouwens ook goede reviews.