Light Years (2015)
Met onder meer: Sophie Burton, James Stuckey en Beth Orton
6,2 (86)
Releasedatum: 22 september 2016
Plot Light Years
Rose denkt dat een gezin is als een constellatie - alle elementen aangesloten en gekoppeld aan het oneindige. Sterren kunnen elkaar voelen, zelfs als sommige miljoenen jaren geleden stierven. Zelfs als ze lichtjaren van elkaar verwijderd zijn. In de loop van een lange dag, terwijl moeder haar kinderen dichter bij elkaar wil brengen, trekt Rose’s gebroken gezin zich terug in de constellatie. Het wordt een pijnlijke ervaring als ze weer contact met elkaar willen zoeken.
Malick
Waar blijft de poster en trailer toch? Eén van de debuutfilms waar ik het meest naar uit kijk dit jaar.
danuz
Het coming-of-age MEESTERWERK van de 21ste eeuw?!
Zeker niet.
velosolex
Een artistiek pretentieuze film die de interessante thematiek tekort doet.
benny the cop
Vond het een erg goede film! Werd erg door geraakt! Die Rose vond ik een erg bijzonder persoon en personage. Erg gebeurde niet zoveel in de film, maar toch werd ik erg geboeid.
Ik had van te voren in het kader van random acts of kindness nog twee bioscoop kaartjes gekocht voor twee onbekende mensen van een andere film. Later even terug gegaan naar de kassa en die mensen waren er erg blij mee.
Richardus
Jeeeemig, wat een mooie film. Kruis Malick met Linklater, een snufje magisch realisme, m.i. nog een flink hoger niveau cinematografie (beeldkeuze en framing), efficiënte/bedwelmende/intieme soundtrack en je krijgt dit pareltje. Melancholisch, liefdevol, bij vlagen met (voor mij nog niet altijd begrijpelijke) enigmatische beeldtaal en continu prachtig geschoten. Een warm portret van een versplinterde familie die elkaar weer opzoekt om hun liefdevolle basis te herstellen. Ik was echt diep onder de indruk en kon de sfeervolle eindsong niet uit m'n hoofd krijgen. Eentje om te genieten en te laten bezinken. Super.
Maandag nog een keer te zien in RKZ Bios.
Biosguru
Was de 16mm look, met een achtergrond die af en toe raar stilstond, nu een verwijzing naar het schilderij? Of een ongelukkige samenloop van mijn fantasie en een overactieve kleurcorrectie?
Richardus
Dat is best een aannemelijke opmerking van je! Hopen deze gayw op dvd weer te kunnen zien. As vrijdag in Alkmaar wordt m voor mij niet
Richardus
Morgen ook nog in Alkmaar, 19.30...en dan zien we deze nooit weer terug op scherm? :*-(
Malick
De DVD-release is komen te vervallen vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Klotezooi.
depri83
Soms iets te filosofisch, maar voor de rest een mooie warme film.
Iemand enig idee trouwens wat de rondrennende topless man moest voorstellen?

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'