• 9.371.613 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeremy Wooding

Met onder meer: Shaun Dooley en George Blagden

Plot Blood Moon

"When its Red. You're Dead."

Een aantal reizigers raken verdwaald en komen terecht in een verlaten mijnstadje. Hier ontmoeten ze een avonturier en helaas ook een tweetal meedogenloze bankovervallers. Ze besluiten te ontsnappen over de vlaktes, maar komen er al snel achter dat er iets veel gevaarlijkers hen opjaagt. Zal de legende van het beest dat verschijnt op nachten met een bloedrode maan dan toch waar zijn?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van W.V.

W.V.

Ben ik nu eens de eerste die een bericht bij een film plaatst, hier een combinatie van mijn twee favoriete filmgenres, de western en weerwolven horror. Het is een dappere poging om die combinatie te laten slagen, maar daar blijft het bij. Nergens wordt de film spannend, zowel in het horror gedeelte als in het western gedeelte. Dat komt naar mijn mening doordat de WW er belachelijk uitziet en er te weinig op de indiaanse legende wordt ingegaan. Het westerngedeelte mislukt volkomen doordat de bad guys zo superslecht staan te acteren dat het finale karikaturen zijn van eerdere westernschurken. Goeie dag wat acteren die twee slecht, en als de helden dan nog behoorlijk tegenspel boden dan was het nog wat, de enige die enig niveau haalt is de hulpsherrif. Komt daar nog bij dat de schok effecten ver van te voren worden aangekondigd en je hebt een film die je eenmaal in je leven wilt zien en daarna nooit meer. Terwijl er best kansen lagen om iets van deze film te maken, twee bankovervallers die willen schuilen in een spookstadje, daar heeft net een weerwolf de beheerder van het postkoets station vermoord, die door de passagiers van de zojuist binnen gekomen postkoets is gevonden.
Dan is er een sherrif die met behulp van een indiaanse achter de schurken aan gaat, deze indiaanse waarschuwt al voor de z.g. skinwalkers, zij gaat wel mee maar blijkt zelf een skinwalker te zijn die gek genoeg de sheriff in leven laat zodat die net op tijd komt om de overgebleven passagiers, die inmiddels zelf al met de schurken hebben afgerekend, te redden.
Deze combinatie western en horror is eerder uitgeprobeerd, mijn advies, niet meer doen, in ieder geval niet met deze cast en crew. Waarom ik nog een 1.5 geef, vanwege de trailer want die was voor mij uitnodigend genoeg om de film te kijken, daar heb ik nu dus spijt van.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Engelse western die volledig in Engeland werd opgenomen (Kent) met een grotendeels Engelse cast.

Goed geprobeerd, maar wat mij betreft geen geslaagde film.

W.V. heeft al haarfijn uitgelegd wat eraan mankeert.

Daar ben ik het helemaal mee eens.

De film staat op overigens op Youtube.

Gelukkig heb ik er geen geld aan uitgegeven.