• 9.381.135 stemmen

Geregisseerd door: James Neilson

Met onder meer: Hayley Mills, Eli Wallach en Peter McEnery

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Moon-Spinners

"Hayley's romantic, carefree holiday suddenly becomes an electrifying surprise in suspense!"

Jaren geleden werd in Londen een grote juwelendiefstal gepleegd. De schat is ergens op de bodem van een Griekse baai verborgen. Mark Camford, de jongeman die indertijd verdacht werd, is naar Kreta gekomen om de waarheid te achterhalen. De jonge Nikky Ferris wordt op hem verliefd en zal met hem heel wat gevaren trotseren om het geheim te ontrafelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nikky Ferris

Yacht Captain

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

Vermakelijke vlotte Disney film waarin vooral de actrices overheersen met hun (goede) spel.

Hayley Mills onbevangen, ontwapenend en charmant als altijd.

Joan Greenwood als haar typisch-Engelse tante Frances.

Sheila Hancock als (komische)drankzuchtige Mrs. Gamble.

En film-legende Pola Negri is grappig in haar afscheidsrol als Madame Habib.

Met zoveel andere dames aan het roer kwam de schitterende actrice Irene Papas helaas wat aandacht te kort.

Haar rol als hotelhoudster was goed, maar klein.

Eli Wallach speelde weer eens de gemene driftkikker, die hij al zo vaak speelde.

Een leuke film met schitterende Griekse locaties.

Het geheel riep bij mij enigszins de sfeer op van de avonturen van Kuifje.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Best wel spannend voor een Disney film. De Griekse locatie is prachtig, de zee doet me zo wegdromen en verlangen naar het warme klimaat en de zuiderse sfeer. De film wordt volledig gedragen door Hayley Mills die nu een toch iets volwassener rol begint te krijgen na verschillende rollen als het zoete kindje uit de Disney-films. Het verhaal is echter nogal vergezocht en het hele gebeuren toch wat langdradig. het had gerust 20 minuten korter mogen duren en wat minder personages.

avatar van missl

missl

Hele flauwe Disney film waar alleen de locaties leuk zijn.