• 9.370.323 stemmen

Geregisseerd door: Zeki Ökten

Met onder meer: Kemal Sunal, Meral Zeren en Adile Naşit

Gesproken taal: Turks

Plot Hanzo

Hanzo is als baby opgevoed door wilde beren en gedraagt zich daarom ook als een beer. Hij komt in lastige situaties terecht wanneer hij de stad in gaat.

avatar van Diesel

Diesel

Jeugdsentiment.

Anatolia

Hm. Samen met Salako is dit één van de slechtse Sunals ooit, vind ik.

avatar van Diesel

Diesel

De Italiaanse regisseur Pasquale Festa Campanile maakte in 1982 een bijna exacte remake van deze film.

Diesel schreef:

Anatolia schreef:

Incredible Snowman, zeker

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Dit was echte een beroerde Sunal-film. Werkelijk zijn slechtse ooit. Je hoort hem alleen "Muh muh" zeggen.

0,5

Diesel schreef:

Anatolia schreef:

Volgens mij, ik weet het niet zeker, is Hanzo ook een remake van iets.

Laatst was ik in de bieb op zoek naar wat leesvoer van Isaac Asimov en het enige boek dat ik op dat moment van hem kon vinden was Child of Time, waarvan de samenvatting me prettig verraste: bijna exact hetzelfde verhaal als Hanzo.

En volgens Wiki kwam Zeki Ökten blijkbaar eerder met zijn verfilming dan de Canadese Barry Morse:

In 1977, The Ugly Little Boy was made into a 26-minute telefilm in Canada, directed by and starring Barry Morse. London-born actress Kate Reid played the role of the nurse.

Edit: "exact hetzelfde" is misschien wat overdreven. "Veel overeenkomsten" staat beter.