• 9.370.314 stemmen

Dennis Hopper: The Decisive Moments (2004)

Documentaire | 70 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Dennis Hopper: Het Magische Moment

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Thom Hoffman

Met onder meer: David Lynch, Dennis Hopper en Herbie Hancock

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Dennis Hopper: The Decisive Moments

Thom Hoffman, zelf ook acteur, regisseur en fotograaf, maakte een filmportret van de veelzijdige en eigenzinnige kunstenaar Dennis Hopper, waarin al diens tot nu toe verborgen kanten aan bod komen. De naam Dennis Hopper zal wel eeuwig verbonden blijven met de Amerikaanse cultfilm Easy Rider uit 1969. Of misschien ook nog met zijn rol als psychopaat in Blue Velvet en Speed. Dat Hopper ook bijzonder verdienstelijk is als fotograaf en beeldend kunstenaar, is minder bekend. Het interview met Hopper wordt aangevuld met uitspraken van onder andere Wim Wenders en David Lynch en wordt geïllustreerd met veel filmfragmenten.

avatar van sydney

sydney

Een documentaire in een bioscoop! Daar heb ik altijd gemengde gevoelens bij. Ook dus bij deze docu... Echter omdat het gaat om Dennis Hopper (acteur, regisseur) vind ik deze docu toch thuishoren in een bioscoop. Ik heb een heel vreemd beeld gekregen van deze man. Maar dat beeld kwam pas in de laatste tien minuten tot stand. Dennis bleek een beetje een zwabberfiguur... Van hippie tot salonsocialist... Zo'n opvattingenswing kan er bij mij niet in. Maar dat maakt de docu niet minder interessant natuurlijk.

Ik ben wel benieuwd geworden naar zijn film "out of the blue", waarvan enkele fragmenten te zien waren.

Ook was David Lynch aan het woord. Hij was hier net zo vaag als de meeste films die hij gemaakt heeft.

avatar van Diesel

Diesel

Uitermate boeiende docu die goed in elkaar zit.. 3,5*

Hey, was dit die docu die laatst op tv was?

avatar van Diesel

Diesel

Yep.

Ah, oke. Was wel aardig, niet zo bijzonder vond ik.

Wat trouwens wel erg cool was, was het verhaal van Wim Wenders over het moment dat hij die film met Hopper ging draaien.

Eerst moest Hopper even een ander 'projectje' doen in Azie. Bleek Apocalypse Now te zijn.

Hopper kwam aan in Hamburg met dezelfde kleding en al die camera's die hij in de film omhad en heeeeeelemaal van de wereld

avatar van EmDee

EmDee

Maar die docu laatst op TV duurde toch geen 70 minuten?

avatar van 11501150

Volgens mij duurde hij maximaal een uur. Ik vond het een erg boeiende "film". Erg goed opgezet en heel erg interessant. Had altijd al het idee dat hij een beetje ondergewaardeerd wordt, maar dat gevoel is wel bevestigd nu. 4*

avatar van gotti

Zulke docu's willen ze voor tv nog wel eens inkorten. Heb dat meerdere malen meegemaakt (o.a. bij een docu over Woody Allen).

avatar van neo

neo

Zag deze al eens eerder en van na Blue Velvet wordt er nog gepraat over Speed, Waterworld en Baquiat. Vooral die laatste zou nog mooi aansluiten bij het einde zoals in deze tv-verknipte versie, die eindigt met het retrospectief van Hopper. Bovendien is Schnabel ook af en toe aan het woord.

avatar van neo

neo

Is dit zo slecht hugohei?

avatar van Wooody

Wooody

Heeft iemand een idee met welk nummer deze docu eindigd?

Ik vondt het verder een oprecht zelfportret van deze niet oninteressante man.