• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Yurei Yanagi en Naomi Kojima

Gesproken taal: Japans

Plot Joyû-Rei

Regisseur Murai is bezig met een film over de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment ziet hij in een scène iets merkwaardigs op het scherm: een vrouw in het wit. Murai weet zeker dat hij deze vrouw al eens eerder heeft gezien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Toshio Murai

Ghost Actress

Police Detective

avatar van agent smith

agent smith

iemand die deze al heeft gezien? ben wel benieuwd eigenlijk...

avatar van Dopke

Dopke

Een blauwdruk voor wat met Ringu zou gaan komen, maar dan in alle opzichten héél wat minder. Lelijke film dat geen enkele moeite doet om ook maar enigszins aantrekkelijk te zijn om de low-budget look te verhullen. Voorspelbare en zeer schaarse ‘enge’ momenten, en verschrikkelijke jaren ’80 synthesizer muziek. Om over de slechte acteerprestaties nog maar te zwijgen. Zelfs met een kloktijd van 75 minuten was dit nog een flinke zit.

Inderdaad.

De remake van Fruit Chan was al niet veel, maar het origineel is nog een stukje minder. Nu is dat verder geen verrassing voor mij, ik heb altijd al gevonden dat Nakata een erg lange aanloop nodig heeft gehad om tot goeie films te komen, deze komt zelfs nog voor Ringu dus mijn verwachtingen lagen al best laag.

Lelijke film inderdaad. Zal wel het contrast moeten onderstrepen met de film in film (die opvallend meer gestilleerd was), maar het blijft wel lelijk natuurlijk. De soundtrack is ook niet best en de scares zijn vooral zeldzaam. Toenertijd waarschijnlijk allemaal nog wel spannend, het subgenre bestond toen ook nog niet echt, maar nu zit je er vooral gelaten naar te kijken.

Naar het einde leeft het wel een beetje op, maar lang niet genoeg om de film nog te redden. Eens met Dopke dat de 75 minuten uiteindelijk zeker nog een kwartier te lang bleken voor het magere verhaaltje.

't Is een oude Nakata, daar zit uiteindelijk nog de meeste waarde van de film. Leuk voor mensen die graag weten waar het genre z'n oorsprong kent (en verder kunnen kijken dan Ringu), maar goeie cinema levert het niet op.