• 9.375.400 stemmen

Geregisseerd door: Brian Grant

Met onder meer: Fiona Allen, Doon Mackichan en Sally Phillips

Gesproken taal: Hongaars, Engels en Pools

Plot Gladiatress

"Does my gluteus maximus look big in this?"

De onhandige pechvogel Worthaboutapig wordt tot haar stomme verbazing en shock gekozen om haar zus Dwyfuc uit de handen van de Romeinen te redden. Haar missie lijkt hopeloos aangezien ze geen kracht bezit, niet kan vechten en een lafaard is. Maar dan besluiten de goden haar te helpen in haar zoektocht naar haar sterke en vurige zus Smirgut the Fierce, een vrouw die voor geen enkele man onderdoet. Op hun gevaarlijke queste komen de zussen waarzeggers, gladiatoren, barbaren en zelfs advocaten tegen. Echter de tijd is in hun nadeel want de Romeinen, onder leiding van Caesar, bereiden een invasie hun thuisland, het Keltische Brittania, voor.

Smirgut the Fierce

Jean Marcosivellauniviromandiboule

Queen Tuathfhlaifthfth

avatar van otherfool

otherfool

Vreselijke rotfilm, irritant en gewoon niet grappig. Heb me kapot lopen ergeren, en dat doe ik toch niet al te vaak.

0,5*.

avatar van stephan73

stephan73

Ik heb al veel foute Britse komedies gezien (bijna alle delen van de Carry On serie), maar die waren allen stukken beter dan deze troep. Volgens mij hoor je te kunnen lachen om een komedie, maar er kon geen lachje af bij het zien van deze onzin.

Slechtste film die ik en tijden heb gezien!

1/2*

avatar van Metalfist

Metalfist

Does my gluteus maximus look big in this?

Ik had al wel eens eerder van deze parodie op Gladiator gehoord maar dat was alweer een aantal jaren geleden en de film sprak me ook nooit zo aan om te kopen. Het was echter een paar dagen geleden dat ik deze film in de Stoner collection tegen kwam (voor de geïnteresseerden: het is een reeks die verkrijgbaar is in de MediaMarkt in groene hoezen met titels zoals Harold & Kumer 1 en 2, Detroit Rock City, ...) dat ik hem meepakte. Daarstraks wel zin in een komedie dus werd het deze.

Gelachen hebben we (ik heb hem met mijn broer gezien) maar dat is niet te danken aan de film zelf. Hoewel? Neen, ergens klopt dat niet want we hebben voornamelijk zitten lachen rond de enorm belachelijke acties die hier gebeuren. Blijkbaar zijn de drie dames bekend van de Britse serie Smack the Pony maar hoewel die naam wel ergens iets doet rinkelen, heb ik die reeks nooit gezien en daar heb ik nu ook niet al teveel behoefte aan. Werkelijk het merendeel van de scènes lijkt compleet zijn nut te missen maar toch gaat de film om de een of andere reden redelijk snel vooruit. Alleen jammer van de compleet verkeerde verwachtingen waarmee je de film ingaat als je de hoes bekijkt of het plot leest. Gladiatress doet zich voor als een parodie op Gladiator maar met uitzondering van een korte verwijzing naar Russel Crowe in de vorm van Ruselius Crowius in die aard, is daar niet veel van te merken. Ik had eerder de indruk naar een vervolg op Erik the Viking te zitten kijken. Een bloedbad wordt het ook nergens (vraag me eerlijk gezegd ook af vanwaar die 16+ rating eigenlijk kwam) maar gelukkig maken de decors het allemaal nog redelijk doenbaar. Dat is redelijk logisch want Gladiatress is op dezelfde locatie opgenomen als Gladiator en gebruikte ook een groot deel van de kostuums die voor die film gemaakt werden.

Blijkbaar leek het de dames grappig om personages vreemde namen te geven en dit resulteert in personages zoals Dwyfuc, Smirgut the Fierce en Worthaboutapig. Dit zijn meteen ook de drie hoofdrollen en worden, zoals ik daarjuist al zei, vertolkt door de drie dames uit Smack the Pony. Die doen het op zich nog niet zo bijzonder slecht. Nu is het niveau in dit soort films nooit erg hoog maar ik kreeg de indruk dat ze wel degelijk konden acteren. Alleen Sally Phillips is af en toe op het randje maar dat zal ook wel wat aan haar personage hebben gelegen. De rest van de cast is nu ook niet echt fantastisch te noemen maar hebben wel hun momenten. Wel jammer trouwens dat de effecten voor de rest niet al te fantastisch zijn. Met de decors zat het goed maar het moment dat Worthaboutapig de bijen begint op te roepen wordt het redelijk pijnlijk te noemen.

Eigenlijk is Gladiatress een redelijk slechte film maar op zich heeft het nog een zekere charme. De film gaat redelijk vlot voorbij en de decors en kostuums zien er goed uit. Niet echt een aanrader te noemen maar flop 100 materiaal is dit nu ook weer niet.