• 9.370.399 stemmen

Geregisseerd door: Boris Quercia

Met onder meer: Sigrid Alegría, Álvaro Rudolphy en Patricio Contreras

Gesproken taal: Spaans

Plot Sexo con Amor

Een groepje ouders van vierde-jaars leerlingen komt samen in de school van hun kinderen. Zij willen met de school overleggen, hoe de seksuele voorlichtingslessen onderwezen moeten worden. Al gauw merken ze, geconfronteerd met hun eigen frustraties, dat ze zelf weinig van seksualiteit begrijpen. Onderwerpen als veilig vrijen, ontrouw en homoseksualiteit blijken nog steeds taboe.

avatar van ToNe

ToNe

Vrij luchtige film over seks[ualiteit] die geen taboe maakt van vleselijke vertoon en seksuele handelingen.

Samenvattend kun je [bijna letterlijk] stellen dat de thema's neerkomen op de The Good, The Bad & The Ugly.

Het is ironisch dat de seksuele voorlichting naar de kinderen toe, eigenlijk betrekking zou moeten hebben tot de ouders zelf.

Zo gaat de [beeldschone] lerares zelf vreemd met de ouder van een leerling; een oudere man omdat ze zelf niet emotioneel kan binden met haar jonge vriend.
Dit is duidelijk de meest realistische thema binnen de film. De personages en situaties zijn geloofwaardig en de conclusie is het meest gebalanceerd van de drie.

Een hitsige echtgenoot kan het maar niet laten om ontrouw te zijn, terwijl zijn vrouw zwanger is. Hij wordt echter paranoide als zijn vrouw steeds op stap gaat met een oude bekende.
De echtgenoot is een grote hypocriet en dit thema is de 'worst case scenario'.

Het laatste paar is de komische invulling. De echtgenote probeert zich weer seksueel 'open te stellen' voor seksuele contact [met alle hilarische gevolgen van dien] terwijl de seksueel gefrustreerde man er alles aan doet om zijn geduld niet te verliezen...
Zijn drang wordt groter als zijn [aangetrouwde] nichtje komt logeren en hem erotisch provoceert.
Dat laatste gegeven klinkt schandalig maar wordt [gelukkig] op een speelse manier uitgewerkt.

avatar van FisherKing

FisherKing

In de bios gezien ToNe ?

avatar van ToNe

ToNe

Nee. een filmavond [cultureel centrum].

Naar mijn weten is er niks over bekend qua release. De DVD is al wel uit Chili verkrijgbaar.

Jammer, want het is een festivalwinnaar.

Hopelijk de IFFR volgend jaar?

avatar van sydney

sydney

Het is een vrij diepe film en dat bedoel ik letterlijk. Dan ligt die op die, dan wisselen ze weer van lichaam..., wat op zich een vrij gaanbaar plot is voor de gemiddelde pornofilm. Deze film is gewoon een door Nokia gesponsorde buttfilm... 1,0*

avatar van Fransman

Fransman

Helemaal geen onaardige film. Als je van komedies houdt. Wat ik niet doe. Tenzij ze erg leuk zijn. Wat deze film niet is. Het is allemaal een beetje voorspelbaar. Beetje het 'mannen komen van mars, vrouwen komen van venus' idee. Vond het allemaal nogal gedateerd. Tot ik me realiseerde dat de film niet in Spanje , maar in Chili is gemaakt. En daar lopen ze zo te zien toch wel een paar jaartjes achter. Er lopen een paar leuke rondborstige meiden in rond en een paar uiterst irritante kerels. Maar dat zal wel opzet zijn. Ondanks de mooie meiden is een uur en drie kwartier toch wel errug lang.

avatar van Theunissen

Redelijke luchtige Chileense Komedie / Erotiek, die draait om seksuele voorlichtingslessen op een school en vooral om de mannelijk ouders waarvan een aantal ontrouw (met name die Álvaro die het met vrijwel iedere vrouw doet) zijn aan hun vrouw/vriendin en ook seksuele frustraties hebben (o.a. incest bij een nichtje). De vrouwen hebben ook hun eigen frustraties zoals zwangerschap.

Hoewel het geheel vrij preuts (er zit wel redelijk wat bloot in) is weergegeven en ook niet meer echt van deze tijd is (film speelt zich af in de 21e eeuw, maar het komt over alsof we in de jaren 60/70 zijn belandt), is dit wel een leuke film om naar te kijken en bevat de film ook een aantal komische momenten (o.a. de taboe en uitleg over masturbatie, het bezoek bij de dokter die inwendig onderzoek uitvoert bij de rijpe Maca, leuk gespeeld door María Izquierdo die ook bloot is te zien in de bad scene, die er zichtbaar van geniet i.p.v. dat ze het als naar ervaart, de groente scene met allerlei soorten groenten die Maca wilt gebruiken om te masturberen en de wasmachine scene waarbij nichtje Susan haar oom Emilio opwindt waarna ze seks hebben op de wasmachine). De film is wel in het algemeen wat langdradig (duurt eigenlijk ook te lang), traag en saai. De onbekend cast doet het best verdienstelijk en de roodharige Sigrid Alegría (in de rol van lerares Luisa) mocht er best wezen en zij is ook een paar keren bloot te bewonderen (waaronder haar behaarde roodharige schaamstreek) en hetzelfde geldt voor de fraaie kleine rondborstige Carolina Oliva (in de rol van Eli) die redelijk bloot te bewonderen is tijdens de vrij-scene op de bank. Ook Javiera Díaz de Valdés (in de rol van nichtje Susan) mocht er wezen en met name tijdens de wasmachine scene waarbij ze volledig bloot (ook zij heeft een behoorde schaamstreek) is te bewonderen. Sowieso zijn vrijwel alle vrouwen in deze film wel mooi om te zien.

Gewoon een redelijke ietwat flauwe komedie die leuk is om eens gezien te hebben. Vanwege de leuke vrouwen, waarvan dus een groot aantal bloot is te bewonderen, geef ik deze film maar een nipte onvoldoende.

P.S. fraaie poster overigens waarop Sigrid Alegría bloot is afgebeeld.