• 9.370.314 stemmen

Fais Gaffe à la Gaffe (1981)

Komedie | 85 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Boujenah

Met onder meer: Marie-Anne Chazel en Daniel Prévost

Gesproken taal: Frans

Plot Fais Gaffe à la Gaffe

Gaston is de nieuwste werknemer bij uitgeverij Dupuis en wordt wegens gebrek aan eender welke praktische kennis ingezet als manusje-van-alles. Helaas bakt hij er helemaal niks van en brengt hij de uitgeverij haast aan de rand van het faillissement. Toch mag de slungelige Gaston zijn baan houden, maar als hij zelfs een vriendschappelijke voetbalwedstrijd weet te verknoeien, komt zijn ontslag wel heel dichtbij. Naar de bekende strips van tekenaar Franquin.

Enige 'live action' verfilming van de strips?

Laag gemiddelde op imdb (voor zover dat wat zegt bij 20 stemmen), maar ik ben toch wel benieuwd.

avatar van Quentin

Quentin

Ja, vond de strips altijd erg leuk maar zag laatst wat screenshots en die deden me het ergste vermoeden.

avatar van starbright boy

Lijkt me ook vrijwel onverfilmbaar op speelfilmlengte.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Guust Flater vind ik de leukste strip die er is, maar een film lijkt me niks... André Franquin had ook zijn twijfels bij deze verfilming en gaf alleen toestemming voor het gebruik van de grappen waardoor de namen van de personages moesten worden veranderd.

avatar van Tanita

Tanita

Er staat op YT een versie van deze film met een uitermate smal Aspect-Ratio. Dat is op zich lachwekkender dan de film zelf