• 9.370.316 stemmen

Met onder meer: Jean Desailly, Alexandra Stewart en Monique Mélinand

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot La Mort de Belle

De kleurloze en degelijk getrouwde franse leraar Stephane Blanchon (Jean Desailly) woont en werkt in Zwitserland en wordt als buitenstaander door zijn omgeving nauwelijks getolereerd. Als een jonge Amerikaanse logé in zijn huis wordt vermoord is hij dan ook onderwerp van verdachtmakingen en roddels die hem tot plotseling verzet brengen tegen al zijn in het leven gemiste kansen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stéphane Blanchon

Belle's Mother

The Doctor

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Verfilming van een verhaal van Georges Simenon over een eerbare professor die ten onrechte van een lustmoord wordt beschuldigd. Een boeiende prent die veel aandacht besteedt aan de psychologische aspecten van het geval. Knappe sfeerschepping en goede vertolkingen;

Mooie rol van Jean Desailly. Naar een boek van de grote Simenon.
Zijn personage bevindt zich al langer in een isolement, met een broer zus relatie in het huwelijk.
Naar gelang de druk op zijn leven toeneemt, zoekt hij uiteindelijk afleiding buiten de deur.
Jammer van het dubieuze einde. Het einde vond ik zwaar over-the-top. Waarom hij uiteindelijk die vrouw vermoordt slaat als een tang op een varken. Omdat hij uiteindelijk gaat geloven dat hij een moordenaar is gaat hij nu zelf ook maar moorden? Of heb ik iets gemist?

avatar van charmie

charmie

Wat jammer nou. Het begon zo intrigerend: een moord en dan driftig op zoek naar de dader. Kandidaten genoeg en ik ging er even lekker voor zitten. Maar dan: halverwege de zoektocht verscheen Sigmund Freud ineens op het toneel en begon het gegraaf in het verleden (parent blaming) waardoor we opgescheept werden met een ronduit krankzinnige afloop (zie de spoiler hierboven) met een hoog irritatie gehalte. Bovendien leek de hoofdpersoon op Alexander Pechtold en dat stoorde me ook nogal.