• 9.370.041 stemmen

Geregisseerd door: Dervis Zaim

Met onder meer: Sanem Çelik, Ali Sürmeli en Bülent Kayabaş

Gesproken taal: Turks

Plot Filler ve Çimen

De marathonloopster Havva zoekt een sponsor om haar broertje, dat gewond is geraakt in het leger, te kunnen helpen. Ze vindt er slechts één: een vijfsterrenhotel in Istanbul. In dit hotel is het echter niet pluis: corruptie en misdaad vieren er hoogtij. Havva raakt verwikkeld in een driehoek van maffia, politiek en het bedrijfsleven. Gebaseerd op het Susurluk-ongeval van 1996, waarbij deze relatie tussen de maffia, politiek en het bedrijfsleven aan het licht kwam.

avatar van Anatolia

Anatolia

Zeer confronterende film die alles uit de doeken doet over al wat het daglicht niet kan (kon?) verdragen in Turkije. Maffia, politiek, terrorisme: alles komt in een compact verhaal (volgens sommigen te compact) samen. Voeg daar de soms erg mooie beelden en het magnifieke acteerwerk aan toe van met name Ali Sürmeli (als huurmoordenaar Camoka en de mysterieuze, voor mij zelfs ontroerende armoedzaaier Hizir), Haluk Bilginer, Bülent Kayabas en vooruit ook Sanem Çelik en je hebt voor mij één van de beste Turkse films van het decennium.

De plagiaatgeile 'maffia'serie Kurtlar Vadisi (waarin misdadigers verheerlijkt worden) is niets vergeleken met deze film.

avatar van Justice4All

Justice4All

Jammer dat de regisseur zijn eigen film -tevens scriptschrijver- verpest heeft. Als er meer spanning in de film zat en dat de acteurs duidelijk naar voren zou gebracht worden. Kon het een hele goede film worden. Helaas. 2**

avatar van chiquita

chiquita

Verhaal is behoorlijk slecht uitgewerkt. Dit is dan wel zo'n film die een politieke boodschap uitdraagt, maar denk dat de regisseur daar een beetje te ver in is gegaan. Verhaal is inderdaad te compact. Politieke boodschap stijgt boven alles uit. Als kijker word je er constant met je neus op gedrukt. Had wat subtieler gekund. Ik vraag me af over welke mooie beelden Anatolia het heeft.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

chiquita schreef:

Verhaal is behoorlijk slecht uitgewerkt.

klopt. maar is wel leuk voord 1 keer. 2½*