• 9.372.862 stemmen

Alternatieve titels: Solar Force / Lunar Cop

Geregisseerd door: Boaz Davidson

Met onder meer: Michael Paré, Billy Drago en Walker Brandt

Plot Lunarcop

Een politieagent van de maan wordt naar de aarde gestuurd om een gestolen chemische stof op te sporen. Wanneer hij echter de waarheid ontdekt over zijn missie en over zijn opdrachtgevers moet hij vechten voor zijn leven.

avatar van djelle

djelle

Leuke film. In de hoofdrol een coole (stereotiepe) actieheld met een futuristische shotgun op zijn rug, een blinkend pistool aan zijn zij, granaten rond zijn middel, munitie rond zijn borstkas en een stoere moto als transport. Zalig. De meneer wordt op missie gestuurd, ontfermt zich over een nederzetting, ontdekt de waarheid en wordt de held van de dag. Geklop, geboks, geduw, getrek, explosies en vooral heel veel geschiet...

Natuurlijk verovert hij dan ook nog eens de plaatselijke chick. (Dit draait uiteindelijk wel uit met kromme twist moet ik zeggen, maar tevens weer zo typisch )

Dat Billy Drago weer komt opdraven als bad-guy in dit filmpje verbaasd mij ook niet. Hij is er wel geknipt voor moet ik zeggen. Niet dat hij erg goed acteert, maar het is vooral zijn uitstraling die het hem doet vind ik.

Een heerlijk ouderwetse, typische (Sci-fi-)action b-movie uit de 90's. Spijtig dat ik ook veel actiescenes toch maar matig boeiend vond en veel figuurtjes waren storend onleuk, anders had ie zeker een hoger cijfer gekregen...

avatar van stephan73

stephan73

Alleraardigste sci-fi film.

Het standaard post-apocaylpse verhaaltje (vreemdeling beschermd een groep mensen van de bad guys) wordt ietwat uitgebreid met een Cyborg subplot.

Dus voor het verhaal hoef je de film niet te kijken, maar voor de acteurs wel. Zowel Michael Paré, als Billy Drago doen het leuk en ook Robin Smith als Stopper, de Cyborg, doet zijn best om van Lunar Cop een lekkere b-film te maken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal is wel aardig, maar verder ben ik niet echt tevreden over deze film.

Het leek me wel een ouder serie uit de jaren '60, met bordkartonnen decors, miniatuurgebouwen (dat je zeer duidelijk zag), en bovendien bijzonder slechte acteurs en nog slechtere special effects.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktie/science fiction film die lekker wegkijkt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Waar de film begint op de maan, blijkt de rest van de film zich volledig te focussen op de aarde. Het eerste gedeelte in de ruimte is tenenkrommend slecht wanneer je dat belabberde schip ziet. Gelukkig is dit slechts van hele korte duur omdat Joe Brody al snel op aarde aankomt om de amaranth terug te halen. De film gaat vervolgens verder als een film die doet denken aan de Mad Max films en Steel Frontier. Het is een vrij voorspelbare actiefilm met een eveneens soortgelijke setting die ook inhoudelijk genoeg bekende paden bewandelt. Zo zijn de roughboys met hun motoren een duidelijk voorbeeld ervan onder andere. De film heeft een redelijk aantal actiescènes die ook niet meer dan redelijk waren, een aantal ontploffingen, wat gestunt op motoren en de nodige kogels. Solar Force is een film die vooral standaard is, zich niet kan onderscheiden, maar toch best redelijk is.