• 9.370.349 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mel Smith

Met onder meer: Paul Kaye, Bernard Cribbins en Terry Alderton

Plot Blackball

"At Last, A Sportsman The British Can Be Proud Of"

Cliff Starkey (Paul Kaye) is de grootste uitzuigende rotjongen die je tegen kunt komen. Elke dag nieuwe streken en elke dag weer in de problemen. Zijn rustige woonplaats heeft niets dat hem kon inspireren, behalve dan de bowling vereniging. Chique, statig, alles volgens de regels, jarenlange tradities en keurige uniformen....helemaal niets voor de brutaal en heftig reagerende Cliff, behalve dat hij de sport fantastisch vindt, zijn eigen regels maakt en nog zeer succesvol is ook. Moet de gevestigde orde hem accepteren of kunnen ze nog om hem heen...?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van offleys

offleys

Typische sports-film, met de typische nodige laagtes en hoogtes die sportmannen meemaken gedurende hun carriere-verloop in dit soort films.

Stevige humor met nogal veel Britse situatie-humor in.

Ik heb me kapotgelachen op het moment dat Cliff Starkey (boksersgewijs) op het plein kwam met voltallige band naast hem die het liedje van Rocky speelden, echt super als je weet dat dit gebeurt op een bowlingpleintje vol britse-stijve-harken maar je moet de film gezien hebben om de lol ervan in te zien denk ik.

Ook een hele mooie verschijning gezien in deze film, weet iemand wie de vriendin van Starkey speelt?

avatar van pjutter

pjutter

alice evens, voor als je het nog steeds wil weten,

echt een heel flauwe film, met af en toe een goede grap,

heel overdreven en totaal onrealistisch

avatar van gotti

Charmant filmpje, die helaas niet altijd even goed met de sportcliche's omgaat, maar er gelukkig ook vaak genoeg een leuke draai aan weet te geven. De al eerder genoemde Rocky-theme opkomst was erg lollig...

avatar van my style

my style

vond dit eigenlijk wel een leuke film het soms echt moeten lachen. En goed gespeelt door paul kaye van mij wel een 3,5

MarkFish

Ik vond het wel lachen. Paul Kaye acteert verrassend goed moet ik zeggen. En James Cromwell is weer lekker stuitend als arrogante, stijve Britse hark. Die in de loop van de film trouwens wel meer sympathie opwekt.. Nergens lig je in een deuk, maar de grappen waren toch wel aardig en de film verloopt leuk.

pjutter schreef:

alice evens, voor als je het nog steeds wil weten,

echt een heel flauwe film, met af en toe een goede grap,

heel overdreven en totaal onrealistisch

Ik vind het altijd vreemd als mensen zeggen dat een film onrealistisch is, terwijl ie verre van realistisch bedoeld is. Net alsof je bij LOTR zegt dat je het slecht vindt omdat je weet dat elfen en orks niet bestaan.

MarkFish schreef:

Als je het kritisch bedoelt zoals nu, vind ik het slecht..

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuke film over Bowls, een bij ons totaal niet bekende sport.

Wel over the top, maar ook lachen.

avatar van Dk2008

Dk2008

De Amerikaanse titel is National Lampoon's Blackball. Dat National Lampoon was dan ook de reden om hem te gaan zien, hoewel die films vaak helemaal niet zo leuk zijn.

Paul Kaye doet het goed als rotjoch. En Alice Evans als zijn vriendin is een leuke meid. Erg drukke film met soms leuke momenten, maar lang niet altijd. Is aan het eind nog het leukst tijdens de wedstrijd tegen Australië.