• 9.373.531 stemmen

I Was a Communist for the FBI (1951)

Drama / Film noir | 83 minuten

Genre: Drama / Film noir

Geregisseerd door: Gordon Douglas

Met onder meer: Frank Lovejoy, Dorothy Hart en Philip Carey

Plot I Was a Communist for the FBI

"I had to sell out my own girl -- so would you!"

De FBI laat een van zijn agenten in een Amerikaanse communistische groep infiltreren. Helaas weegt die klus zwaar door op het privé-leven van de agent die aan niemand mag vertellen wat zijn echte beroep is.

Matt Cvetic

Harmon (as Eddie Norris

Dick Cvetic

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een werkje uit één van mijn favoriete subgenres, commie-paranoia. De meeste films daarvan zijn afzichtelijk slecht, maar dit ging nog best wel. Verhaaltechnisch had hier nog wel meer uitgehaald kunnen worden. Nu was het in combinatie met de 'communisme = slecht'-boodschap simplistisch en nogal cheesy, wat betreft de vader-zoon-relatie Qua film-noir-stijl zat het gelukkig wel snor.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Review van de Warner Archive DVD-R: interlaced.

avatar van ToNe

ToNe

Een goede 'anti-commie' film van regisseur Gordon Douglas, wiens naam mij niet opgevallen zou zijn, als hij niet verantwoordelijk was geweest voor een andere anti-commie: Walk a Crooked Mile, een propagandafilm die onbeschaamder is dan de titel van deze film.

I Was a Commie... is de betere film, vanwege Frank Lovejoy's empathische vertolking van een 'double agent', die niet eens eerlijk kan zijn tegen zijn familie. Maar het blijft naïve pulp,, de hoop op het herstel van 'orde'.

avatar van Biosguru

Biosguru

Een van de minder tenenkromende Red Scare films. Ik was wat verbaasd over de asociatie van de commies met de negro's. Dat blijkt toch allemaal wel wat ingewikkelder te zitten:

The Communist Party USA and African Americans - Wikipedia - en.wikipedia.org