• 9.370.299 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Rick Popko en Dan West

Met onder meer: Paul Weiner, Beth West en Dan West

Plot Monsturd

"Don't get caught with your pants down!"

De ontsnapte seriemoordenaar Jack Schmidt is op de vlucht voor de FBI en de politie. Ze weten hem te achterhalen en schieten hem neer in een riool, waarna hij in een plas chemische middelen valt. De combinatie van uitwerpselen en dit goedje transformeert hem in een half mens/half uitwerpselen- wezen.

Sheriff Duncan

Deputy Rick

Johnny Waters

avatar van D-Lo

D-Lo

Oh My God! Ik heb net de trailer gezien van dit ding en het is echt wel hilarisch! Er komt (letterlijk!) een shitmonster in dat er echt wel funny uitziet. Neem een kijkje op:

avatar van kinky queen

kinky queen

Wat een shit is dit zeg! Een van de leukste b-films van de afgelopen jaren.

Zien om te geloven!

avatar van PEN15

PEN15

Jeetje zeg het duurde even voordat het kwartje viel. Dit lijkt wel een soort van troma flick, ik weet nou niet echt wat ik er van moet denken. Is dit echt? Ik moet dus even in mijn vel knijpen, maar het is toch wel werkelijkheid. Iemand ook gezien hoe bepaalde decors gewoon geimproviseerd zijn met zo min mogelijke middelen? goedkope bomberjackets met een plastic badge en een vlaggetje erop en je bent ineens sheriff. Wat pc mintowers tegenelkaar opleggen en een microscoopje op tafel leggen -volgens mij was het nog speelgoed ook- en je bent ineens een science wetenschapper. het is inderdaad hele rare shit. Revenge of the turds.

avatar van Vascago

Vascago

Lijkt me hilarisch.

avatar van dominion

dominion

Haha die poster .

avatar van Vascago

Vascago

Dat je met een budget van 3000 dollar zo'n tof filmpje kunt maken verdiend een groot compliment. Want tof is het: Het is hilarisch, ranzig en compleet onzinnig. Bovendien heb ik wel eens slechtere effecten gezien in films die tientallen keren het budget van deze film hadden. Acteerwerk is weer lekker slecht uiteraard, maar komt nergens geforceerd over. Ze hebben er allemaal duidelijk plezier in. De soundtrack is ook heel aardig.

John Milton

Het is bijna beschamend om te moeten toegeven, maar ik heb gekraaid van plezier. Wat een heerlijk domme, foute, onzinnige film. Een voordeel wat Monsturd in elk geval direct heeft is dat potentieel publiek direct wordt aangesproken (of afgestoten). De poster en synopsis laten weinig aan de verbeelding over waar het de intenties van de film betreft. Als je mondhoeken daar niet van krullen kun je deze film beter overslaan.

Monsturd is in alle aspecten een typische b- (of c) film. Het verhaal is simpel. Het camerawerk is bepaald niet denderend, het acteerwerk is niet zo geweldig, de special effects zijn eenvoudig. Maar toch, als ik naar het budget kijk vind ik het erg knap wat de filmmakers gedaan hebben. De effecten waren namelijk ook niet slecht (er zat zelf een cgi effect in, jaja!) en ik vond de muziek zelfs erg leuk. De score was goed en op de juiste wijze gebruikt en tijdens de aftiteling was een door de makers zelf geschreven liedje te horen. Er zaten een aantal verwijzingen in naar films als Se7en en Jaws, al hadden deze beter uitgevoerd kunnen worden. Wat overheerst echter is de lol die de makers erin moeten hebben gehad tijdens het maken van deze film. Dat zie je namelijk wel terug.

Ik vergeef ze dat lage niveau graag, als je weet wat je gaat krijgen is het bijzonder grappig. Aanrader met stip voor bier- en filmavondje met vrienden, maar ook in je Remi kun je je als pulp-liefhebber niet echt een buil aan deze Monsturd vallen

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een gigantische hoop stront? Klinkt als een must-see!

Richard_Voorhees schreef:

Een gigantische hoop stront? Klinkt als een must-see!

Oh it is

Trailer

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fu-cking briljante SOV titel. Met als absoluut hoogtepunt de idioot lange kots-scene Ge-wel-dig!! Zien om te geloven. Verder érg grappig (zelfbewust, gelukkig), ludiek en charmant. Blijft fascinerend om dit soort no-budget aankakkerij van complete non-filmmakers te kijken. Hoe ze een schoollokaal om proberen te bouwen tot kantoor, of een huiskamer tot een eetcafé.. *zucht*, de jaren 90 en begin 2000's lopen er van over! Geen idee waarom ik deze zo lang links heb laten liggen, evenals Retardead (2008) . Snel opsnorren

avatar van Rickyman

Rickyman

Deze B-film is gewoon te slecht en kon me helaas weinig bekoren.

Die poepmosterd is natuurlijk geweldig, maar verder is het niet leuk of spannend, gewoon erg saai tot vervelenst toe.

Snap niet dat er geen fatsoenlijke regisseur op staat met wat geld en zich wil bemoeien met zo'n wereld-script, erg jammer.

John Milton schreef:

Oh it is

Trailer

Hmmm. Ik heb een zekere schatplichtigheid ontdekt : The Oily Maniac

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Jezus, John Milton. Wat doe je mij aan...(nu staat dit óók op de radar)

Haha. Sóóóórry!

avatar van joolstein

joolstein

You gotta be shittin me!

Wat je ziet, is wat je krijgt; een ultra-laag-budget filmpje (3000 dollar) over een poep-monster. Dit betekent dat acteer-en-camerawerk vooral amateuristisch zijn. Echter het half mens/half uitwerpselen- wezen is zowaar zo slecht nog niet gemaakt. En ook de andere CGI zag er prima uit. Bij vlagen is de film aardig grappig en is met het hart op de juiste plaats gemaakt. Daardoor is het best een charmante monsterfilm. En oh ja... onoverkomelijk natuurlijk ongeveer een miljoen kak en poep-woordspelingen. Blijf vooral ook kijken naar de aftiteling; niet alleen is er een liedje; Number Two: The Ballad of the Monsturd maar ook zitten er nog wat practical jokes in die aftiteling-tekst.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ach bij een film die letterlijk vertaald monsterdrol heet mag je geen hoge verwachtingen koesteren. Deze is van het soort dat eigenlijk een plaatsje verdiend in het Mystery Science Theater waarbij vooral goedkoop gemaakte sci-fi films belachelijk werden gemaakt. Best wel een hoog gemiddelde voor deze drol want er zitten toch veel saaie stukken in en een hoop flauwe humor en woordspelingen over uitwerpselen.. Het is enkel nog een beetje leuk als het poepmonster verschijnt, daar ging wellicht het merendeel van het kleine budget heen en een aantal leuke special effects met wat gore. Maar als er dan een moment komt waarop het monster een party wil gaan crashen is het op 1-2-3 afgelopen. Toch maar deze snel doorspoelen en Frankenhooker herbekijken, dat is toch meer op mijn niveau

avatar van jordandejong

jordandejong

Pfffff wat een ontiegelijk lange zit zeg. Voor echt die hard fans van Troma misschien wel leuk, maar ik kan me eerlijk gezegd amper voorstellen dat je hier plezier uit haalt.

Teleurstellend genoeg 0,0 gore. Het stront monster klinkt leuk qua idee maar is qua uitwerking gewoon ruk. Het schijnt te kunnen praten, maar daar kom je pas na een uur achter. Had hem gewoon in elke scène met one liners laten strooien. Dan valt er iets te lachen. Het grootste probleem is dat het stront monster een figurant is en de rest van de film wordt gevuld met kakelende agenten en een handvol doodsaaie characters in witte labjassen.

Waar je dus hoopt op over the top gore zit je naar een schandalig lelijke SOV film te kijken met zinloze dialoog na zinloze dialoog.

Drek