• 9.370.389 stemmen

Susannah of the Mounties (1939)

Geregisseerd door: William A. Seiter en Walter Lang

Met onder meer: Shirley Temple, Randolph Scott en Margaret Lockwood

Plot Susannah of the Mounties

"Flaming arrows! Cracking rifles!"

Een meisje is de enige overlevende van een Indiaanse aanval in het Canadese Westen. Nu ze een wees is geworden wordt zij door een Mountie (Randolph Scott) en zijn vriendin (Margaret Lockwood) omarmt. De Indianenaanvallen gaan echter door en wanneer de Mountie gevaar loopt is het tijd voor het meisje om actie te ondernemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Susannah 'Sue' Sheldon

Inspector Angus 'Monty' Montague

Vicky Standing

Chief Big Eagle

Supt. Andrew Standing

Harlan Chambers

avatar van madmax1

madmax1

Heerlijk ouderwets avontuur die ik vanmiddag bij de bejaarden ga afspelen.

Jammer geen kleur maar Shirley maakt veel goed.

avatar van madmax1

madmax1

Zie tot mijn verbazing dat hij wel in kleur is, zelf ook genoten van dat oudje.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Aardige Shirley Temple-film ,waarin Shirley een oorlog tussen de Indianen en de Engelse kolonisten weet te voorkomen.

Shirley's populariteit begon eind jaren 30 af te nemen en de film werd daarom niet in kleur opgenomen, maar in het goedkopere zwart/wit.

Dit was de laatste grote succesfilm van Shirley.

Naast Shirley en Randolph Scott zien we in een kleine rol de Britse actrice Margaret Lockwood.

Lockwood scoorde een hit met de Engelse Alfred Hitchcock-film "The Lady Vanishes" en vertrok naar Hollywood, waar ze echter geen ster werd en maar in twee films te zien was, na die twee films ging ze terug naar Engeland, waar ze jarenlang een van Engelands grootste filmsterren was.