• 9.369.500 stemmen

The Black Alley Cats (1973)

Actie / Drama | 81 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Henning Schellerup

Met onder meer: Sunshine Woods, Charlene Miles en Johnnie Rhodes

Plot The Black Alley Cats

"So Cuddly By Day ... So Deadly By Night!!"

Wanneer vier vrouwen worden verkracht door een straatbende gaan ze op zoek naar wraak. Ze nemen schietlessen en trainen zich in gevechtskunsten. Ze richten zelf een bende op, de Black Alley Cats, en gaan op zoek naar hun aanvallers.

avatar van Theunissen

Dat deze Actie / Drama (een verkrachtingswraakfilm) pas één stem heeft en nog nul recensies (nu dus niet meer) heeft, dat verbaasd me niets en ook ik ben zeer toevallig via een "Google" zoekopdracht op deze film uitgekomen. Ik heb deze film alleen gekeken omdat er veel naaktheid in te zien zou zijn (wat ook klopt) en omdat de Zweedse rondborstige legende Uschi Digard (ik noem haar altijd Uschi Dickhard ) erin meespeelt. Qua borstvolume wordt ze in deze film overigens wel voorbijgestoken door pornoster Marsha Jordan, die destijds al redelijk op leeftijd was.

In "The Black Alley Cats" draait het om vier jonge vrouwen (twee blanke en twee donkere), te weten Pamela (Sunshine Woods), Vivian (Sandy Dempsey), Marsha (Charlene Miles) en Melissa (Johnnie Rhodes), die verkracht worden door een straatbende. Ze willen wraak nemen op hen en nemen daarom "Kung Fu" lessen, leren schieten en vormen een bende genaamd "The Black Alley Cats". Daarna gaan ze op zoek naar de bende die hen heeft aangevallen en verkracht.

Bij de opening van de film zien we de vier jonge vrouwen in identieke outfits lopen over straat en lopen ze langs een rondzwervende bende bestaande uit vijf mannen in spijkerbroeken. De mannen gaan dan achter de vrouwen aan, waarbij ze niet veel later worden gepakt, bedreigd (met een mes) en verkracht (waarbij er veel naaktheid, borsten en behaarde schaamstreken, te zien is) in een magazijn waar ze inbreken. Meteen nadat de bende is vertrokken, zegt één van de vrouwen (Marsha):

"We're gonna learn how to fight back!"

Daarna zie we groot de titel van de film in beeld (inclusief het hoofd van zwarte kat), waarna we de vier vrouwen zien trainen in gevechtskunsten (waarbij we hier en daar wat van hun borsten zien) en ook zien we ze schietlessen nemen op een schietbaan. De meiden krijgen dan hun zwarte leren jacks (compleet met gele "Black Alley Cat" logo's op de achterkant), sporen de straatbende (ze rijden in een auto) op die hen verkracht heeft en lokken ze in de val. Ze slaan de straatbende dan met houten planken bewusteloos en ontdoen ze van al hun kleren. De wraak is dan compleet?

De eerste circa 12 minuten van deze film zijn dan voorbij en eigenlijk ook het verhaal. Vanaf daar gaan "The Black Alley Cats" in burgerwachtkostuums (bestaande uit zwarte leren jassen, geen broeken, nylonkousen zonder slipje en een nylonkous op hun gezicht / ogen) door met het straffen en beroven van criminelen en kwaadwillige mensen en hangen ze daar ook vaak wat rond en kijken ze hoe mensen seks hebben (dat dwingen ze wel de mensen om te doen). Het is namelijk moeilijk om precies te zeggen wat ze eigenlijk aan het doen zijn en dat vooral omdat de meeste dialogen onbegrijpelijk zijn. Dit betekent dat het slecht is opgenomen en moeilijk te verstaan is.

In de rest van de film zien we hoe ze er een nieuw vrouwelijk lid bijkregen, te weten de donkere Jamaicaanse Joanna St. Clair (Eve Crawford), zien we een naaktgevecht met tien blote meiden in de douche van een kostschool (waar de meiden verblijven) waarbij Joanna lichtjes gewond raakt. Zien we hoe de lesbische directrice Miss Woods (Betty Mitchell) opgewonden raakt door de bloedige wond van Joanna die ze dan persoonlijk verzorgt (dat verzorgen houdt o.a. in het aanraken van de borsten en de schaamstreek). Zien we een dokter, te weten Dr. Wayne Kincade (Dr. Wayne Kincade) en zijn vrouw (Marsha Jordan) één van hen (Pamela) hen verkrachten (waarbij ze eerst iets in haar drankje doen waardoor ze opgewonden raakt) en chanteren (door het maken van foto's).

Zien we hen een club overvallen, waarbij ze een zwarte man, te weten Rufus (Charles Ranger) die door hen "pink toes" wordt genoemd, onder schot vernederen door hem te laten uitkleden en seks te laten hebben met drie vrouwen, waaronder Uschi Digard (haar zien we dan in circa de 38e minuut ook volledig naakt). Eerlijk gezegd kan ik dat niet echt een vernedering noemen Zien we hoe Pamela gedwongen wordt om weer naar Dr. Wayne Kincade en diens vrouw te gaan (anders maken ze de gemaakte naaktfoto's van haar openbaar), die bezoek hebben gekregen van een bevriend stel, te weten Frank Murray (Keith Erickson) en Joan Murray (Angela Carnon). Met dat stel kijken ze naar foto's en een zelfgemaakte pornofilm en daarna hebben ze seks met elkaar en daarbij wordt ook Pamela (ze loopt in eerste instantie rond in een sexy Franse meid-outfit die ze van Mrs. Kincade moet aantrekken en ook moet ze weer een drankje drinken met iets erin) betrokken (of beter gezegd "geneukt"). Dan zien we ongeveer vijf minuten lang een groepsseks scène.

Zien we hoe ze een illegale speelhal (waarin ook naakte vrouwen in rondlopen) overvallen en waarbij ook wat geweerschoten vallen en waarbij Joanna geraakt wordt. De meiden komen dan op het slimme idee om haar naar een dokter te brengen en gaan dan langs Dr. Wayne Kincade! Daar laten ze haar dan achter, waarna de dokter haar verzorgt (haar wond wordt schoongemaakt en ook krijgt ze een verdovingsspuit), uitkleedt en verkracht. Daarna vertelt Pamela over haar gebeurtenis met Dr. Wayne Kincade tegen de meiden en gaan de meiden wraak nemen op de dokter en diens vrouw.

Als ze naar hen toegaan, houden ze de dokter en diens vrouw onder schot en binden ze hen vast op de bank. Daarna worden ze gedwongen om een drankje te drinken met daarin het middel afrodisiacum (wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren). Hierdoor worden ze enorm geil en plagen de meiden de dokter met hun borsten in zijn gezicht, terwijl zijn handen zijn vastgebonden. Uiteindelijk maken ze hen los en omdat ze dan inmiddels zo geil zijn, neuken de dokter en zijn vrouw erop los. Als de meiden de gemaakte foto's van Pamela hebben gevonden en ze wat gestolen sieraden (bij hun eerdere overvallen) neerleggen, bellen ze de politie en vertrekken ze weer. De politie treft het stel dan neukend aan, waarbij ze dan gearresteerd worden (ze worden verdacht van de overvallen die "The Black Alley Cats" natuurlijk hebben gedaan) en ze niet van elkaar los zijn te krijgen. Daarna is de film na circa 80 minuten afgelopen.

Hoewel het verhaal weinig voorstelt en eigenlijk ook plotloos is (op de eerste circa 12 minuten na dan), is het wel nog vermakelijk om naar te kijken vanwege de constante naaktheid, domheid en de sociale hervorming onder het mom van zwarte borsten die in witte gezichten worden geduwd. Ondanks dat het allemaal slecht verstaanbaar is, waren de dialogen vaak van een bedenkelijke niveau, zoals bijvoorbeeld:

"A bunch of fucking gamblers are running number games and such — let’s stop ’em!"

De vrouwelijke hoofdrolspelers zijn ook van een bedenkelijke niveau (geldt eigenlijk voor alles in deze film), maar gelukkig zijn ze wel regelmatig naakt te bewonderen, ondanks dat het niet de mooiste vrouwen waren (zeker wat betreft de donkere Charlene Miles met haar hazetanden). Buiten hen zijn er nog meer vrouwen naakt te bewonderen, waaronder dus de al eerder genoemde Uschi Digard en Marsha Jordan. Uschi Digard met haar grote borsten zien we wel maar helaas in één scène naakt (wel gelukkig volledig naakt), terwijl we Marsha Jordan met haar nog grotere borsten in een drietal scènes naakt zien. Ze zijn overigens ook samen te zien in de Horror / Sciencefiction film "The Toy Box (1971)", welke ik in 2019 zag.

Al met al is "The Black Alley Cats" een zeldzame "sexploitation" film uit de jaren 70 zonder budget, die verwachtingen oproept en dat ook waarmaakt qua hoeveelheid naaktheid. Ben je een liefhebber van naaktheid in films dan kan je deze film gerust kijken en anders moet je deze film mijden als de pest.